Omalaina arvostelu

Omalaina.fi on suomalainen lainavertailupalvelu, jonka kautta mahdollista on kilpailuttaa juuri sopivan suuruista lainaa aina 60 000 euroon asti. Suomessa sivusto on yksi alan tunnetuimmista, ja sen yhteistyöpankkien verkosto on laaja. Alla syvennymme tarkemmin sivuston käytäntöihin, hyötyihin sekä lisätietoihin – samalla käyttäjien Omalaina-kokemuksia soveltaen. Löytyykö oma lainasi kenties Omalainasta?

9.6
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
10
Lisäedut
8
Käyttäjäkokemus
10

Omalaina tuotteet

4 142 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
9.6
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.19 – 19 %
Siirtoaika Tänään 08:00
 • Hae lainaa 2 minuutissa
 • Vertaa 30 lainaa
 • Klikkaa & hae verkossa
Esimerkki: Lainamäärä: 10 000 € | Takaisinmaksuaika: 5 vuotta | Todellinen vuosikorko: 6,26 % | Kuukausierä: 188 € | Lisämaksut: Perustamismaksu 0 €, Kuukausittainen tilinhoitomaksu: 5 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 11 623 € | Lainan kokonaiskustannukset: 1 623 € | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,19 % – Maksimi 30,50 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 20 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 30,50 %. (Mainonta)

Tietoa Omalainasta

Omalaina on televisiomainoksistaan tunnettu, vuonna 2012 perustettu suomalainen lainanvälittäjä. Toiminnassaan se keskittyy etenkin erisuuruisten kulutusluottojen, kuten remonttilainan, autolainan, yhdistelylainan sekä matkalainojen välittämiseen. Näiden haku tapahtuu Omalainan nettisivuilta löytyvällä verkkolomakkeella.

Luoton suuruuden hakija voi valita oman mielensä mukaan 100 ja 60 000 euron väliltä 1-20 vuoden maksuajalla. Selkokielisyyden ansiosta lomakkeen täyttö onnistuu yleensä ilman erillistä apua. Sen tiedoilla Omalaina vertaa automaattisesti kaikki hakijan tietoihin sekä lainakriteereihin parhaiten sopivat lainat yli 30 yhteistyöpankillaan. Löytyneet lainatarjoukset välitetään sitten takaisin hakijalle, jotta hän voi valita niistä itse mieleisensä. 

On tärkeää huomata, että palvelu toimii siis nimenomaan luottojen välittäjänä ja kilpailuttajana, eikä tarjoa lainoja itse. Omalainan käyttö on kokonaisuudessaan täysin maksutonta, eikä se sido käyttäjää mihinkään. Vasta itse lainasopimuksen allekirjoitus sitoo hakijan lainaan, ja silloinkin vain valittuun pankkiin (ei Omalainaan).

Omalainan tarjoama, maksuton kilpailutus tuo lainaa hakevalle usein huomattavia säästöjä. Sen avulla lainaa haetaan yhden pankin sijaan monilta rahoituslaitoksilta, mikä mahdollistaa juuri kaikkein edullisimman lainan valinnan. Lainoissa ei kuitenkaan tingitä luotettavuudesta, sillä palvelun yhteistyöpankkeihin kuuluvia luottonimiä ovat muun muassa Svea, Aktia sekä POP Pankki.

Arvostelujen yhteenveto

Useimmilla Omalaina-arvostelun osa-alueilla palvelu edustaa lainanvälittäjien parhaimmistoa. Verkossa tarjottu käyttökokemus ja joustavuus madaltaa kynnystä edullisen lainan löytöön, ja toiminnassa korostuu kokonaisuutena avoimuus. Sivusto selittää käytäntönsä selkokielellä, ja myös hakemus näytetään hakijalle heti kokonaisuudessaan. Asiakaspalvelun aukioloajat ovat useimpia pankkejakin paremmat. Ainoana heikko osa-alueena on lisäedut, joita palvelu ei oikein pysty hakijalle tarjoamaan – Omalaina kun toimii ainoastaan luottojen välittäjänä.


Asiakaspalvelu

10

Sivuston asiakaspalvelu on tavoitettavissa sähköpostitse sekä puhelimella. Asiakkaan saama neuvonta on yksilöllistä ja sitä annetaan suoraan suomen kielellä. Asiakastuki on tavoitettavissa arkisin iltakuuteen asti, minkä ansiosta moni asiakas ehtii ottamaan siihen yhteyttä myös tavallisen päivätyön jälkeen. Sivustolla ei ole chat-bottia, joka mahdollistaisi tavallista helpomman selaamisen. Asiakaspalvelu on silti kokonaisuudessaan tasokas ja avuksi erilaisten ongelmatilanteiden ratkonnassa.


Hinta

10

Mahdollistaa merkittävät säästöt lainoista yli 30 yhteistyöpankin kattavalla kilpailutuksella. Palvelun käyttö on hakijalle kokonaisuudessaan maksutonta alusta loppuun, eikä siihen liity mitään piilokuluja tai -sitoumuksia. Saatavan lainan korkoon vaikuttavat hakijan tiedot, markkinatilanne sekä valitun pankin käytännöt, eli palvelulla tehtävät säästöt ovat suuruudeltaan vaihtelevia. Yksittäisen lainan korkoon ei kuitenkaan lainavertailupalveluilla ole yleensäkään vaikutusta, ja siksi sivusto saa tältä Omalaina-arvostelun osiolta täydet pisteet.


Käyttäjäkokemus

10

Palvelu toimii täysin sähköisesti ilman tarvetta minkään erillisen sovelluksen lataukselle. Lainahakemuksen täyttö vie kokonaisuudessaan vain muutaman minuutin, jonka jälkeen sen hallinnointi sekä mahdollinen poisto onnistuu näppärästi OmaTili-osion kautta. Sivuston navigoitavuutta voitaisiin parantaa joillakin asettelun muutoksilla, mutta kokonaisuutena sen käyttö on helppoa. Jotkin laina-alalle yleiset käytännöt, kuten mainosviestit sekä haettua pienempien lainojen tarjonta koetaan ärsyttävinä, mutta Omalainalla ei itse ole tähän vaikutusvaltaa.


Käsittelyaika

10

Yleensä lainahakemukset käsitellään ja välitetään sopiville rahoituslaitoksille jo vain parin tunnin kuluessa, mutta tarkkaa takuuta tälle ei ole. Rahojen tilille saapuminen puolestaan riippuu täysin hakijan valitsemasta pankista sekä lainan suuruudesta. Omalainan asiakaspalvelu vastaa yleensä yhteydenottoihin nopeasti, ja viimeistään 48 tunnin kuluessa. Kaiken kaikkiaan yhteydenotot ja hakemukset käsitellään nopeasti, joskin tämä Omalaina-arvostelu vähentää yhden pisteen tarkemman aikatakuun ja pikaviestitoiminnon puutteesta.


Lisäedut

8

Muihin lainanvälittäjiin verrattuna Omalainan käytöllä on lainaa hakevalle monia hyötyjä. OmaTili-palvelun kautta aiempia hakemuksia voi hallinnoida ja tarvittaessa perua ilman erillistä paperien lähettelyä. Palvelun käyttö on sähköisyytensä ansiosta erittäin joustavaa ja nopeaa, ja sivuston materiaaleista voi löytää hyödyllistä tietoa erilaisiin luottoasioihin liittyen. Varsinaisia bonuksia tai koron alennuksia palvelu ei kuitenkaan voi tarjota, sillä se toimii ainoastaan eri lainatarjousten kilpailuttajana. Kyseessä on näin ollen Omalaina-arvostelun heikoin osa-alue.


Omalaina Lainalaskuri
500 € 60 000 €
12 kuukautta 240 kuukautta
4.19 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Laina Omalainalta

Omalaina

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Korko 4.19 – 19 %
Tod. vuosikorko 4.19 – 19 %
Ikä 18 vuotta

Hyvät puolet

 • Lainasumman voi valita oman tarpeen mukaan 100 ja 60 000 euron väliltä jopa 15 vuoden maksuajalla
 • Palvelun käytöstä ei koidu lisäkuluja tai sitoumuksia
 • Yli 30 yhteistyöpankkia, joihin kuuluu alan suuria nimiä -> lainat luotettavia ja mahdollisesti myös edullisempia

Huonot puolet

 • Saadut lainatarjoukset eivät aina vastaa haettua lainasummaa, jos hakijan maksukyky ei ole riittävä
 • Ei tarkkaa takuuta hakemusten käsittelyajoille tai asiakaspalvelun vastaamisajalle
 • Lainatarjousten järjestys voi olla hämmentävä, ensimmäinen ei välttämättä halvin

Asiakaspalvelu

10

Omalainan asiakaspalvelu on helposti tavoitettava ja avuksi erilaisten ongelmatilanteiden setvinnässä. Puhelin- ja sähköpostineuvonnan tarkat yhteystiedot löytyvät heti etusivun alaosasta. Samassa osiossa annetaan myös Omalainan Helsingin-konttorin osoite, joskin täältä ei saa asiakaspalvelua.

Asiakkaiden Omalaina-kokemuksia lukiessa korostuu se, että saatu asiakaspalvelu on yksilöllistä ja vastaa juuri kyseisen asiakkaan tarpeisiin yksityiskohtaisesti ja selkeästi. Vaikka sähköpostitse yhteyttä ottaessa ensimmäinen vastaus on automaattiviesti, on seuraava jo oikean ihmisen laatima.

Asiakaspalvelu on tämän Omalaina-arvostelun kirjoittamishetkellä tavoitettavissa arkisin klo 9 ja 18 välillä. Aukioloaika on varsin optimaalinen, kun huomioon ottaa sen, että myös pankkien asiakaspalvelut ovat yleensä kiinni viikonloppuisin. Plussaa tulee siitä, ettei neuvontaa suljeta esimerkiksi neljältä, vaan aikaa yhteydenottoon on vielä 1-2 tuntia tavallisen työpäivän päätyttyä.

Muihin verkossa toimiviin palveluihin nähden Omalaina on kuitenkin hieman jälkijunassa siinä, ettei sivustolta löydy minkäänlaista chatbottia tai pikaviestitoimintoa. Tällaisen käyttöönotto nopeuttaisi vastausten löytämistä huomattavasti sekä mahdollistaisi yhteydenotot monelle suomalaiselle introvertille mieleisellä, sähköpostia nopeammalla tavalla.

Yrityksen tiedot

YritysLVS Brokers Oy
OsoiteKalevankatu 20
00100 HELSINKI (ei asiakaspalvelua)
SähköpostiosoiteEmail address here
Puhelinnumero09-42550540

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 18:00
Tiistai09:00 – 18:00
Keskiviikko09:00 – 18:00
Torstai09:00 – 18:00
Perjantai09:00 – 18:00
LauantaiKiinni
SunnuntaiKiinni

Hinta

10

Omalainan käyttö on kokonaisuudessaan lainaa hakevalle aina täysin maksutonta. Ilmainen vertailu tehdään jopa yli 30 eri yhteistyöpankin välillä, eli sivuston hinta-laatusuhde erinomainen. Jotta siitä saisi parhaan hyödyn irti, täytyy lainatarjousten vertailussa kuitenkin olla tarkkana. Ensimmäinen tarjous ei ole aina edullisin.

Lainan hintaan vaikuttaa moni tekijä, kuten senhetkinen lainsäädäntö, markkinatilanne sekä hakijan arvioitu maksukyky. Omalaina ei itse luoton korkoon vaikuta, sillä se toimii vain eri rahoituslaitosten tarjonnan vertailijana. Kilpailutusverkosto on laaja ja sen toimijat tunnettuja, minkä ansiosta myös palvelun kautta haettavat pikaluotot lienevät markkinoiden huokeammasta päästä.

Edullisen lainan valinta on aina hakijan vastuulla, ja lainasopimus on siksi luettava ehtoineen huolella ennen allekirjoittamista. Lopullinen korko kerrotaan aina sopimuksessa. Erityisen hyödyllinen luku halpaa lainaa hakevalle on todellinen vuosikorko, sillä se kertoo luoton kokonaishinnan, kun mukaan lasketaan koron lisäksi myös erilaiset tilinhoito- ja oheismaksut. Mitä alempi todellinen vuosikorko, sitä huokeampi on myös koko lainan hinta.


Lainan haun vaatimukset

 • Vähintään 18 vuoden ikä (suuremmille lainoille alaikäraja jopa 21)
 • Suomalainen henkilötunnus
 • Suomalainen pankkitili (lainan maksuun)
 • Pysyvä kotiosoite Suomessa
 • Säännölliset kuukausitulot, yleensä väh. tuhat euroa (vaihtelee pankeittain)
 • Ei voimassa olevia maksuhäiriömerkintöjä

Käyttäjäkokemus

10

Kotimaisuutensa ansiosta Omalainan käyttö on varsin helppoa ja selkeää. Sivuston navigointiin käytettävät linkit sekä itse sisältö on laadittu tavallisella suomen kielellä, eikä se aiheuta kummempia ongelmia. Navigoitavuutta voisi parantaa kattavamman ylävalikon käyttöönotolla, mutta kyseessä ei ole erityisen tärkeä puute.

Verkosta löytyviä Omalaina-kokemuksia lukiessa ilmeistä on, että jotkin lainavälityksen alalle yleiset käytännöt tulevat hakijoille yllätyksenä. Ärsyttävää voi olla esimerkiksi se, että 15 tuhannen euron lainaa haettuaan lainatarjoukset ovatkin vain parin tuhannen euron luokkaa. Kyseessä on kuitenkin rahoituslaitosten oma käytäntö, jossa lainatarjouksia annetaan pienemmille summille silloin, kun suurten anto ei ole mahdollista.

Toinen monen mielestä ikävä käytäntö on mainosviestien lähettely. Vaikkei lainanhaku sido hakijaa mihinkään, voi aiheeseen liittyviä mainosviestejä saada sähköpostitse vielä muutamankin kuukauden ajan. Tästä aiheutuvan haitan minimoimiseksi on suositeltavaa, että lainaa hakee toissijaisella sähköpostiosoitteella, jonne myös muiden yritysten kanta-asiakkuus- ja mainosviestit tulevat. Kyseessä on jälleen alalle yleinen käytäntö, jota ei voi suoranaisesti laittaa Omalainan syyksi.

Plussaa tämän Omalaina-arvostelun kokemusosiossa tulee sähköisen käytön helppoudesta. Sivusto muuntuu mobiiliin varsin mutkattomasti. Lainan hakulomakkeessa kaikki tiedot näytetään heti kerralla, minkä ansiosta nettilainaa hakeva tietää heti kaikki tiedot, joita tältä pyydetään. itse hakemuksen täyttö vie kokonaisuudessaan vain muutaman minuutin. OmaTili -palvelun ansiosta lainahakemuksia voi tarkastella ja muokata suoraan verkossa ilman turhaa paperi- tai asiakaspalvelurumbaa.


Käsittelyaika

10

Omalaina-hakemuksen lähettämisen jälkeen lainatarjoukset pitäisi yleensä saada muutaman tunnin sisällä, mutta tarkkaa takuuta käsittelyajasta ei ole. Lainarahojen tilille saapumisen aika puolestaan riippuu aina valitusta pankista, eikä Omalainalla ole tähän vaikutusta. 

Alan standardina kuitenkin on yleisesti se, että rahat saa tilille enintään kahden päivän kuluttua sopimuksen allekirjoittamisesta. Tähän vaikuttavat monet tekijät, kuten tekniset seikat, lainan suuruus sekä hakuaika. Huomaathan, että Suomen lain mukaan lainanmaksu voidaan suorittaa vain klo 7 ja 23 välisenä aikana, eli myöhään yöllä allekirjoitetun sopimuksen rahat saapuvat tilille aikaisintaan seuraavana aamuna.
Hakemuksen nopean käsittelyn ohella Omalaina lupaa vastaavansa asiakaspalveluun lähetettyihin valituksiin 48 tunnin kuluessa. Tässä Omalaina-arvostelun osiossa voidaan siis todeta, että palvelu varmistaa kokonaisuudessaan lainanhaun nopeuden niillä osa-alueilla, missä tämä on mahdollista.


Lisäedut

8

Perinteiseen pankkiin verrattuna Omalainan käytössä korostuu monia hyötyjä, kuten hakemisen nopeus, lainasummien joustavuus sekä vertailulla saatavat tuntuvat säästöt. Varsinaisista lisäeduista puhuttaessa palvelun valta kuitenkin on rajattu.

Moni rahoituslaitos saattaa esimerkiksi myöntää hakijalle korotonta maksuaikaa tai bonuksia eri rahoitusasioiden yhdistämisestä juuri heidän sivustoonsa. Lainanvälittäjänä Omalaina taas toimii ainoastaan luotot vertaavana välikätenä, eikä se näin ollen voi vaikuttaa korkoihin tai muihin lainan ominaisuuksiin.


Jos vertailukohdaksi otetaan rahoituslaitosten sijaan muut lainavälittäjät, on juuri Omalainan valinnalla merkittäviä käytännön etuja. Sen sähköisestä OmaTili-palvelusta hakemuksia voi hallinnoida ja muuttaa ilman erillisiä yhteydenottoja asiakaspalveluun. 

Sivustolta löytää voi myös monia laina-aiheisia artikkeleja eri luottotyyppeihin liittyen, ja näistä voi olla suuri hyöty ensimmäistä kertaa nettilainaa hakevalle. Palvelu siis tarjoaa käyttäjälleen kaiken tarvittavan – ja hieman tätäkin enemmän.


Lisätietoa

Vaikka Omalaina kilpailuttaa lainan hakijan puolesta,, jää moni asia silti tämän vastuulle. Vertailusta saatavan rahallisen säästön maksimoimiseksi hakijan on osattava valita lainatarjouksista juuri kaikkein edullisin laina. Kaikki laina-asiat sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen on lisäksi hoidettava erikseen juuri valitun pankin kanssa, sillä Omalainalla ei ole näihin sananvaltaa.


Omalaina-arvostelu: Yhteenveto

Suomalaisen lainavertailun alaa katsottaessa Omalaina on yksi malliesimerkeistä. Se noudattaa alan käytäntöjä tarkoin ja vastaa asiakkaidensa tarpeisiin moitteettomasti, panostaen erityisesti sivuston käytettävyyteen ja helppouteen. Se selittää käytäntönsä sivuillaan avoimesti ja selkeästi sekä vastaa asiakaspalautteeseen nopeasti.

Palvelu on vuoden 2012 perustamisensa jälkeen ehtinyt palvella jo yli 300 000 asiakasta. Verkon Omalaina-kokemuksia selatessa pinnalle nousee etenkin tyytyväisyys saatuihin säästöihin sekä palvelun tasoon. Sivusto on alan luotettavammasta päästä, ja sen yhteistyöpankkeihin kuuluu alan suuria nimiä, kuten Aktia, POP Pankki ja Svea. 

Yleisimmät hämmennykset palvelun käytössä ovat seurausta koko lainakilpailutuksen alalle normaaleista käytännöistä, eikä näihin Omalainan toimilla olisi vaikutusta. Asiakaspalvelu vastaa silti myös näihin ongelmakohtiin yksityiskohtaisesti. Kaiken kaikkiaan voidaan siis todeta, että Omalaina on lainojen kilpailutusta kaipaavalle luotettava valinta.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Omalaina

Arvostelut: 1450 • Hyvä
TrustScore: 5 4.8
5 1-tähti
88%
4 1-tähti
11%
3 1-tähti
1%
2 1-tähti
0%
1 2-tähteä
1%
M
M A 9 Arvostelut
TrustScore: 1

Vaikuttaa huijaukselta

Markkinoivat tekstiviestitse lainaa, ja ilmoittavat, että olen nostanut lainan, vaikka en ole edes reagoinut markkinointiin. Haiskahtaa huijaukselta ja en ymmärrä, miten finanssialalla voidaan näin toimia. Asiakaspalvelusta ei saa ketään kiinni.

S
Smith 1 Arvostelu
TrustScore: 1

Erittäin fiksut huijarit,

Erittäin fiksut huijarit, varmista, ettet kiinny liikaa. He ovat joukko vääriä henkilöitä.qui ckassetr eco very o Rg auttoi saamaan minulle hyvityksen

Angosom Gezai
Angosom Gezai 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Hyvää.hyvin.

Hyvää.hyvin.

Viimeisimmät uutiset