Edullinen laina – Halpaa lainaa nopeasti netin kautta

Päivitetty 25.2.2021
 • Mainittu
 • Etuovi
 • Kaleva.fi
 • Iltalehti
 • Kauppalehti
 • Talouselämä
Edullinen laina – Halpaa lainaa nopeasti netin kautta: 4.1/5 tähteä, perustuen 39 arvioon - Lisää arvio

Edullinen laina on aina ulottuvillasi

Edullinen laina on tätä nykyä kaikkien saatavilla netin kautta nopeasti ja helposti. Vertailemalla lainalistoja, pystyt hyvin helposti löytämään kaikista halvimmat lainat ja halutessasi niiden hakeminen ja kilpailuttaminen onnistuu käden käänteessä. Mikäli lainatarpeesi on alle 70 000 €, voit saada kauttamme lainaa edullisesti jopa samana päivänä käyttöösi.

Halvin laina löytyy usein kuitenkin hieman perusteellisemman vertailun jälkeen. Neuvomme tässä artikkelissa, kuinka halvin laina tai kulutusluotto valitaan.

Pikaiseen lainatarpeeseen, kulutusluotto on hyvä edullinen laina ilman vakuuksia. Halvin kulutusluotto löytyy nopeasti vertailemalla eri lainantarjoajien kautta saatavia lainoja.

Ennen kuin jatkamme pidemmälle artikkeliin, haluamme myös mainita, että lainan edullisuus on riippuvainen lainatyypistä. Esimerkiksi asuntolainoissa alle 1% korko on edullinen, mutta edullinen laina ilman vakuuksia on koroltaan noin 5% luokkaa.

Korkojen ero perustuu siihen, että esimerkiksi asuntolainassa, asunto toimii vakuutena lainan takaisinmaksusta. Lisäksi asuntolaina myös maksetaan takaisin vuosikymmenien saatossa, kun kulutusluotot taas yleensä maksetaan takaisin viiden vuoden sisään, ilman lainan myöntäjälle annettavaa vakuutta.

Mitkä ovat halvimmat lainat?

Yleisesti ottaen, mitä isommasta lainasta on kyse, sitä halvempia ne esimerkiksi nimelliskoroltaan ovat. Yleensä siis esimerkiksi 20 000 € joustoluotto on suhteellisesti halvempi kuin 100 € pikavippi, kun taas asuntolaina on koroltaan edullisempi kuin joustoluotto.

Edullinen laina ilman vakuuksia – mitä vaihtoehtoja on?

Mikäli etsinnässä on kertalaina, esimerkiksi vakuudettomat kulutusluotot, ovat sellaisia joiden suuntaan kannattaa suunnata katseita. Jos taas etsit jatkuvaa lisärahoitusta, esimerkiksi joustoluotto voi olla hyvä vaihtoehto.

Kuka voi saada lainaa edullisesti?

Useimmiten lainojen hinnat määräytyvät henkilökohtaisen tarjouksen perusteella. Eri lainantarjoajat arvostavat eri asioita, mutta yleensä henkilöt, joilla on hyvä takaisinmaksukyky, saavat koroltaan halvimmat lainat.

Kuinka nopeasti halpaa lainaa voi saada?

Lainojen myöntämiseen ja maksamiseen kuluva aika riippuu pitkälti siitä, kuinka isosta summasta on kyse. Käytännössä alle 500 € laina on mahdollista saada heti tilille, mutta isommissa summissa voi mennä joitain tunteja. Yleensä isommatkin summat ovat käytössäsi kuitenkin jo samana päivänä.

Mistä edullinen laina koostuu?

Edulliseksi luokiteltavalla lainalla on olemassa tiettyjä ominaispiirteitä, joiden avulla sen tunnistaminen on helppoa. Edullisen lainan tunnistaa muun muassa seuraavista ominaisuuksista:

Ota myös huomioon mahdolliset lainan etukäteen maksamisesta aiheutuvat kulut. Jotkin lainanmyöntäjät saattavat veloittaa sinua, jos maksat lainan kerralla pois ennen lainasopimukseen kirjauttua laina-ajan päättymistä.

Muista halpaa lainaa hakiessasi aina:

Miten valita halvin laina?

Lainaa valitessasi, käytä hieman aikaa lainojen ja kulutusluottojen vertailuun. Kun teet vertailun kunnolla, sinun on helpoin valita halvin kulutusluotto tai laina käyttöösi. Muista vertaillessasi kiinnittää huomiota erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon ja kuukausierien suuruuteen.

Olemme koonneet alle ohjeet, joiden avulla voit valita edullisen lainan ottaen huomioon mahdolliset kompastuskivet, joita lainan ottamiseen voi liittyä:

 1. Kartoita lainatarpeesi mahdollisimman tarkkaan. Mieti myös, tarvitsetko oikeasti lainaa vai olisiko sinulla jokin vaihtoehtoinen keino rahoittaa tarpeesi.
 2. Katso lainantarjoajien listalta, ketkä tarjoavat tarpeeseesi sopivaa summaa lainaksi. Kauttamme on mahdollista hakea lainaa aina 70 000 € asti ilman vakuuksia.
 3. Vertaile lainantarjoajia todellisen vuosikoron avulla. Käytä todellista vuosikorkoa, koska kyseinen luku on olemassa nimenomaan vertailua varten – se sisältää sekä lainan nimelliskoron että muut mahdolliset kulut, kuten kuukausittaiset tilinhoitopalkkiot.
 4. Kun sopiva lainantarjoaja löytyy, kirjaudu heidän palveluun verkkopankkitunnustesi avulla ja hae itsellesi halvin laina.
 5. Saat yleensä alustavan lainatarjouksen saman tien, hakemuksen lähetettyäsi. Laina on yleensä käytettävissäsi jo samana päivänä, mikäli hyväksyt saamasi lainatarjouksen.

Muista aina lainan ottoa harkitessasi miettiä, tarvitsetko lainaa oikeasti. Lisäksi haluamme muistuttaa, että lainatarjouksen pyytäminen ei koskaan sido sinua mihinkään. Voit siis ihan hyvin kieltäytyä lainasta, jos lainatarjous ei ole sinulle mieluinen.

Yhteenveto edullisista lainoista

Netti on tuonut halvimmat lainat meidän kaikkien sormien ulottuville. Vaikka edullinen laina löytyy nykyään todella nopeasti ja helposti lainalistoja selaamalla, halvin laina vaatii yleensä hieman tarkempaa vertailua.

Edullinen laina on nykyään kaikkien saatavilla. Netin kautta voit vertailla halvimmat lainat hetkessä ja saada rahaa lähes reaaliajassa käyttöösi.

Vertailussa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota lainojen todelliseen vuosikorkoon ja hakea lainaa sen perusteella edullisimmista paikoista. Muista, että lainatarjouksia voi kysyä useasta eri paikasta vaikka samanaikaisesti. Halvin laina yleensä löytyy juuri sinulle tehtyjen tarjousten joukosta.

Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu