Yhdistelylaina – Muunna kalliit pienlainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi

Päivitetty 26.1.2021
 • Mainittu
 • Etuovi
 • Kaleva.fi
 • Iltalehti
 • Kauppalehti
 • Talouselämä
Yhdistelylaina – Muunna kalliit pienlainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi: 4.3/5 tähteä, perustuen 56 arvioon - Lisää arvio

Yhdistelylaina auttaa säästämään lainakuluissa

Viime vuosina lainakeskusteluissa on noussut esiin sanat yhdistelylaina ja yhdistelmälaina. Sanat ovat synonyymejä ja niillä viitataan käytännössä normaaliin lainaan, jolla yhdistetään useampi pienempi laina, yhdeksi isommaksi ja edullisemmaksi lainaksi.

Pienien lainojen yhdistämisessä yhdeksi isoksi lainaksi on useita etuja, mistä syystä keskustelu yhdistelmälainojen ympärillä on ollut runsasta.

Tiivistettynä, yhdistelylainojen keskeisimmät edut ovat:

Yhdistelylaina ei ole lainatyyppi itsessään, vaan se yleensä kulutusluotto, joka on tarpeeksi suuri kattamaan kaikki pienemmät lainat. Kulutusluottoa voit hakea kauttamme aina 70 000 € asti.

Mikäli sinulla on tällä hetkellä useita eri lainoja, kannattaa niiden yhdistämistä harkita edellä mainittujen syiden johdosta.

Usein kysyttyä yhdistelylainoista

Mistä yhdistelylaina on mahdollista saada?

Lähes kaikki lainantarjoajat tarjoavat yhdistelylainaksi sopivia lainoja. Riippuu kuinka isolle lainalle sinulla on tarvetta, mutta käytännössä yhdistelylainaa voi kauttamme hakea aina 70 000 € asti.

Mikä tekee yhdistelylainasta halvemman?

Mitä pienempi laina, yleensä myös sitä isompi korko. Lisäksi koron päälle kertyy muita kuluja, kuten tilinhoitomaksut. Usein yhden isomman lainan myötä voidaan korosta leikata merkittävä osuus pois. Lisäksi usean eri lainan juoksevat kuukausikulut vaihtuvat vain yksiin kuluihin.

Millainen on yhdistelmälainan korko?

Yhdistelylaina on useimmiten joko jonkinlainen kulutusluotto, jonka korko määräytyy määräytyy yleensä henkilökohtaisen tarjouksen mukaan. Korkoon vaikuttavat muun muassa maksukykysi sekä se haetko lainaa yksin vai jonkun kanssa

Onko yhdistelylaina aina kannattava ratkaisu?

Yhdistelylaina tulee lähes poikkeuksetta lainanottajalle halvemmaksi kuin esimerkiksi viiden erillisen lainan maksaminen. Joissain tapauksissa kuitenkin pienissä lainoissa voi olla purkamiskuluja, joiden myötä yhdistelylainan kautta saavutettavat edut jäävät saavuttamatta.

Hae itsellesi paras yhdistelylaina

Yhdistelylainaksi tarkoitetun lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa netin kautta. Oli sitten kyseessä yhdistelylaina, joustoluotto tai remonttilaina, kaikkien niiden valitseminen ja hakeminen onnistuu hyvin pitkälti samalla tavalla.

Yhdistelylainassa sinun tulee kuitenkin ottaa huomioon muutama eri juttu, jotta saat käyttöösi tarkoituksenmukaisen lainan:

 1. Laske nykyisten lainojen kulut yhteen. Paljonko sinulla menee tällä hetkellä kaikkien erillisten lainojen maksamiseen yhteensä kuukausitasolla?
 2. Laske paljonko tarvitset lainaa maksaaksesi pois kaikki aiemmat lainasi. Varmista samalla, ettei minkään nykyisen lainan purkamisesta aiheudu sinulle ylimääräisiä kuluja. Mikäli yhden tai useamman lainan purkamisesta aiheutuu kuluja, muista lisätä ne uuden lainan tarpeeseesi.
 3. Katso lainantarjoajat, jotka tarjoavat tarpeeksi suurta lainaa yhdistelylainan tarpeeseesi. Vertaile erityisesti kuukausierää ja lainan todellista vuosikorkoa. Mikäli kulut jäävät pienemmäksi kuin aiemmissa vaiheissa tekemäsi laskelmat, etene vaiheeseen 4.
 4. Kirjaudu valistemasi lainayhtiön palveluun verkkopankkitunnustesi avulla ja tee lainahakemus huolellisesti.
 5. Saat alustavan lainapäätöksen saman tien ja lainamäärästä riippuen, myös rahat käyttöösi lähituntien aikana.

Parhaimmassa tapauksessa siis laitat hakemuksen vireille aamupäivällä ja iltapäivällä olet jo maksanut kalliit pienlainat pois!

Kuka voi saada yhdistelylainan?

Yhdistelylaina ei itsessään ole oma lainatyyppinsä vaan sillä viitataan tarpeeksi suureen kulutusluottoon, jonka avulla aiemmat, pienemmät lainat voidaan kuitata kerralla pois.

Yhdistelylaina on useimmiten hyvä ratkaisu, jonka avulla kalliimmista pikkulainoista voidaan päästä eroon. Yhdistelylaina ei kuitenkaan aina ole kannattavaa, sillä pienlainojen purkamisesta voi aiheutua kuluja, jotka ylittävät yhdistelylainan kautta saavutettavat edut.

Lainojen yhdistämiseen käytettävän lainan hakemiseen on voimassa siis yleiset kulutusluottoja koskevat myöntämisen edellytykset:

IkäVähintään 18 vuotta. Mikäli lainasumma on iso, jotkin lainayhtiöt voivat vaatia jopa 23 vuoden ikää.
KuukausitulotHakijalta vaaditaan säännölliset kuukausitulot. Määräaikainen työsopimus ei kuitenkaan välttämättä ole este.
AsuinpaikkaUsein lainayhtiöt vaativat, että hakija on asunut Suomessa vähintään viimeiset 36 kuukautta.
Suomalainen pankkitiliLainan maksamista varten hakijalla tulee olla suomalainen pankkitili, jonne rahat siirretään.
VerkkopankkitunnuksetHakijalla tulee olla suomalaiset verkkopankkitunnukset, joiden avulla hän pystyy kirjautumaan lainanhakupalveluun.
LuottotiedotLainayhtiöt vaativat lähes poikkeuksetta puhtaat luottotiedot. Yhdistelmälaina ei ole poikkeus.

Yleisesti ottaen siis voidaan sanoa, että mikäli hakijan taloudellinen tilanne on tasapainossa, niin yhdistelylainan saaminen ei ole sen kummempaa kuin muunkaan kulutusluoton.

Luottojen yhdistely – muista vertailu

Kuten kulutustavarakaupassa, myös lainojen kohdalla vertailu on erittäin tärkeää – muutoin voit maksaa huomattavasti liikaa lähes identtisestä lainatuotteesta. Luottojen yhdistely ei ole tämän suhteen poikkeus.

Velkojen yhdistäminen voi helpottaa tai jopa lisätä velkataakkaasi, riippuen valitsemastasi yhdistelylainasta.

Yhdistely on lähes poikkeuksetta järkevintä aloittaa vertailupalvelun avulla. Vaikka olisit jo valinnut lainasi, sinulle sopivan oloiselta lainoittajalta, kannattaa silti tarkistaa saisitko samanlaisen lainan edullisemmin joltakin kilpailijalta.

Tämä on vain järkevää ja auttaa sinua säästämään rahaa, joka kerta kun yhdistelet luottojasi.

Yhteenveto yhdistelylainoista

Yhdistelylainaa miettiessä, siitä on hyvin hankala keksiä juurikaan huonoja puolia. Yksi isompi laina on kuitenkin käytännössä aina parempi ratkaisu kuin, se että lainoja on useasta eri paikasta samaan aikaan. Olemme koonneet alle vielä pienet plussat ja miinukset -yhteenvedon, jonka avulla voit nopeasti kerrata tämän artikkelin sisällön.

Hyvää:

Huonoa:

Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu