Sortter arvostelu

Sortter on suomalainen lainojen vertailupalvelu. Palvelun tarkoitus on auttaa asiakasta löytämään sopiva laina mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti. Sortterin nettisivujen kautta täytetään lainahakemus, joka lähetetään Sortterin toimesta pankeille ja luotonantajille. Sortterin kautta on siis mahdollista saada useita lainatarjouksia vain yhdellä hakemuksella. Lainaprosessi tapahtuu kokonaan kätevästi netissä, eikä asiakkaan tarvitse mennä fyysisesti pankin konttorille.Tässä arvostelussa käymme läpi Sortterin asiakaspalvelua, hintoja, käyttäjäkokemuksia, käsittelyaikaa ja lisäetuja läpi.

9
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
10
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
10

Sortter tuotteet

624 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
8.3
Arvostelu
Lainamäärä 2 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Tod. vuosikorko 4 – 19 %
Siirtoaika Huomenna 13:41
 • Ilmainen ja sitomaton hakemus
 • Vain validoidut pankit
 • Vertaa tarjouksia tänään
Esimerkki: Lainamäärä: 10 000 € | Takaisinmaksuaika: 3 vuotta | Todellinen vuosikorko: 7,86 % | Kuukausierä: 311 € | Lisämaksut: Perustamismaksu 0 €, Kuukausittainen tilinhoitomaksu: 5 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 11 214 € | Lainan kokonaiskustannukset: 1 214 € | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,0 % – Maksimi 20,0 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 15 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 20,0 %. (Mainonta)

Sortter.fi


Sortter on suomalainen lainojen välityspalvelu, joka on perustettu vuonna 2014. Sortter vertaa lainat asiakkaan puolesta, jotta lainan hakeminen olisi mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Asiakkaan ei siis tarvitse hakea lainatarjouksia erikseen jokaiselta pankilta, vaan yksi hakemus riittää. Lainojen vertailu on täysin ilmaista asiakkaalle, eikä lainahakemus sido ottamaan lainaa. Sortter järjestää lainat aina edullisuusjärjestykseen, joten edullisen lainan löytäminen on helppoa. Kaikki Sortterin yhteistyöpankit ja -luotonantajat ovat luotettavia ja hyvämaineisia rahoitusalan toimijoita, joten asiakas voi luottaa lainojen vertailun olevan turvallista. Sortterille on myös myönnetty avainlippumerkki.

Sortter tarjoaa lainoja erilaisiin tarpeisiin. Lainaa voi hakea esimerkiksi lainojen yhdistelyä, uutta autoa tai loma matkaa varten. Sortterin myöntämät lainat ovat vakuudettomia. Lainojen lisäksi Sortterin kautta voi vertailla myös esimerkiksi luottokortteja, sijoitussovelluksia ja säästötilejä.

Arvioiden yhteenveto

Sortter on tunnettu suomalainen lainojen vertailupalvelu. Asiakkaat ovat olleet kokonaisuudessaan tyytyväisiä saamaansa palveluun. Asiakaspalvelu on auki viikon jokaisena päivänä, ja asiakaspalveluun saa yhteyden helposti. Sortterin nettisivuja on helppo käyttää sekä sivuilta löytyy kattavasti tietoa lainoista. Lainojen kilpailuttaminen Sortterin kautta on täysin ilmaista asiakkaalle, eikä se sido ottamaan lainaa. Korot liikkuvat samassa linjassa muiden alalla toimivien yrityksien kanssa. Korkoon vaikuttaa useampi asia, ja lopullisen päätöksen korosta tekee lainan myöntävä luottolaitos.


Asiakaspalvelu

10

Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla sekä Sortterin nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Asiakaspalvelu toimii suomen kielellä, mutta Sortterin nettisivut on saatavilla myös ruotsin ja englannin kielellä. Asiakaspalvelu on auki viikon jokaisena päivänä, joten apua on saatavilla kun sitä tarvitsee. Asiakaspalvelun lisäksi Sortterin nettisivuilta löytyy paljon hyödyllistä tietoa erilaisista lainoista ja lainan hakemisesta.


Hinta

10

Lainojen vertailu Sortterin kautta on täysin maksutonta asiakkaalle, eikä lainahakemus ja vertailu sido ottamaan lainaa. Lainojen korot ja kulut ovat luotonantajien päätettävissä, eikä Sortter voi näin ollen vaikuttaa lainan kustannuksiin. Sortterin yhteistyöpankit – ja rahalaitokset myöntävät lainaa 4-20% todellisella vuosikorolla. Lainojen korot ja muut lisäkulut vaihtelevat paljonkin luotonantajien välillä, joten niiden vertailuun kannattaa käyttää hieman aikaa.


Käyttäjäkokemus

10

Sortter on suosittu lainojen vertailupalvelu. Lainan hakeminen ja vertailu on ollut asiakkaiden mielestä helppoa ja sujuvaa. Sortterin nettisivuja on helppo käyttää ja informaatiota on paljon saatavilla. Sortterin asiakkaat pääsevät lukemaan lainatarjouksia asiakkaan omien sivujen kautta. Lainatarjoukset on selkeitä ja ne on järjestetty edullisuusjärjestykseen. Lainojen lisäksi Sortterin kautta voi vertailla myös muita tuotteita ja palveluita, kuten luottokortteja ja sijoitussovelluksia.


Käsittelyaika

10

Käsittelyajasta ei ole lupausta, mutta vakuudettomien lainojen käsitteyssä ei yleensä mene kovin kauaa. Sortter ei voi vaikuttaa käsittelyn nopeuteen, sillä käsittelyaika riippuu täysin luotonmyöntäjien aikatalusta ja nopeudesta. Osa luotonmyöntäjistä pyytää asiakkailta tositteita tuloista, yleensä palkka- tai eläkelaskelma on riittävä. Nämä kannattaakin olla valmiina, jotta lainahakemus saadaan käsiteltyä mahdollisimman nopeasti. Laina siirretään asiakkaan tilille muutaman päivän kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta.


Lisäedut

5

Sortterin etuja on suomalaisuus, luotettavyys ja helppokäyttöisyys. Sortter ei itse myönnä lisäetuja lainoille, sillä Sortter toimii vain välikätenä asiakkaiden ja luotonmyöntäjien välillä. Lisäetuihin kannattaakin tutustua huolella pankkien ja rahalaitoksien lainatarjouksissa. Lisäetuja on yleensä maksuvapaa kuukaudet ja lainaturvavakuudet. Lisäetuja voikin pitää yhtenä kriteerinä lainaa valittaessa.


Sortter Lainalaskuri
2 000 € 60 000 €
12 kuukautta 240 kuukautta
4 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Sortter laina

Sortter

Lainamäärä 2 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Korko 4 – 19 %
Tod. vuosikorko 4 – 19 %
Ikä 20 vuotta

Hyödyt

 • Helppo lainahakemus
 • Asiakaspalvelu auki viikonloppuisin
 • Lainatiedot esitetty selkeästi

Haitat

 • Ei chat -asiakaspalvelua
 • Käsittelyajasta ei lupausta
 • Ei tarkkaa lupausta lainan maksuaikataulusta

Asiakaspalvelu

10

Asiakkaiden kokemuksien perusteella asiakaspalvelu on toiminut hyvin ja asiakaspalvelijat ovat ystävällisiä ja ammattitaitoisia. Asiakaspalveluun voi olla yhteydessä maanantaista sunnuntaisin, joten apua on saatavilla viikon jokaisena päivänä. Sortterin yhteystiedot löytyvät tästä arvostelusta, mutta ne löytyvät myös helposti Sortterin nettisivuilta. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimella, sähköpostilla tai nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Asiakaspalvelu toimii suomen kielellä, muista kielistä ei ole mainintaa Sortterin kotisivuilla. Sortterin osoite sijaitsee Helsingissä, mutta osoitteessa ei ole kuitenkaan asiakkaille käyntiä, sillä palvelu toimii täysin netissä asiakkaille.

Sortterin nettisivuilta löytyy myös “Usein kysytyt kysymykset” -sivu, josta löytyy paljon hyödyllistä tietoa. Tämän lisäksi nettisivuilta löytyy blogi, josta löytyy paljon informaatiota lainoista ja rahoitusmarkkinoista. Nämä kannattaakin käydä läpi ennen lainahakemuksen lähettämistä.

Yrityksen tiedot

YritysSortter
OsoiteBulevardi 21, 00180 Helsinki
Sähköpostiasiakaspalvelu@sortter.fi
Puhelin+358 (0)9 8566 5550

Aukioloajat

Maanantai08:00 – 21:00
Tiistai08:00 – 21:00
Keskiviikko08:00 – 21:00
Torstai08:00 – 21:00
Perjantai08:00 – 21:00
Lauantai09:00 – 17:00
Sunnuntai09:00 – 17:00

Hinta

10

Lainahakemus ja lainojen vertailu on aina ilmaista asiakkaalle. Sortter saa palkkion yhteistyöpankeilta ja -luotonantajilta, joten asiakkaan ei tarvitse maksaa palvelun käyttämisestä.

Lainan korko ja muut kulut ovat aina lainan myöntävän pankin hinnaston mukaiset. Koska Sortter toimii vain välikätenä asiakkaiden ja luotonantajien välillä ei Sortter voi vaikuttaa lainan kuluihin ja ehtoihin. Lainan korko lasketaan jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti, ja siihen vaikuttaa yleensä haettu lainasumma, laina-aika, hakijan taloudellinen tilanne ja hakeeko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan kanssa. Kaikki lainaan liittyvät kulut on esitetty selkeästi lainatarjouksissa. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu mukaan lainan nimelliskorko ja muut kulut. Lainatarjouksia tutkiessa kannattaakin vertailla nimenomaan todellista vuosikorkoa. Myös muita kuluja, kuten avausmaksua ja lainanhoitokuluja kannattaa vertailla, sillä ne vaihtelevat luotonantajien välillä.


Sortter lainanhakuehdot

 • Hakijan tulee olla vähintään 20 vuotta vanha
 • Asiakkaan tulee asua Suomessa
 • Säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Käyttäjäkokemus

10

Asiakkaiden kokemukset Sortterista ovat olleet positiivisia. Sopivan lainan löytäminen Sortterin kautta on ollut helppoa ja nopeaa. Lainaprosessi hakemuksesta lainan maksuun on toiminut sujuvasti ja useamman tarjouksen saaminen yhdellä hakemuksella on säästänyt paljon aikaa ja vaivaa.

Sortterin nettisivut ovat selkeät ja niitä on helppo käyttää. Nettisivut on mahdollista saada myös sekä englannin että ruotsin kielellä. Sortterin nettisivuilta pääsee kirjautumaan “Omille sivuille”, josta löytyy luotonantajien lähettämät tarjoukset. Nettisivuilta löytyy paljon tietoa erilaisista lainatyypeistä, kuten kulutusluotoista ja yhdistelylainoista. Lainojen lisäksi Sortterin kautta voi vertailla myös esimerkiksi luottokortteja, sijoitussovelluksia, kryptovaluuttoja ja puhelinliittymiä. Sortteria on helppo ja vaivatonta käyttää sekä tietokoneella, tabletilla ja puhelimella.


Käsittelyaika

10

Sortter ei lupaa sivuillaan tiettyä käsittelyaikaa, mutta vakuudettomien lainojen käsittelyaika on yleensä suhteellisen nopea. Käsittelyaika riippuu pankkien ja rahalaitoksien käsittelynopeudesta, eikä Sortter voi täten nopeuttaa käsittelyä. Lainatarjouksia pääsee tarkastelemaan asiakkaan omilta sivuilta. Osa luotonantajista haluaa vielä varmistua hakijan maksukyvystä, ja silloin luotonantajat pyytävät lähettämään esimerkiksi palkka- tai eläkelaskelman tai viimeisimmän verotuspäätöksen. Nämä kannattaakin olla valmiina, jotta lainahakemuksen käsittely ei pitkittyisi. Lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Allekirjoituksen jälkeen laina siirretään asiakkaan ilmoittamalle tilille jopa samana päivänä tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa.

Hyvä kuitenkin muistaa, että Suomen lain mukaan laina voidaan siirtää vain kello 7 ja kello 23 välisenä aikana. Lainahakemuksen voi kuitenkin tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa.


Lisäedut

5

Koska Sortter on lainojen välittäjä ei he myönnä lainoille lisäetuja, kuten lyhennysvapaita tai lainavakuutuksia. Tällaiset edut ovat aina pankkien ja rahalaitoksien päätettävissä. Edut kuitenkin vaihtelevat, joten niihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun vertailee lainatarjouksia keskenään. Sortteria on helppo käyttää, se on ilmainen ja täysin suomalainen palvelu. Sortterin käyttäminen on asiakkaalle ilmaista, vaikka ei lopulta päätyisikään ottamaan lainaa. Sortter toimii yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahalaitoksien kanssa, joten asiakas voi huoletta hakea lainaa Sortterin kautta. Sortterin yhteistyökumppanit tarjoavat lainaa reiluin ehdoin.


Yhteenveto

Pankkeja ja lainoja on monenlaisia. Sopivan lainan löytäminen voi olla joskus hankalaa ja lainatarjouksen pyytäminen eri pankeilta vie paljon aikaa. Sen takia lainojen kilpailuttaminen Sortterin avulla on hyvä vaihtoehto. Vain yhdellä hakemuksella on mahdollista saada useampi lainatarjous. Sortter järjestää lainatarjoukset aina edullisimmasta kalleimpaan, joten lainatarjouksia on helppo vertailla. Lainatarjouksista löytyy kaikki tarvittava tieto lainasta selkeästi esitettynä. Nimellis- ja vuosikoron lisäksi kannattaa vertailla myös lainan muita kuluja ja lisäetuja. Koko lainaprosessi tapahtuu netissä, joten lainahakemuksen tekeminen ja lainojen vertailu on nopeaa ja kätevää. Sortter on täysin suomalainen lainojen vertailupalvelu, jonka tarkoituksena on helpottaa suomalaisten lainan hakua ja tehdä lainan hausta ja vertailusta turvallista ja läpinäkyvää. Sortterin yhteistyökumppanit ovat luotettavia ja hyvämaineisia rahoitusalan toimijoita.

Viimeisimmät uutiset