Lainaa S-Pankista - ovatko ne parhaita ja edullisimpia?

Vaihtoehdot Lainaa S-Pankista

Päivitetty 25.2.2021

Lainaa S-Pankista

4.5/5 Arvioinut Lainaa helposti
s-pankki

S-Ryhmän osana S-Pankki on monipuolinen ja luotettava lainantarjoaja. S-Pankki on varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu toimija, ja sen kautta voit hoitaa raha-asiasi helposti ja mutkattomasti.

S-Pankki tarjoaa niin lainoja kuin luottoja suomalaisille kuluttajille. Tarvitsitpa sitten hieman isompaa tai pienempää lainaa, S-Pankki on oiva ratkaisu ylimääräiseen rahantarpeeseen.

Lainaa monenlaiseen tarpeeseen

S-pankki tarjoaa kuluttajille lainoja 5000-50 000 euron väliltä. Lainaa voi saada ilman vakuuksia ja jopa 12 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainaa voi hakea helposti verkossa ja puhelimitse tai voit asioida lähimmässä S-Pankin asiakaspalvelupisteessä, joita löytyy esimerkiksi suurimpien S-Ryhmän kauppojen yhteydestä.

S-Pankin lainat tuovat joustoa elämään silloin, kun sitä eniten tarvitaan ja lainalla voi tehdä isojakin hankintoja.

S-Pankin lainan kulut ovat varsin kilpailukykyisiä suhteessa muihin markkinoilla oleviin lainoihin.

Kuluttajasuojalain mukainen todellinen vuosikorko viiden vuoden laina-ajalla esimerkiksi 20 000 euron lainalle on 8,732%. Tämän lisäksi peritään tilihoitomaksu, joka on 7 euroa kuukaudessa.

Lainan hakeminen S-pankista

Voit hakea lainan S-pankista joko yksin tai yhdessä. Voit hakea suurempaa lainaa yhteisvastuullisesti, esimerkiksi puolison kanssa. Suuremman lainan saa varmemmin toisen henkilön kanssa haettuna.

Hyväksyessäsi lainahakemuksen, annat suostumuksesi siihen, että S-Pankki saa luottotietosi ja muut asiakkuuden kannalta tärkeät tietosi lainan myöntämistä varten. S-Pankki saattaa myös pyytää erilaisia liitteitä lainahakemuksen yhteyteen. Saadessasi myönteisen lainapäätöksen siirretään lainasumma nopeasti S-tilillesi.

S-pankki autolaina

Voit hakea edullista S-lainaa myös autolainaksi. S-pankin autolaina on 5000 – 50 000 euroa tai 30 000 euroon asti ilman rinnakkaishakijaa.

Laina-aika voi olla 1-12 vuotta ja korko määräytyy laina-ajan ja -määrän mukaisesti. Korot alkavat 5,6 % ja ovat korkeimmillaan 14,6 %. Lisäksi lainakuluihin lisätään Euribor 3kk viitekorko.

Lainan avausmaksu on 0 euroa.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko laskettuna 5 vuoden laina-ajalle on (4/2020 korkotilanteen mukaan):

 • 10 000 euron lainalle 16,1 %
 • 15 000 euron lainalle 13,0 %
 • 20 000 euron lainalle 11,5 %
 • 40 000 euron lainalle 8,6 %
 • 50 000 euron lainalle 6,4 %

Voit myös hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijan kanssa voitte yhdessä hakea autolainaa 50 000 euroon asti.

S-pankki moottoripyörälaina ja venelaina

S-pankin autolaina voi myös toimia moottoripyörä- tai venelainana. Saat ajoneuvon heti nimiisi, joten itse hankinnan ei tarvitse toimia lainan vakuutena.

Näin haet S-Pankin auto- moottoripyörä- tai venelainaa:

 1. Hae lainaa verkosta tietokoneella tai mobiililaitteella
 2. Toimita liitteet mikäli niitä pyydetään
 3. Saat lainapäätöksen nopeasti
 4. Laina maksetaan valitsemallesi tilille

Voit käyttää S-lainaa myös esimerkiksi kaupan käsirahana. Erityisesti venelainana S-laina voi olla liian pieni.

S-pankki remonttilaina

S-pankin remonttilainaa koskevat samat säädökset kuin muita S-lainoja (kuten autolainat).

 • 5000 – 30 000 euroa (50 000 € asti rinnakkaishakijan kanssa)
 • korko: 3 kk:n Euribor ja 5,99-14,99 % marginaali
 • laina-aika on 1-12 vuotta
 • avausmaksu 0€
 • tilinhoitomaksu 12,50 euroa/kk

Voit hakea S-pankin remonttilainan helposti suoraa S-pankin verkkosivuilta – myös muiden pankkien verkkopankkitunnuksilla.

Edellytyksiä lainan saamiselle

Voit hakea S-Pankin lainaa, mikäli muutamat peruskriteerit täyttyvät. S-Pankin lainan saaminen edellyttää, että olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, säännöllisten tulojen lisäksi. Seuraavaksi on listattu oleellisia tekijöitä, jotka sinun tulee ottaa huomioon lainaa hakiessasi. S-Pankin laina myönnetään vain maksukykyiselle henkilölle, joten on syytä varmistaa, että perusasiat ovat kunnossa:

 • Voit hakea lainaa ollessasi vähintään 25-vuotias, asut vakituisesti Suomessa ja sinulla on suomalainen henkilötunnus.
 • Sinulla on säännölliset tulot: työ- tai eläketulojen tulee olla vähintään 24 000 vuodessa.
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti aikaisemmin, eikä kontollasi ole maksuhäiriömerkintöjä.
 • Sinun tulee olla S-Pankin asiakas ja käytössäsi on S-Tili. Riittää myös, jos sinulla on käyttöoikeus toisen henkilön S-Tiliin. Mikäli sinulla on S-Etukortti tai olet osuuskaupan asiakasomistaja, on sinulla automaattisesti käytössäsi S-Tili.

S-Pankin lainaa voi siis hakea joko yhdessä tai erikseen ja lainaan voi myöhemmin hakea korotusta. Lainan korotuksen hakeminen onnistuu helposti.

Vaikka S-Pankki myöntääkin lainoja 50 000 euroon saakka, yli 20 000 euron lainaa voi hakea vain, jos omistat asunnon. Yli 30 000 euron lainaa voit hakea yhdessä toisen lainanhakijan kanssa ja tällöin riittää, että toinen henkilöistä omistaa asunnon. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että asunto tulisi lainan vakuudeksi, vaikka asunnon omistaminen onkin edellytyksenä isomman lainan saamiselle.

Joustavia lainaratkaisuja S-Pankista

S-Pankissa voi asioida helposti niin verkossa ja puhelimessa kuin paikan päällä lukuisissa S-Pankin asiakaspalvelupisteissä. S-Pankki tarjoaa myös pankki- ja luottokortteja sekä esimerkiksi vakuutuksia ja erilaisia sijoittamispalveluita.

Voi vaikuttaa siltä, että S-Pankin lainaa on vaikea saada mutta tiukoissa kriteereissä on myös puolensa: koroiltaan lainat ovat varsin kilpailukykyisiä ja vertailuissa ne pärjäävät hyvin juuri kustannustensa puolesta.

Kun sinulla on S-Pankin laina, voit koska tahansa lyhentää lainaa aikaisemmin sovittua kuukausierää isomman määrän. Laina on mahdollista myös maksaa kokonaan pois ilman erillisiä kustannuksia.

S-Pankin laina mahdollistaa isotkin hankinnat ilman takaajia tai vakuuksia ja takaisinmaksuaikataulu on usein joustava.

S-Pankin lainalaskurilla voit vaivattomasti laskea itsellesi juuri sopivan lainamäärän sekä takaisinmaksuajan ja kuukausierien suuruuden.

s-pankki laina
Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu