Nordea lainat - ovatko ne parhaita ja edullisimpia?

Vaihtoehdot Nordea lainat

Päivitetty 25.2.2021

Nordea lainat

4.5/5 Arvioinut Lainaa helposti

Nordea on yksi Suomen pankkialan suurimmista toimijoista ja varmasti tuttu kaikille suomalaisille. Nordealla on pankkina kattava palvelutarjonta ja voit saada lainaa monenlaiseen tarkoitukseen Nordean kautta. Lainaa voit hakea helposti verkossa tehtävän hakemuksen avulla.

nordea

Nordea tarjoaa asiakkailleen monipuolisia lainapalveluita pieneen ja isoon rahantarpeeseen. Tarvitsitpa sitten autorahoitusta, rahoitusta lomamatkaa varten tai vaikkapa veneen tai mökin hankintaan, Nordea tarjoaa monipuoliset lainapalvelut unelmasi toteuttamiseen.

Nordea – finanssialan jättiläinen

Nordea on yksi Pohjoismaiden suurimmista finanssialan toimijoista. Suomessa Nordean pisteitä on ympäri maan ja lisäksi yhtiö palvelee asiakkaitaan monipuolisesti netissä. Pankkialalla Nordealla on hallussaan noin kolmasosa markkinaosuudesta lainojen ja talletuksien osalta.

Palvelut ovat nykyisin yhä enenevässä määrin verkkopohjaisia ja Nordean asiakkaana voit kartoittaa lainantarpeesi kätevästi netissä. Suomessa palveluista vastaa Nordea Pankki Suomi Oyj.

Nordea laina

Asuntolainojen lisäksi Nordea tarjoaa erilaisia kulutusluottoja. Voit hakea kulutusluottoa monenlaiseen tarpeeseen. Nordean erilaisilla kulutus- ja joustoluotoilla voit rahoittaa remontin, veneen, uuden auton tai esimerkiksi lomamatkan.

Lainaa ilman vakuuksia

Voit ottaa lainaa suurempia hankintoja varten. Esimerkiksi luottokortin kohdalla luottoraja on usein 500-10 000 euron väliltä. Nordean vakuudetonta lainaa voit saada 2000-50 000 euron väliltä, joustavalla takaisinmaksulla.

Nordean joustoluotolla saat vakuudettoman lainan, jota voidaan tarvittaessa myös korottaa. Lainaa voit hakea suoraan verkosta:

 • Mikäli olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on säännölliset tulot, voit hakea Nordea lainaa. Sinun pitää myös olla muutoin luottokelpoinen.
 • Ennen lainahakemuksen täyttämistä voit hyödyntää Nordean lainalaskuria lainatarpeen arvioinnissa. Samalla näet myös lainan kustannukset ja kulut.
 • Voit hakea lainaa suoraan verkosta niin Nordean asiakkaana kuin myös muiden pankkien tunnuksilla. Nordean asiakkaana pääset hakemaan lainaa oman verkkopankin kautta tai soittamalla Nordean asiakaspalveluun. Myös konttorissa asioidessasi saat lainapäätöksen nopeasti
 • Lainaa voit hakea joko yksin tai yhdessä.
 • Voit saada joustavan takaisinmaksuohjelman, johon kuuluu esimerkiksi kaksi lyhennysvapaata kuukautta vuodessa.
 • Maksuaikataulu voidaan tehdä sinun tarpeittesi mukaan kuukausittaisissa tasaerissä.
 • Saatuasi myönteisen luottopäätöksen, rahat tulevat heti tilillesi maanantaista sunnuntaihin klo 7-22.30 välisenä aikana.
 • Lainan korko ja kulut muodostuvat seuraavasti: 3kk Euriborista, marginaalista sekä luoton avaus- ja tilinhoitomaksuista.

Ottaessasi Nordean vakuudettoman joustoluoton, saat vakuudettoman kertaluoton, johon ei tarvita erillisiä vakuuksia. Luoton sinulle myöntää Nordea Rahoitus Suomi Oy.

Katso lainasi hinta Nordea lainalaskurin avulla (Oikotie.fi).

Vakuudellinen kulutusluotto

Suureen lainantarpeeseen sopii myös Nordean vakuudellinen kulutusluotto. Vakuudeksi kelpaa esimerkiksi oma asunto. Moni saattaa ajatella, että kulutusluoton ottaminen on merkki huonosta henkilökohtaisesta taloudenhallinnasta.

Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Moni suomalainen turvautuu lainarahaan jossakin vaiheessa elämää, eikä se ole mikään häpeä. Elämässä sattuu joskus yllättäviä tilanteita, jolloin rahantarve saattaa olla jopa akuutti. Tällöin erilaiset kuluttajille suunnatut lainat tulevat apuun ja auttavat tasapainottamaan omaa taloutta.

Nordea autolaina

Nordea autolaina on vakuudeton joustoluotto, jota on mahdollista korottaa tarvittaessa. Autolainan maksuohjelma on joustava ja maksuaika voidaan sopia maksukykysi mukaisesti.

Voit hakea Nordea autolainaa 2000 – 50 000 euroa, joten se sopii uuden auton ostamiseen tai vaikkapa vain autokaupan käsirahaksi.

Laina ei edellytä Nordean asiakkuutta, joten voit hakea Nordea autolainaa suoraa verkosta myös muiden pankkien tunnuksilla. Voit myös hakea lainan yhdessä toisen vähintään 18 vuotta täyttäneen luottokelpoisen henkilön kanssa.

Rahat maksetaan omalle tilillesi lainan myöntämisen jälkeen (ma-su klo 7-22.30).

Nordea autolainassa on mahdollisuus kahteen lyhennysvapaaseen kuukauteen vuodessa. Luoton marginaalikorko on 8,90%.

Venelaina tai moottoripyörälaina Nordealta

Koska Nordea autolaina on vakuudeton joustoluotto, sopii se sellaisenaan myös moottoripyörälainaksi tai pienemmän veneen hankintaan.

Venelaina voi helposti olla suurempi kuin 50 000 euroa, joten tässä tapauksessa joustoluotto voi toimia esimerkiksi kaupan käsirahana.

Näin haet Nordea auto-, vene- tai moottoripyörälainaa:

 1. Hae tarvitsemaasi lainaa Nordean kotisivuilta
 2. Kirjaudu lainahakemukseen pankkitunnuksillasi
 3. Täytä joustoluottohakemus ja lähetä se
 4. Saat luottopäätöksen lähes välittömästi ja rahat maksetaan heti ilmoittamallesi pankkitilille

Nordea remonttilaina

Nordea remonttilaina on vakuudeton luotto, jonka voit nostaa nopeasti, kun kotisi kaipaa kunnostusta.

Voit hakea vakuudetonta remonttilainaa 2000 – 50 000 euroa. Mikäli asetat lainalle vakuuksia, voit hakea jopa suurempia summia. Voit myös tarvittaessa korottaa lainasummaa.

Laina-aikaa remonttilainallesi saat 1-5 vuotta.

Luoton normaalihintainen marginaalikorko on 8,90%, johon lisätään viitekorko (euribor 3kk).

Avaus- ja korotusmaksut ovat 0€.

Palveluiden keskittäminen Nordeaan

Palveluiden keskittäminen Nordeaan kannattaa, sillä saman katon alta löytyy monipuoliset laina- ja vakuutuspalvelut. Kanta-asiakkaana saat myös monipuolisia alennuksia ja etuja käyttäessäsi Nordean palveluita.

Varsinkin jos maksat luoton takaisin kohtuullisessa ajassa, pysyvät lainakulut varsin kohtuullisina. Takaisinmaksusuunnitelma kannattaa kuitenkin aina tehdä omaan talouteen sopivaksi.

Nordean lainan ohessa saat sovittua juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivan maksuaikataulun niin, että kuukausittaiset lyhennyserät eivät vedä omaa talouttasi liian tiukalle.

Mistä sitten tunnistat hyvän lainan? Lainoissa on eroja niiden ehtojen ja kulujen osalta. Vaikka ne saattaisivat alkuun vaikuttaa samanlaisilta päällisin puolin, saattaa kulurakenteissa olla lopulta jopa huomattavia etuja.

Kannattaa siis olla tarkkana, mistä lainasi lopulta otat. Voit rauhassa tutustua Nordean kulutusluottoihin. Löytäessäsi parhaan lainan, siirretään lainarahat nopeasti tilillesi myönteisen päätöksen ja lainan hyväksymisen jälkeen.

nordea lainat
Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu