LainaParkki arviointi

Lainaparkki.fi on Suomessa toimiva lainanvälityspalvelu. Lainaparkki vertailee ja kilpailuttaa lainoja 1000 – 60 000 euron väliltä, ja lainoille saatava takaisinmaksuaika on 1-15 vuoden välillä.

Lainaparkilla on parikymmentä kumppania joiden vakuudettomia luottoja vertaillaan ja välitetään. Yhdellä hakemuksella asiakas voi kilpailuttaa ja hakea lainaa jopa paristakymmenstä pankista ja rahoituslaitoksesta samalla kertaa.

Lainaparkki on osa Pohjoismaissa toimivaa ruotsalaista Sambla Groupia.

9.6
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
10
Lisäedut
8
Käyttäjäkokemus
10

LainaParkki

6 990 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
9.8
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.9 – 19 %
Siirtoaika Tänään 18:12
 • Yhdistä lainasi 60 000€ asti
 • Luotettava kotimainen palvelu
 • Vertaa tarjouksia jopa 25 pankilta
Esimerkki: Lainamäärä: 60 000 € | Takaisinmaksuaika: 15 vuotta | Todellinen vuosikorko: 4,78 % | Kuukausierä: 464 € | Lisämaksut: 49 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 83 587 € | Lainan kokonaiskustannukset: 23 587€ | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,90 % – Maksimi 18,10 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 15 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 18.10 %. (Mainonta)

Mikä on Lainaparkki?

Lainaparkki on lainanvälityspalvelu joka kilpailuttaa ja välittää vakuudettomia kulutusluottoja asiakkaille usean pankin ja luotonantajan kesken. Lainaparkilla on parikymmentä kumppanipankkia jotka myöntävät luottoja Lainaparkin kautta hakeville asiakkaille. Näitä pankkeja ja rahoituslaitoksia ovat muun muassa Svea, Komplett Bank, Bondora, Fellow Bank, Credigo ja Bank Norwegian sekä Resurs Bank, Halida ja Bluestep Bank.

Vertailemalla ja kilpailuttamalla lainoja lainanhakijalla on parempi mahdollisuus saada mahdollisimman edullinen ja ehdoiltaan sopiva lainatarjous. Lainaparkin lainavertailu on lainan hakijoille aina täysin ilmainen, eivätkä saadut lainatarjoukset ole sitovia. Näin ollen lainan hakija voi vertaillla ja  hakea yhtä tai useampaa lainaa, ja valita sopivin laina tai jopa hylätä kaikki tarjotut lainat, jos lainojen ehdot eivät miellytä.

Lainaparkki.fi on nykyään ruotsalaisen rahoitusalan toimijan Sambla Groupin omistama. Sambla osti Lainapankin aiemman omistajan suomalaisen Salus Groupin vuonna 2022. VAuhdikkaasti yritysostojen kautta kasvanut Sambla Group on perustettu 2011, ja silloin yrityksen nimi oli Svensk lånemarknad. Yrityksen kotipaikka on Tukholma.

Sambla Groupilla on Suomessa myös muita hyvin tunnettuja vertailusivustoja Lainaparkin lisäksi, kuten esimerkiksi Rahoitu.fi, Rahalaitos sekä Sambla.fi. Yritys tekee yhteistyötä useiden rahoitusalan toimijoiden kanssa Pohjoismaissa ja Suomessa. Sambla Group toimii myös Tanskassa ja Norjassa.

Yhteenveto

Lainaparkki ei ole lainantarjoaja vaan lainanvälittäjä. Siksi se ei voi vaikuttaa välittämiensa lainojen, eli edustamiensa pankkien luotonmyöntö kriteereihin tai lainojen korkoihin. Lainaparkki kilpailuttaa yhdellä hakemuksella useita rahoituskumppaneja ja välittää lainanhakijoille eri rahoituslaitosten lainoja. 

Lainaparkin lainahakemuksen tekeminen ja koko lainanhakuprosessi on nopea ja täysin digitaalinen. Jos sinulle myönnetään laina, voit saada lainan tilille jopa samana päivänä tai viimeistään parin päivän sisällä. Voit hakea lainaa jos olet yli 20 vuotias, sinulla on säännöllisiä tuloja ja puhtaat luottotiedot.

Lainaparkin asiakaspalvelu toimii puhelimitse ja sähköpostitse ja on auki maanantaista perjantaihin. Se tarjoaa palvelua asiakkaille suomeksi.


Asiakaspalvelu

10

Lainaparkin asiakaspalvelu palvelee asiakkaita puhelimitse ja sähköpostitse joka arkipäivä kello 09:00 – 16:00. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä asiakaspalvelu on suljettu. Lainaparkin asiakaspalvelu on suomenkielinen.

Lainaparkin asiakaspalvelua ei ole erityisesti kehuttu eikä kritisoitu yrityksen saamissa palautteissa. Voisi siksi olettaa että se on palvellut asiakkaita vähintään tyydyttävällä tavalla.


Lainan hinta

10

Koska Lainaparkki on lainanvälittäjä, eikä varsinainen rahoituslaitos, kaikki lainat myönnetään Lainaparkin kumppanien toimesta. Lainaparkin kautta voi saada luottoa 4,50-20 % korolla. Luoton muut kulut ovat korkeintaan 150 euroa vuodessa, kuten laki edellyttää, tai 3,65% riippuen siitä kumpi summa on matalampi.

Kun haet lainaa Lainaparkin kautta voi olla että pankeilla on hyvin erilaiset lainatarjoukset, koska pankkien omat korkohinnastot voivat poiketa toisistaan ja pankit arvioivat luottokelpoisuuden ja takaisinmaksukyvyn omien kriteerien mukaisesti.


Käyttäjäkokemus

10

Lainaparkki on markkinoilla vielä hieman tuntemattomampi toimija ja sen palvelusta ei löydy käyttäjäkokemuksia tai arvioita kovinkaan paljoa. Yrityksellä ei ole Trustpilot-sivua. 

Saatavilla olevat arvostelut ja palautteet olivat kuitenkin melko positiivia. Palaute joka netissä on löydettävissä on koskenut Lainaparkin lainatarjonnan monipuolisuutta ja sitä, että palvelu on käyttäjäystävällinen ja helppokäyttöinen. Lainanhakijan on ollut helppo löytää omaan tarpeeseen sopiva lainavaihtoehto.


Käsittelyaika

10

Lainaparkin kautta voit tehdä lainahakemuksen koska tahansa palvelun nettisivuilla. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Kun luotonantaja on hyväksynyt hakemuksen, alkavat lainatarjoukset saapua noin minuutin sisällä hakemuksen lähettämisestä.

Riippuen valitusta lainasta ja luotonantajasta lainan saaminen tilille voi tapahtua jo samana päivänä tai parin päivän sisällä. Lainojen vertailu ja tarjousten kilpailuttaminen Lainaparkin palvelussa on nopeaa ja maksutonta lainanhakijalle. Sen kautta lainanhakija voi varmistua saaneensa parhaat lainatarjoukset.


Muut edut

8

Lainaparkin kautta voi normaalien yksittäisten kulutusluottojen lisäksi hakea myös yhdistelylainaa. Monesti pienempien lainojen yhdistäminen yhdeksi isommaksi voi tuoda kuluttajalle helpotusta tiukkaan taloustilanteeseen, jos lainakulut ovat isoja kuukausitasolla. Yhdistelylaina voi auttaa hallitsemaan omaa taloutta ja jaksottamaan lainanmaksua uudestaan. Yhden lainan hoitaminen usean sijaan on usein myös hallinnollisesti helpompaa. Yhdistelylainan osalta tulee olla tarkkana että uuden lainan maksuaika ei veny liian pitkäksi, jolloin lainan kokonaiskulut voivat olla hyvinkin korkeita pitkän takaisinmaksuajan aikana kertyneen koron takia.


LainaParkki Lainalaskuri
500 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
4.9 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


LainaParkki

LainaParkki

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.9 – 19 %
Ikä 20 vuotta

Hyvät puolet

 • Tekemällä yhden hakemuksen saat lainatarjouksia monelta eri luotonantajilta
 • Lainan hakeminen ja kilpailuttaminen ei maksa mitään, eikä se sido kuluttajaa ottamaan lainaa Lainaparkin kautta
 • Lainaparkin omistaa Sambla Group joka on hyvämaineinen ja pitkään alalla ollut luotettava toimija
 • Lainan takaisinmaksuaika jopa 15-vuotta

Huonot puolet

 • Asiakaspalvelu on kiinni viikonloppuisin
 • Lainaparkki ei voi vaikuttaa lainojen myöntämiseen tai niiden korkoihin ja kuluihin koska se ainoastaan kilpailuttaa ja välittää lainoja
 • Lainasummat ovat minimissään 1000 euroa, joten pienempiä lainoja ei voi Lainaparkin kautta hakea
 • Lainaparkin nettisivut eivät ole kovin informatiivisia

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

10

Lainaparkin asiakaspalvelu palvelee asiakkaita suomen kielellä puhelimitse ja sähköpostitse joka arkipäivä kello 09:00 – 16:00. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä asiakaspalvelu on suljettu.

Koska Lainaparkki ei ole lainantarjoaja vaan lainanvälittäjä, ei yrityksen asiakaspalvelu voi auttaa asiakkaita suoraan tiettyjä lainoja koskevissa kysymyksissä ja tilanteissa. Lainaparkki ei pysty vaikuttamaan tai ottamaan kantaa välittämiensa lainojen, eli edustamiensa pankkien ja rahoituslaitosten luotonmyöntö kriteereihin tai lainojen korkoihin, tai asiakkaan omaa lainaa koskeviin tiedusteluihin. Lainaparkin asiakaspalvelu voi auttaa asiakkaita kertomalla omasta palvelustaan ja tarjoamastaan kilpailutuksesta sekä palvelun teknisestä toiminnallisuudesta,, mutta yksittäisten lainojen tai asiakkaiden ongelmia ei pystytä ratkomaan.

Lainaparkin asiakaspalvelu voi auttaa käyttäjiä lainahakemusten kanssa ja palvelun käyttöön liittyvissä ongelmatilanteissa.

Yhteystiedot

Yrityksen nimi:LainaParkki
Osoite:Runeberginkatu 5B, 00100 Helsinki
Puhelinnumero:03-41092000
Sähköpostiosoite:gethelp@lainaparkki.fi

Aukiolopäivät

Maanantai09:00 – 16:00
Tiistai09:00 – 16:00
Keskiviikko09:00 – 16:00
Torstai09:00 – 16:00
Perjantai09:00 – 16:00

Lainan kustannukset

10

Lainaparkin kautta voi saada luottoa 4,50-20 % korolla. Luoton muut kulut ovat korkeintaan 150 euroa vuodessa, kuten laki edellyttää, tai 3,65% riippuen siitä kumpi summa on matalampi

Esimerkki Lainaparkin kautta otettavan lainan kustannuksista: Luoton määrä 30.000 €. Luoton todellinen vuosikorko 4,93%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten kuukausikulu 565 €.

Koska Lainaparkki on lainan välittäjä eikä varsinainen rahoituslaitos, kaikki lainat myönnetään Lainaparkin kumppanien toimesta. Kun haet lainaa Lainaparkin kautta on mahdollista että kaksi pankkia antaa yhdelle lainahakemukselle keskenään hyvin erilaiset lainatarjoukset.

Pankkien tarjoukset voivat erota toisistaan koska:

 • Kaikilla pankeilla on omat korkohinnastot jotka voivat poiketa toisistaan
 • Jokainen pankki arvioi asiakkaan luottokelpoisuuden ja takaisinmaksukyvyn omien kriteerien mukaisesti ja tapauskohtaisesti

Korot vaihtelevat lainantarjoajasta riippuen. Jokainen pankki tekee hakijasta luottoluokituksen, jonka asettamien riskien perusteella tarjoaa hakijalle yksilöllistä korkoa.

Luottokelpoisuuteen voi vaikuttaa myös sinulle tarjottuun enimmäislainamäärään. Erityisesti suurempien lainasummien kohdalla ei ole sanottu, että kaikki lainantarjoajat myöntävät haluamasi lainamäärän, mikäli luottokelpoisuutesi on heikko.

Esimerkki: Lainasumman ollessa 10000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on lainan kuukausierä 232,50 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. 10000 € lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Lainan nimelliskorko on tässä tapauksessa 12,60 % ja lainan todellinen vuosikorko sisältäen kulut on 14,9 %.

Lainaparkin yhteistyössä toimivat luotonmyöntäjät tekevät jokaiselle hakijalle lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Lainatarjouksen todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä 4,5 % – 30,6 %. Lainoille tarjottava takaisinmaksuaika vaihtelee yhden vuoden ja 15 vuoden välillä. Lainakumppanien tarjoamien vakuudettomien lainojen määrät vaihtelevat  2000 € – 60.000 € välillä. Lainan hakijalle tarjottu lainasumma voi olla isompi tai pienempi kuin haettu määrä. 

Lainan nimelliskorko on korkeintaan lain mukainen 20 %. Lainaan liittyvät muut kulut (esimerkiksi avaus- tai käsittelykulut ja laskutuskulut) ovat vuodessa maksimissaan joko 150,00 euroa tai 3,65 % lainasummasta, riippuen siitä kumpi summa on pienempi.


Lainan hakemisen edellytykset

Kun haet lainaa Lainaparkin kautta yrityksen rahoituskumppaneilta sinun tulee täyttää muutama ehto jotta voisit saada lainatarjouksia.

Jotta voi hakea lainaa Lainaparkin kautta pitää täyttää seuraavat edellytykset:

 • Minimi ikä 20 vuotta, mutta joidenkin luotonantajien kohdalla ikäraja voi olla korkeampi 
 • Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä, eli puhtaat luottotiedot vaaditaan
 • Lainaparkki vaatii lainan saamiseksi säännölliset tulot (esimerkiksi palkka tai eläke)

Käyttäjäkokemus

10

Lainaparkin on on moneen muuhun  lainavälityspalveluun verrattuna vähän tuntemattomampi ja sen takia palvelusta ei löydy käyttäjäkokemuksia kovinkaan runsaasti. Yrityksellä ei myöskään ole Trustpilot-sivua. Sambla Groupin muut lainanvertailupalvelut ovat huomattavasti tunnetumpia kuin Lainaparkki. Kokemuksia Lainaparkista ei ole helposti löydettävissä.

Saatavilla olevat arvostelut ja palautteet olivat kuitenkin melko positiivia. Suurin osa palautteista koski Lainaparkin monipuolisuutta ja sitä, että palvelu on käyttäjäystävällinen ja helppokäyttöinen ja että lainanhakijan on helppo löytää omaan tarpeeseen sopiva lainavaihtoehto.

Palautteen mukaan tarjousten läpikäyminen ja vertailu on helppoa, ja palvelun käyttäminen on verratytain nopeaa. Tarjoukset tallentuvat asiakkaan omille sivulle joten niihin voi palata myöhemminkin. Kritiikkiä yritys sai siitä, ettei se trajoa pieniä lainoja vaan lainasummat alkavat 1000 eurosta. Monilla kilpailijoilla voi hakea jopa sadan euron lainaa pienempiin rahantarpeisiin mutta Lainaparkki ei tässä tapauksessa mahdollista pienlainan hakemista. Pienen lainan hakijoille tämä on syy olla käyttämättä Lainaparkin vartailua ja lainanvälitystä. 

Lainaparkin verkkosivut ovat aika rajalliset ja sisältöä ei vaikuta olevan kovinkaan paljon. Vaikka lainoista ja lainojen hakemisesta on hyvin tietoa, yrityksestä tai sen omistustaustasta ei kerrota paljoakaan. Sambla Group näkyy sivuhuomautuksen sivustolla ja  tietosuojaselosteessa. Tämä tosiasia voi vaikuttaa asiakkaan kokemukseen yrityksen luotettavuudesta kun ei heti näe taustatietoja ja muita lisätietoja yrityksestä ja sen omistuksesta. Yrityksen osoitetiedot ja asiakaspalvelun yhteystiedot toki löytyvät helposti Lainaparkin nettisivuilta. Voi toki olla että 2022 toteutuneen Sambla Groupin yrityskaupan myötä tietoja tullaan päivittämään ja sivustoa ja sen sisältöä kehittämään eteenpäin.

Lainan hakeminen ja kilpailuttaminen on toisaalta helppoa ja prosessi on selkeä. Palvelun omilla sivulla on helppo toimia ja sieltä löytyy esimerkiksi saadut lainatarjoukset ja tietoa otetuista lainoista.


Käsittelyaika

10

Lainaparkin kautta voit tehdä lainahakemuksen koska tahansa nettisivuilla. Hakemuksen  täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Luotonantajien tarjoukset saapuvat usein minuutin sisällä hakemuksen lähettämisestä.

Riippuen minkä luotonantajan valitset, lainan saaminen tilille voi kestää eri aikoja. Lainavertailu ja tarjousten kilpailuttaminen on usein sekä nopeaa että aina maksutonta lainanhakijalle.

Voit saada ensimmäiset lainatarjoukset melko nopeasti mutta yleensä lainan hakijoita kehotetaan odottamaan kaikkien luotonantajien luottopäätösten ja tarjousten saapumista, jotta päätöksen tekeminen olisi mahdollisimman helppoa. Voi olla että lainatarjous joka tulee viimeisenä on parempi ja ehdoiltaan sopivampi kuin tarjous joka on tullut nopeasti.

Näin hakemuksen tekeminen ja lainan saaminen edistyy Lainaparkin palvelussa:

 • Avaa Lainaparkin lainahakemuslomake
 • Varmista että täytät lainanhaku-edellytykset iän, luottotietojen ja tulojen osalta
 • Valitse haluamasi lainasumma ja sopiva takaisinmaksuaika
 • Täytä hakemukseen tiedot tuloista, menoista, asumisjärjestelyistä ja koulutuksesta
 • Listaa kaikki nykyiset luottosi ja lainasi ja 
 • Merkitse hakemukseen oletko kiinnostunut lainojen yhdistämisestä
 • Lähetä hakemus nappia painamalla
 • Lainaparkin kumppanit, jopa 20 pankkia ja rahoituslaitosta saa hakemuksesi arvioitavaksi
 • Saat ensimmäisen lainatarjouksen useimmiten miltei heti, mutta on hyvä odottaa että saat kaikki tarjoukset tietoosi
 • Kun olet valinnut itsellesi sopivimman ja parhaan parhaan lainan voit heti hyväksyä sen tunnistautumalla omien pankkitunnusten avulla
 • Mikäli luotonantaja tarvitsee joitakin liitteitä (esimerkiksi palkkakuittia) voit toimittaa liitteet eteenpäin helposti sähköisesti
 • Kun luotonantaja vielä hyväksyy lainan se voidaan maksaa ilmoittamallesi tilille nopeimmillaan saman päivän aikana

Muut edut

8

Lainaparkin kautta voi myös hakea yhdistelylainaa.  Usean pienemmän lainan yhdistäminen yhdeksi lainaksi voi antaa taloustilanteeseen joustoa ja tuoda helpotuksen jos lainojen lyhentäminen on hyvin kallista. Yhdistelylaina voi auttaa hallitsemaan omaa taloutta koska:

 • Yhdistelylainan korko voi on todennäköisesti merkittävästi edullisempi kuin pienten lainojen
 • Tilinhoitomaksu maksetaan vain yhdestä lainasta
 • Yhden lainan eräpäivä on helpompi muistaa
 • Lainan takaisinmaksuaika on usein pidempi, jolloin maksamasi kuukausierää on pienempi

Lisätiedot

On oletettavaa että Lainaparkin 2022 ostanut Sambla Group tulee kehittämään Lainaparkin palvelua eteenpäin ja parantamaan myös verkkosivujen sisältöä. On myös odotettavissa että palvelun käyttäjämäärän kasvaessa kokemuksia ja arvioita palvelusta tulee olemaan helpommin saatavilla.

Samalla on huomioitava, että laadukkaana ja hyvämaineisena rahoitusalan toimijana Sambla Group oletettavasti tuo Lainaparkin toimintaan entistä enemmän luotettavuutta ja lisää panostuksia Lainaparkin toiminnan kehittämiseen, muiden Suomessa toimivien vertailu- ja välityspalveluidensa ohessa.


Yhteenveto

Lainaparkki kilpailuttaa ja välittää lainoja 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Kilpailutuksessa on mukana jopa 20 erilaista pankkia ja rahoituslaitosta.

Lainaparkin kautta lainan saaminen vaatii lainanhakijalta vähintään 20 vuoden ikää. Hakijalla tulee olla säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Lainaparkki ei ole lainantarjoaja, joten he eivät voi vaikuttaa palvelunsa kautta haettujen lainojen  ehtoihin tai kuluihin, vaan kumppanit vastaavat itse kaikista lainanhakijoille myönnetyistä lainoista. Lainaparkin välittämät lainat ovat takaisinmaksuajaltaan yhdestä viiteentoista vuotta ja myönnettyjen lainojen todellinen vuosikorko 4,5 prosentin ja 30,6 prosentin välillä.


Lainaparkki on vielä melko tuntematon lainanvälityspalvelu joten asiakaspalautetta ei ole paljoakaan saatavilla. Löydetyn palautteen perusteella Lainaparkki on saanut pääosin hyvää palautetta asiakkailtaan. Yrityksen asiakkailta saadussa lainan ottamista koskevissa arvioissa kiitellään palvelun nopeutta ja käyttäjäystävällisyyttä.

Lainaa helposti > Lainaa > LainaParkki arviointi

Viimeisimmät uutiset