Lainojen yhdistäminen

Päivitetty 26.1.2021
  • Mainittu
  • Etuovi
  • Kaleva.fi
  • Iltalehti
  • Kauppalehti
  • Talouselämä
Lainojen yhdistäminen: 4.8/5 tähteä, perustuen 51 arvioon - Lisää arvio

Yhdistä lainat ja säästä selvää rahaa

yhdistä lainat 70000€

Onko sinulla monta pientä pikavippiä, useita lainoja tai osamaksuja, joista haluaisit päästä eroon?

Osamaksujen ja pienten lainojen hakeminen ja saaminen on nykyään todella helppoa, joten tämä tilanne on varmasti tuttu yllättävän monille ja tilanteeseen on myös ratkaisu: yhdistä lainat ja voit aloittaa lainakuluissa säästämisen heti. Tällä sivulla kerromme lainojen yhdistämisestä ja siitä, miten voit hakea yhdistelylainaa.

Miksi lainojen yhdistäminen on järkevää?

Lainaaminen netistä on helppoa, sillä nykyään rahoitusmarkkinoilla on paljon palveluntarjoajia ja toki myös erilaisia lainatuotteita. Yksityishenkilöille kertyy helposti luottokorttivelkoja, kulutusluottoja sekä erilaisia osamaksuja.

Pienistäkin kuukausisummista kertyy nopeasti yhteenlaskettuna suurehko summa rahaa, varsinkin pitkän ajan kuluessa, ja eteen tulee hetki, jolloin lainojen yhdistäminen on taloudellisen tilanteen näkökulmasta ainoa järkevä vaihtoehto.

Seuraavassa vielä tiivistettynä tärkeimmät syyt, joiden vuoksi ja yhden suuren lainan maksaminen on kannattavampaa kuin monen pienen luoton lyhentäminen.

Miten yhdistelylainaa voi hakea?

Monet netissä toimivat pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat asiakkailleen lainatuotteita, joiden avulla voit yhdistää pienemmät vippisi ja luottosi ja järkevöittää taloudellista tilannettasi.

Hakuprosessi on helppo suorittaa alusta loppuun netissä, ja nopeimmillaan luotto on käytettävissäsi jopa varttitunnissa hakemuksen tekemisestä.

Yhdistelylainat ovat yleensä melko suuria, jopa kymmeniä tuhansia euroja, joten luoton saaminen edellyttää yleensä tulotietojen lähettämistä hakemuksen liitteenä. Myös tulotositteiden lähettäminen on mahdollista sähköisessä lainapalvelussa.

Nettiaikakaudessa ehkä parasta lainanhakijan näkökulmasta on se, että voit tehdä lainahakemuksen mihin vuorokaudenaikaan tahansa ja missä tahansa. Tämä on erittäin kätevää ja nopeuttaa lainanhakuprosessia huomattavasti.

Yhdistelylainan hakemisen vaiheet tiivistettynä:

Wikipedian artikkeli lainojen yhdistämisestä.

Kuka voi saada yhdistelylainan?

Pääsääntöisesti yhdistelylainaa voidaan hakea samoin kriteerein, kuin muitakin lainoja. On kuitenkin muistettava, että lainan yhdistäminen edellyttää yleensä melko suuren summan lainaamista, mikä voi näkyä myös hakijoille asetetuissa kriteereissä.

On hyvin yleistä, että suurempien luottojen tapauksessa hakijalta edellytetään yli 20 vuoden ikää. Hyvin usein edellytyksenä on myös säännölliset kuukausitulot, mutta tulojen ei tarvitse olla kovin suuret.

Vastuulliset toimivat rahoituslaitokset lainaavat rahaa vain luottokelpoisille henkilöille, joten maksuhäiriömerkintä on yleensä aina este myönteiselle luottopäätökselle.

Sekä pikavippien että suurempien luottojen kohdalla myönteisen päätöksen saamisen edellytyksenä on, että hakijalla on Suomessa vakituinen asuinpaikka ja tili suomalaisessa pankissa. Henkilökohtaisia pankkitunnuksia käytetään yleensä lainapalveluun rekisteröitymiseen ja hakemuksen allekirjoittamiseen.

Vertaile yhdistelylainat – Säästä aikaa ja rahaa

Lainojen yhdistäminen yhdistelylainalla on järkevää, mutta niin on lainojen vertaileminenkin. Lainaa-Helposti-vertailupalvelun käyttäminen on hyvä idea, koska:

LainantarjoajaLainojen yhdistelypalvelu
LendoKyllä (60 000 € asti)
HaenytKyllä (50 000 € asti)
RahoituKyllä (60 000 € asti)
RahalaitosKyllä (15 000 € asti)

Entä jos kohtaan maksuvaikeuksia tai ylivelkaantumista?

Jos sinulla on useita vippejä ja lainoja, maksuvaikeuksien kohtaaminen on todennäköisempää. Lainojen yhdistely suuremmalla luotolla voi olla järkevää, mutta se ei aina ole mahdollista.

Jos sinulla on jo nyt maksuvaikeuksia, käänny asiantuntijan puoleen. Alan asiantuntijat, kuten kuntien lainaneuvojat, osaavat auttaa sinua löytämään itsesi kannalta parhaan ratkaisun.

Vaikka ylivelkaantuminen on nykypäivänä melko tavallista, se ei koskaan ole tavoiteltava tila. Ylivelkaantumisen määritelmiä on useita, mutta selkein ja yksinkertaisiin mittari velkaantumiselle lienee se, pystytkö helposti selviytymään luottojesi ja lainojesi lyhennyksistä ja muista laskuista vai tuottaako tämä vaikeuksia.

Velkojen yhdistäminen on helppoa

Jos nykyisistä velvoitteista suoriutuminen tuntuu haastavalta, kannattaa oma talous ottaa haltuun mahdollisimman pian.

Velkojen yhdistäminen on nopeaa ja helpooa, kunhan tiedät mitä tehdä, mutta se ei yksin korjaa taloustilannettasi, mikäli jatkat velaksi elämistä.

Tällä neljän kohdan suunnitelamalla voit varmistaa, että taloutesi ei pääse uudelleen repsahtamaan velkojen yhdistämisen jälkeenkään:

  1. Kartoita lähtötilanne.Kirjaa ylös velat, tulot ja menot. Laadi kuukausibudjetti.
  2. Pidä kiinni suunnitelmastasi ja opettele toimimaan raha-asioissa kurinalaisesti. Vältä heräteostoksia, sillä pitkän ajan kuluessa heräteostokset saattavat romuttaa taloudenpitosi.
  3. Kasvata vararahastoa. Puskurirahaston ylläpitäminen on järkevää, samoin lainojen yhdistäminen.
  4. Katso tulevaisuuteen. Raha-asioita kannattaa aina suunnitelma pidemmällä tähtäimellä. Suurten luottojen laina-ajat ovat usein vuosien mittaisia. Myös säästämisessä kannattaa aikaa mitata pikemminkin vuosissa kuin kuukausissa.

Vastuullinen lainanotto – Pidä luottotiedoistasi huolta

Omasta luottokelpoisuudestaan kannattaa pitää hyvää huolta, sillä maksuhäiriömerkinnät näkyvät luottotiedoissasi monta vuotta ja saattavat heikentää paitsi lainansaantimahdollisuuksia, myös esimerkiksi työpaikan ja vuokra-asunnon hankkimista.

Laskut kannattaa maksaa ajallaan, sillä mahdollisista maksumuistutuksista ja perintäkuluista kertyy nopeasti huomattava summa alkuperäiseen summan verrattuna.

Budjetointi on eräs toimiva työkalu oman talouden hallintaan. Oman tulot ja menot kannattaa kirjata ylös kuukausitasolla, jotta oma rahankäyttö pysyy tasapainossa.

Tyypillisiä tuloja ovat esimerkiksi palkka, eläke ja työttömyyskorvaus. Menoista suurin osa yleensä aiheutuu asumisesta, joko vuokrasta tai vastikkeesta ja lainanhoitokuluista. Kirjaa budjettiin myös vakuutusmaksut, puhelinlaskut sekä mahdolliset polttoainekustannukset. Myös harrastusmaksut on syytä laskea kuukausitasolla, vaikka niitä ei laskutettaisikaan joka kuukausi.

Ruokakulut ovat todennäköisesti budjetin vaikeimmin arvioitava kuluerä, sillä ruokakulujen suuruuteen vaikuttavat monet tekijät. Ruokakulujen arvioinnissa kuittien kerääminen esimerkiksi kahden viikon tai kuukauden ajalta helpottaa tehtävää huomattavasti.

Muista, että loma-ajat yleensä kasvattavat ruokakuluja merkittävästi, joten lomakuukausiksi ruokabudjettiakin kannattaa kasvattaa.

Jos suunnittelet suurempia hankintoja, kuten esimerkiksi uuden auton hankintaa, on myös tärkeää miettiä miten rahoitus ja siitä aiheutuvat kulut sopivat taloudelliseen tilanteeseesi. Lue lisää autolainan hallinnasta (Satakunnan Kansa).

Onko sinulla useita lainoja? – Yhdistä kulutusluotot

Nykyaikana kulutusluottoja on helppo saada. Vaikka kulutus- ja joustoluotot tuntuisivatkin hetkellisesti perustelluilta ja edullisilta rahoitusratkaisulta, saattavat ne pitkän ajan kuluessa osoittautua yllättävän kalliiksi vaihtoehdoiksi suurempien hankintojen rahoittamiseen.

Kulutusluottojen yhdistäminen on yleensä perusteltu syy suuremman yhdistelylainan ottamiseen.

Kulutus- ja joustoluotoilla rahoitetaan perinteisesti kodin tai kesämökin remontteja, auton huoltoja ja esimerkiksi uusien kodinkoneiden hankintaa. Remontti on suuri kuluerä, ja remontin myötä kustannukset saattavat vielä nousta.

On ymmärrettävää ja tavallista, että suurempaa remonttia varten otetaan jonkinlaista lainaa. Useiden lainojen yhdistäminen on yleensä aina kannattavaa, ja voit saada jopa 50 000 euroa yhdistelylainaa.

Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu