Axolaina arvostelu

Axolaina on pohjoismaalainen lainojen vertailupalvelu, jonka kautta voi hakea lainaa, kulutusluottoa ja yhdistelylainaa. Axolaina toimii yhteistyössä useiden suomalaisten ja pohjoismaalaisten pankkien ja rahalaitoksien kanssa, joten lainavaihtoehtoja on tarjolla paljon. Asiakkaan tarvitsee tehdä vain yksi hakemus Axolainan sivuilla, ja sillä voi saada useita lainatarjouksia. Lainan hakeminen tapahtuu kokonaan netissä, joten asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa pankkikonttorilla käymiseen. Tässä arvostelussa käymme läpi Axolainan asiakaspalvelua, hintoja, kokemuksia, käsittelyaikaa ja lisäetuja.

8
Asiakaspalvelu
7
Käsittelyaika
10
Hinta
8
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
10

Axolaina tuotteet

1 230 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
8.5
Arvostelu
Lainamäärä 2 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4 – 19 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • Nopea vastaus hakemukseesi
 • Korko alkaen 4%
 • Hae sitoumuksetta
Esimerkki: Lainamäärä: 10 000 € | Takaisinmaksuaika: 10 vuotta | Todellinen vuosikorko: 7,21 % | Kuukausierä: 111 € | Lisämaksut: 0 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 13 923 € | Lainan kokonaiskustannukset: 3 923 € | Todellinen vuosikorko: Minimi: 4,00 % – Maksimi: 20,00 % | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 15 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 20,00 %. (Mainonta)

Axolaina.fi

Axolaina on suosittu pohjoismaalainen lainojen vertailupalvelu. Axolainan tarkoitus on tehdä lainojen vertailusta mahdollisimman helppoa. Axolaina auttaa asiakasta lainahakemuksen täyttämisessä ja lähettää hakemuksen sen yhteistyöpankeille ja -rahalaitoksille. Kaikki yhteistyöpankit ovat joko suomalaisia tai pohjoismaalaisia tunnettuja ja luotettavia rahoitusalantoimijoita. Axolaina on osa Axo Groupia, joka on perustettu Norjassa vuonna 2008. Axolaina toimii Suomen markkinoiden lisäksi myös Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Asiakas voi hakea heidän kauttaan kulutusluottoa tai yhdistelylainaa.

Axolaina toimii kokonaan netissä, joten asiakkaan ei tarvitse mennä fyysisesti pankkiin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että lainahakemuksen käsittelyaika on yleensä nopea ja rahat saa tilille yleensä jo muutamassa päivässä. Lainatarjoukset tehdään jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti perustuen lainahakemuksessa annettuihin tietoihin. Axolaina ei voi vaikuttaa kuitenkaan lainan korkoon ja ehtoihin, sillä ne ovat yksinomaan pankkien ja rahalaitoksien päätettävissä.

Arvioiden yhteenveto

Asiakkaiden kokemusten perusteella Axolaina on pidetty lainojen vertailupalvelu. Lainan hakeminen Axolainan kautta on ilmaista asiakkaalle eikä hakemuksen lähettäminen sido ottamaan lainaa. Asiakaspalvelu toimii hyvin ja vastauksen saa nopeasti. Axolainan nettisivut ovat selkeät ja lainahakemuksen täyttäminen on yksinkertaista. Axolainan yhteistyöpankkien ja – rahalaitoksien korot vaihtelevat hakija kohtaisesti ja siihen vaikuttaa moni asia, useimmiten lainasumma, laina-aika, hakijan taloudellinen tilanne ja hakeeko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan kanssa. Käsittelyaika riippuu luotonmyöntäjän ruuhka tilanteesta ja hakemuksen käsittelytavasta. Axolainan asiakaspalvelu ottaa yhteyttä asiakkaseen, kun kaikki lainatarjoukset ovat saapuneet.


Asiakaspalvelu

7

Asiakaspalvelun voi ottaa yhteyttä viikon jokaisena päivänä. Asiakaspalveluun voi joko lähettää sähköpostia tai soittaa puhelimella. Asiakaspalvelu toimii suomen kielellä. Asiakaspalvelu saattaa ottaa yhteyttä asiakkaaseen mikäli asiakaspalvelijat huomaavat puuttuvia tietoja hakemuksesta. Mikäli asiakas itse huomaa tietojen puuttuvan tai olevan väärin, on tärkeää ottaa asiakaspalveluun yhteyttä nopeasti sillä lainatarjoukset tehdään lainahakemuksen perusteella.


Hinta

8

Axolainan palvelun käyttäminen on ilmaista asiakkaalle eikä lainahakemus sido ottamaan lainaa. Lainojen korot ja muut kulut ovat täysin Axolainan yhteistyöpankkien ja -rahalaitoksien päätettävissä, joten näihin Axolaina ei voi vaikuttaa. Axolainan yhteistyökumppanit tarjoavat lainaa samoilla koroilla kuin suurin osa markkinoilla toimivista yrityksistä. Lainoja vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, sillä siihen on laskettu kaikki lainan kulut mukaan.


Käyttäjäkokemus

10

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Axolainan palveluun ja antaneet hyviä arvosteluja Trustpilotissa. Nettisivuja on helppo käyttää ja kaikki tiedot on esitetty selkeästi. Lisäksi, nettisivuilta löytyy paljon informaatiota lainan hakemiseen ja yleisesti lainoihin liittyen. Asiakkaiden kokemuksien perusteella lainaprosessi on hoitunut nopeasti ja apua on ollut hyvin saatavilla. Axolainan nettisivuilta ei kuitenkaan löydy lainalaskuria, johon voisi itse syöttää lainasumman, laina-ajan ja koron, ja täten näiden vaikutuksia toisiinsa.


Käsittelyaika

10

Axolaina ei voi vaikuttaa luotonmyöntäjien käsittelyaikaan. Osa luotonantajista lähettää lainatarjouksen hyvinkin nopeasti, mutta osalla voi mennä hieman kauemmin.  Asiakaspalvelijat lähettävät parhaimman tarjouksen asiakkaalle sähköpostilla ja tekstiviestillä. Mikäli asiakas on tyytyväinen lainatarjoukseen, allekirjoitetaan lainasopimus verkkopankkitunnuksilla. Laina maksetaan asiakkaan tilille 1-3 pankkipäivän kuluessa lainan allekirjoittamisesta.


Lisäedut

5

Axolaina ei myönnä lisäetuja lainoille. Useat pankit ja rahalaitokset kuitenkin myöntävät erilaisia lisäetuja, joista yleisimpiä ovat erilaiset maksuvapaa kuukaudet sekä takaisinmaksuturvat. Lisäetuja on useita erilaisia, joten niitä kannattaa vertailla huolellisesti lainatarjouksesta. Lainatarjoukset ovat voimassa kuukauden ajan, joten asiakkaalla on hyvin aikaa vertailla ja miettiä lainaa. Lainojen kilpailuttaminen Axolainan kautta on täysin turvallista, sillä kaikki yhteistyöpankit ja -luotonantajat ovat luotettavia ja hyvämaineisia rahoitusalan toimijoita.


AXO Lainalaskuri
2 000 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
4 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Axolaina

AXO

Lainamäärä 2 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4 – 19 %
Ikä 18 vuotta

Hyödyt

 • Rahat tilille nopeasti
 • Asiakaspalvelu hyvin auki
 • Suuri määrä yhteistyöpankkeja

Haitat

 • Ei chat -asiakaspalvelua
 • Ei tarkkaa lupausta käsittelyajasta
 • Nettisivuilla ei lainalaskuria

Asiakaspalvelu

7

Axolainan asiakaspalvelu on avoinna maanantaista sunnuntaihin, joten apua on saatavilla jokaisena viikonpäivänä. Asiakaspalveluun voi olla yhteydessä puhelimella sekä sähköpostilla. Axolaina on tavoitettavissa myös sosiaalisessa mediassa. Näiden lisäksi Axolaina on koonnut sivuilleen usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen ja ne kannattaakin käydä läpi ennen lainahakemuksen lähettämistä.

Mikäli asiakkaan lähettämästä hakemuksesta puuttuu tietoja, ottaa asiakaspalvelu yhteyttä. Yhteydenoton tavoitteena on tarjota asiakkaalle hyvää palvelua, sekä varmistaa että tiedot ovat oikein, jotta sopivan lainan löytäminen olisi helppoa. Asiakaspalveluun voi toki ottaa myös itse yhteyttä, jos huomaa virheen hakemuksessa tai siitä puuttuu tietoja. On tärkeää, että kaikki vaaditut kohdat on täydennetty ja että tiedot ovat oikein, sillä lainatarjoukset tehdään asiakkaalle henkilökohtaisesti lainahakemuksen perusteella.

Yrityksen tiedot

YritysAxolaina
OsoiteFirdonkatu 2 T 63, 00520 Helsinki
Sähköpostiasiakaspalvelu@axolaina.fi
Puhelin+358 (0)9 4245 2326

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00-21:00
Tiistai09:00-21:00
Keskiviikko09:00-21:00
Torstai09:00-21:00
Perjantai09:00-21:00
Lauantai10:00-16:00
Sunnuntai10:00-16:00

Hinta

8

Lainahakemus ja lainojen kilpailuttaminen Axolainan kautta on aina ilmaista asiakkaalle. Axolaina saa palkkion yhteistyöpankeilta- ja rahalaitoksilta, joten asiakkaan ei tarvitse maksaa lainojen vertailemisesta.

Axolaina toimii yhteistyössä usean luotonmyöntäjän kanssa. Jokainen luotonmyöntäjä hinnoittelee lainan kustannukset oman hinnastonsa mukaisesti. Lainan korkoon vaikuttaa yleensä haettu lainasumma, laina-aika, hakijan taloudellinen tilanne sekä hakeeko lainaa yksin vai jonkun toisen kanssa yhdessä. Axolainan yhteistyökumppanien todelliset vuosikorot liikkuvat 4-20% välillä. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan lainan nimelliskorko ja kaikki muut lainan kulut. Lainoja vertailtaessa onkin siis hyvä vertailla juurikin todellista vuosikorkoa, sillä se näyttää lainan todellisen vuosikustannuksen. Axolainan yhteistyökumppanit tarjoavat jopa 15 vuoden takaisinmaksuaikaa. Takaisinmaksuaikaa pidentämällä lainan kuukausikustannuksia on mahdollista saada matalemmaksi. On kuitenkin hyvä muistaa, että mitä pidempi maksuaika sitä suuremmiksi lainan yhteiskustannukset nousevat.


Axolainan lainanhakuehdot

 • Asiakkaan tulee olla 18-vuotias
 • Asiakkaan tulee asua vakituisesti Suomessa
 • Säännölliset kuukausitulot
 • Luottotiedot pitää olla kunnossa

Käyttäjäkokemus

10

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Axolainan palveluun ja he ovat löytäneet Axolainan kautta helposti sopivan lainan itselleen. Lainojen vertailu on kannattavaa, sillä lainoja on useita erilaisia ja niiden hinnat ja edut vaihtelevat paljonkin luotonmyöntäjien välillä.

Kokemusten perusteella Axolainan palvelua on helppoa ja vaivatonta käyttää. Nettisivut ovat selkeät ja sieltä löytyy paljon informaatiota lainoihin liittyen. Axolainan nettisivuilta ei kuitenkaan löydy lainalaskuria, jossa voisi muuttaa lainasummaa, laina-aikaa ja korkoa, ja nähdä näiden vaikutusta toisiinsa.

Asiakaspalvelun aukioloajat mahdollistavat nopean palvelun. Axolaina onkin saanut Trustpilot palveluun paljon positiivista palautetta asiakaspalvelun nopeasta toiminnasta. Palvelua on saatavilla koko lainan hakuprosessin ajan sekä asiakaspalvelijat auttavat mielellään lainahakemuksen täyttämisessä.


Käsittelyaika

10

Axolaina ei lupaa tiettyä käsittelyaikaa. Axolaina ei voi myöskään vaikuttaa käsittelyn nopeuteen, sillä lainatarjoukset tulevat suoraan yhteistyöpankeilta ja -rahalaitoksilta. Käsittelynopeuteen vaikuttaa siis luotonmyöntäjien aikataulu ja käsittelyaika. Ensimmäiset lainatarjoukset voivat saapua jo muutamien minuuttien kuluttua lainahakemuksen lähettämisestä, osalla voi mennä hieman kauemmin. Kannattaa kuitenkin odottaa, että kaikki lainatarjoukset saapuvat, jotta vaihtoehtoja on useampi. 

Axolainan asiakaspalvelijat lähettävät parhaimman lainatarjouksen asiakkaan sähköpostiin sekä tekstiviestillä puhelimeen. Viestissä mainitaan myös mahdollisista liiteasiakirjojen lähettämisestä.

Mikäli asiakas on tyytyväinen lainatarjoukseen, asiakas lähettää mahdolliset liitteet luotonantajalle, jonka jälkeen asiakas saa lainasopimuksen allekirjoitettavaksi.

Kun asiakas allekirjoittaa lainasopimuksen, maksetaan laina asiakkaan ilmoittamalle tilille 1-3 pankkipäivän kuluessa, nopeimmillaan jo saman päivän aikana.


Lisäedut

5

Axolaina toimii vain välikätenä asiakkaiden ja luotonmyöntäjien välillä, joten Axolaina ei voi vaikuttaa lainan lisäetuihin. Luotonmyöntäjillä on paljon erilaisia lisäetuja lainoille. Lisäetuja kannattaakin vertailla lainatarjouksista, sillä ne vaihtelevat paljonkin luotonmyöntäjien välillä. Yleisimpiä lisäetuja ovat erilaiset lyhennysvapaa kuukaudet ja lainavakuutukset.

Kaikki Axolainan yhteistyöpankit ja -rahalaitokset ovat luotettavia ja hyvämaineisia, joten asiakas voi varmistua lainan hakemisen turvallisuudesta. Lainahakemuksessa kysytään vain ja ainoastaan välttämättömiä tietoja asiakkaasta lainatarjouksen tekoa varten. Ylimääräistä informaatiota ei siis kysellä.

Lainatarjoukset ovat voimassa yhden kuukauden ajan lainahakemuksen lähettämisen jälkeen, joten asiakkaalla on hyvin aikaa tutkia ja miettiä lainaa. Lainatarjoukset ovat selkeitä ja kaikki tarvittava tieto on näkyvästi esillä.


Lisätietoa

Axolainan nettisivuilta löytyy myös erilaisia blogikirjoituksia. Axolaina on kerännyt sivuilleen TOP 20 blogia säästämisestä ja sijoittamisesta. Näistä kirjoituksista löytyykin kattavasti informaatiota, mikäli on kiinnostunut aiheista.


Yhteenveto

Axolainan kautta on mahdollista saada yhdellä hakemuksella usea lainatarjous. Axolainan tavoitteena on tehdä lainan hakemisesta mahdollisimman helppoa asiakkalle. Asiakas täyttää Axolainan sivuilla lainahakemuksen, ja Axolaina lähettää sen eteenpäin pankeille ja rahalaitoksille. Axolainan asiakaspalvelijat lähettävät asiakkaalle parhaimman tarjouksen. Osa luotonantajista saattaa pyytää lähettämään liitteitä, kuten palkka- tai eläkelaskelman. Laina maksetaan asiakkaan tilille muutaman päivän kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta. Joskus on mahdollista saada laina tilille jopa saman päivän aikana. 

Asiakaspalveluun voi olla yhteydessä maanantaista sunnuntaihin, eli apua lainahakemukseen tai yleisesti lainoihin liittyen on hyvin saatavilla. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.

Asiakkaiden kokemuksien perusteella Axolaina on yksi nopeimmista lainavertailupalveluista. Tämän lisäksi lainan hakeminen ja vertailu Axolainan kautta on täysin ilmaista asiakkaalle eikä se sido ottamaan lainaa.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: AXO

Arvostelut: 864 • Hyvä
TrustScore: 4.5 4.6
5 1-tähti
74%
4 1-tähti
20%
3 1-tähti
2%
2 1-tähti
1%
1 2-tähteä
3%
LM
Leena Marketta Juuti 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Nopea ja hyvä

Nopea ja hyvä

A
Anuski 1 Arvostelu
TrustScore: 4

Mukava asiointi !

Palvelu oli sujuvaa ja miellyttävää, asiat hoituivat näppärästi!

JS
Jarmo Sihvonen 7 Arvostelut
TrustScore: 5

Kokemuksia luoton hausta verkossa

Luoton käsittely ja rahan siirto oli nopeaa. Muutenkin palvelu oli ensiluokkaista. Axolainaa voisi suositella ystävillekin.

Viimeisimmät uutiset