Rahalaitos arvostelu

Rahalaitos on suomalainen lainojen kilpailutuspalvelu. Se välittää lukuisten yhteistyöpankkiensa lainatarjouksista parhaiten sopivat vaihtoehdot sivuilla lainaa hakeneille asiakkailleen. Näin he voivat valita itselleen edullisimman luoton ilman useiden erillisten hakemusten täyttöä. Alta olevasta arvostelusta saat paremman käsityksen palvelun laadusta, asiakaspalvelusta sekä nopeudesta – Rahalaitos-kokemuksia unohtamatta!

9.8
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
10
Lisäedut
9
Käyttäjäkokemus
10

Rahalaitos tuotteet

1 839 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
8.2
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.19 – 20 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • Nopeasti ja ilmaiseksi
 • Lainaa 60 000€ asti
 • Rahat heti tilille
Esimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 8.30 % laskettuna lainasummalle 500 €, kun takaisinmaksuaika on 20 vuotta, tilinhoitomaksu 0 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 8,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 1026 €, eli 4 €/kk. (Mainonta)

Rahalaitos

Rahalaitos on suomalaisen Eone Oy:n ylläpitämä lainavertailupalvelu, joka on ollut toiminnassa vuodesta 2011 lähtien. Sen tarjoama yksityislainan kilpailutus kattaa jopa 25 eri yhteistyöpankkia, eli saatavien lainatarjousten kirjo on laaja. Lainasumman skaala kattaa sekä markkinoiden pienimmän että suurimman ääripään, eli palvelu sopii kaikenkokoista käyttölainaa kaipaaville.

Lainanhaku tapahtuu Rahalaitoksen nettisivuilta löytyvällä lainalaskurilla. Haettavan summan asiakas voi valita 500 ja 70 000 euron väliltä jopa 15 vuoden maksuajalla. Ehdot asetettuaan hakija voi nähdä laskurissa suuntaa-antavan ensiarvion kuukausierän suuruudesta, joskin lopulliset ehdot annetaan vasta lainasopimuksessa.

Hakemuksen täytön jälkeen matkapuhelimeen sekä sähköpostiin lähetetään tunnukset, joilla hakija pääsee kirjautumaan Oma Rahalaitos -palveluun. Täällä hän näkee reaaliaikaiset tiedot hakemuksen käsittelystä sekä pystyy selaamaan saatuja lainatarjouksia yhdessä, selkeässä näkymässä.
Rahalaitokselta hakea voi myös yrityslainaa aina 250 000 euroon asti. Vertailuun osallistuvia yhteistyöpankkeja on useita, ja ensimmäisten lainatarjousten luvataan saapuvan jo vain minuutin sisällä. Välitettyjen yrityslainojen saantiin ei edellytetä reaalivakuuksia, mutta niihin käytetään omavelkaista takausta. Vaihdoksen yksityisluoton hausta yrityslainaan voi tehdä yhdellä klikkauksella lainalaskurin yläosasta.

Arvioiden yhteenveto

Palvelu keskittyy useimpia lainavertailusivuja enemmän nykyaikaisuuteen, ja tämä näkyy sen toiminnassa vahvasti. Nettisivut ovat käyttökokemukseltaan ensiluokkaiset ja tarjoavat kaiken tarvittavan luottojen selkeään vertailuun. Toisena vahvuusalueena on hinta, sillä vertailun käyttö on täysin maksutonta ja kattaa edullisten lainojen myöntöön kykenevät suuret toimijat. Myös nopeuteen on panostettu, ja ensimmäiset lainatarjoukset välitetään hakijalle jo vain minuuteissa. Asiakaspalvelussa parantamisen varaa olisi nykyaikaisten viestimenetelmien tai chatin käytössä. Lisäetuja sivusto ei pysty lainojen kilpailuttajana tarjoamaan Maksuturvaa enempää.


Asiakaspalvelu

10

Saatava neuvonta on yksilöllistä ja nopeaa, ja sitä on mahdollista saada puhelimitse sekä sähköpostilla. Asiakastuen aukioloaika on tavallista lyhyempi, eikä ota parhaiten huomioon tavallisen työpäivän kestoa. Yleisimmät kysymykset listataan vastauksineen heti Rahalaitoksen etusivulla, joskin lista on varsin lyhy muihin palveluihin verrattuna. Sivustolla on käytössä navigointibotti, mutta toisinaan mainitun live-chatin löytäminen on joko hankalaa tai se on poistettu kokonaan käytöstä.


Hinta

10

Yhteistyöpankkien kirjo on laaja ja kattaa monet suomalaisten lainamarkkinoiden tunnetut nimet. Kattavan vertailun avulla lainaa voi saada ilman vakuuksia huomattavasti edullisemmin, kuin miltään yksittäiseltä rahoituslaitokselta. Palvelun käyttö on täysin maksutonta eikä sido hakijaa mihinkään. Tarkkaa koron takuuta Rahalaitos ei välittäjänä voi tarjota, mutta useimpia Rahalaitos-kokemuksia yhdistää tyytyväisyys saatujen lainojen korkoon sekä suuruuteen.


Käyttäjäkokemus

10

Sivut ovat modernit ja helppokäyttöiset, ja hakemuksen täyttö tapahtuu heti etusivun yläosasta löytyvällä lainalaskurilla. Saadut lainatarjoukset löytyvät Oma Rahalaitos -osiosta, jossa niiden keskeiset tiedot on koottu kätevästi eri otsikoiden alle. Vertailu onnistuu näin nopeammin ja helpommin, kuin yksittäisiä sähköposteja etsiessä. Palvelun yhteistyökumppanit ovat luotettavia ja saatavat lainat vastaavat asetettuja ehtoja yleensä hyvin.


Käsittelyaika

10

Ensimmäiset lainatarjoukset tai negatiivinen lainapäätös lähetetään asiakkaalle tavallisesti alle 10 minuutissa. Kaikkien tarjousten luvataan saapuvan viimeistään 24 tunnin sisällä, mutta tarkka aika vaihtelee pankeittain. Rahalaitokselta löytyy monia suuria yhteistyökumppaneita, joilla hakemusten käsittely on laajalti automatisoitua, ja tämä tekee palvelusta useimpia lainavertailuja nopeamman. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lainat maksetaan tilille yleensä muutaman tunnin tai yhden vuorokauden sisällä, mutta tähän vaikuttaa valittu rahoituslaitos, lainasumma sekä oma pankki.


Lisäedut

9

Rahalaitoksen käytön merkittävänä etuna on Maksuturva, jolla luotonmaksun voi halutessaan vakuuttaa erilaisilta estymisiltä. Vakuutuksen hinta vaihtelee eri ikäryhmien sekä korvausmäärien välillä. Luotonmaksuun apua voi saada esimerkiksi silloin, jos työtulo estyy tuotannollisten tai äkillisten terveydellisten syiden takia. Palvelun nettisivuilta löytyy lisäksi kattava kirjasto laina-aiheisia artikkeleita, joista asiakas voi saada ilmaisia vinkkejä edullisen lainan hakuun. Korotonta maksuaikaa tai bonuksia Rahalaitos ei kuitenkaan välittäjänä pysty tarjoamaan.


Rahalaitos Lainalaskuri
500 € 60 000 €
12 kuukautta 240 kuukautta
4.19 % 20 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Rahalaitos laina

Rahalaitos

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Korko 4.5 – 20 %
Tod. vuosikorko 4.19 – 20 %
Ikä 20 vuotta
Vuositulot 7 200 €

Hyödyt

 • Nopea: ensimmäiset lainatarjoukset minuuteissa, kaikki viimeistään 24 tunnin sisällä
 • Mukana tunnettuja pankkeja, joilta vakuudetonta lainaa saa mahdollisesti muita edullisemmin
 • Vertailu mahdollista kulutusluoton ohella yhdistely- ja yrityslainalle.

Haitat

 • Asiakaspalvelu helposti saatavilla vain puhelimitse ja sähköpostilla
 • Ei mahdollisuutta bonuksiin, kuten pankeilla
 • Listattuja kysymyksiä vähemmän; vastauksia haettava asiakaspalvelusta

Asiakaspalvelu

10

Sivuston asiakaspalvelu on muihin lainanvälittäjiin verrattuna varsin tasokas. Kotimaisuutensa ansiosta neuvontaa tarjotaan suoraan suomen kielellä ja vastausajatkin ovat Rahalaitos-kokemusten perusteella nopeat. Saatava tuki on yksilöllistä ja tarkkaa, ja asiakasta ohjataan usein oikeaan suuntaan myös silloin, kun ongelma ei ole suoraan Rahalaitoksen hallinnassa.

Neuvontaan yhteyttä voi ottaa sähköpostitse sekä puhelimitse maanantaista torstaihin klo 8:30-16:00 sekä perjantaisin klo 8:30-15:00. Aukiolo on muita suosittuja lainasivuja lyhyempi, eikä jätä tilaa ongelmien ratkonnalle tavallisen työpäivän päätyttyä. Sivustolla on mainintoja chat-palvelusta, mutta tätä ei ainakaan ensisilmäyksellä löydä helposti Rahalaitoksen pääsivuilta eikä Oma Rahalaitos -palvelusta.
Plussaa tulee kuitenkin siitä, ettei sivuston käytettävyyttä ole rakennettu kokonaan asiakaspalvelun varaan. Pikaluoton hakuun liittyvät yleisimmät kysymykset listataan vastauksineen heti etusivulla, ja sivustolla käytössä on myös chatbotti, joka ohjaa käyttäjän tämän kaipaamiin osioihin. Vastattuja kysymyksiä ei kuitenkaan ole yhtä paljoa kuin muilla lainasivuilla, ja tämä voi ylläpitää turhaa hämmennystä.

Yrityksen tiedot

YritysRahalaitos Oy
OsoiteRahalaitos Oy, Kalevantie 7 C, 33100 Tampere
Sähköpostiosoiteinfo@rahalaitos.fi
Puhelinnumero09 2311 3670

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai8:30-16:00
Tiistai8:30-16:00
Keskiviikko8:30-16:00
Torstai8:30-16:00
Perjantai8:30-15:00
Lauantai
Sunnuntai


Hinta

10

Lainavertailupalveluna Rahalaitoksen kautta saatavien luottojen kirjo on laaja. Sen vertailussa osana on jopa 25 eri yhteistyöpankkia, joihin kuuluu monia suomalaisen rahoitusalan suurnimiä, kuten Svea, Ferratum ja BigBank. Palvelun käyttö on kokonaisuudessaan ilmaista ja näin hyvinkin kannattavaa.

Tarkkaa korkoa palvelu ei pysty lainoilleen takaamaan, sillä se toimii ainoastaan niiden välittäjänä – ei myöntäjänä. Rahalaitos-kokemuksia lukiessa korostuu se, että vaikka korot ovat pankkien vakuudellisia lainoja korkeampia, saa lainaa ilman vakuuksia vertailun ansiosta tavallista edullisemmin.

Lainan hintaan vaikuttaa moni tekijä, ja ennen kaikkea hakijan arvioitu maksukyky. Rahalaitos kuitenkin tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden kattavaan kilpailutukseen juuri hakijan tietoihin räätälöidyistä lainoista. Asiakaskokemusten sekä yhteistyökumppaneiden kirjon myötä kyseessä näyttäisi olevan yksi sivuston vahvuusalueista.


Lainan haun kriteerit

 • 20-79 vuoden ikä
 • Yli 7200€ vuositulot
 • Ei julkisia maksuhäiriöitä
 • Pysyvä kotiosoite Suomessa
 • Suomalainen pankkitili (lainan maksuun)

Käyttäjäkokemus

10

Rahalaitoksen verkkosivut ovat asettelultaan modernit ja niiden navigointi varsin helppoa. Lainahakemukseen käytettävä laskuri löytyy heti etusivun yläosasta. Yhdistelylainan valinta sekä yhteishakijan lisäys hakemukseen mahdollistetaan jo heti sen alussa, eikä niitä näin tarvitse etsiä mistään sivuston erillisestä osiosta.

Lainavertailupalveluille tyypillisesti laskurissa näytetyt kentät laajenevat täytön jälkeen paljastamaan hakemuksen kokonaisuudessaan, mutta Rahalaitoksella alkulaskurin tiedot ovat tavallista yksityiskohtaisemmat. Siinä, missä muilla sivuilla asiakkaalta pyydetään aluksi vain nimeä, sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa, pyydetään Rahalaitoksella jo heti alkuun esimerkiksi henkilötunnusta. Tämä voidaan nähdä sekä ärsyttävänä että hyödyllisenä asiana.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen hakijalle annetaan tunnukset Oma Rahalaitos -palveluun. Lainatarjousten tiedot lajitellaan täällä näppärästi eri otsikoiden (lainanmyöntäjä, lainasumma, kokonaiskustannukset) alle, mikä tekee vertailusta entistäkin helpompaa. Näin tarjouksia ei tarvitse myöskään etsiä sähköpostin eri kansioista.
Rahalaitos-kokemuksia lukiessa ilmeistä on, että sivuston yhteistyökumppanit ovat laadukkaita ja näiltä saatavat lainat vastaavat yleensä hyvin hakijan toiveita. Näiden seikkojen valossa palvelu saa tältä Rahalaitos-arvostelun osiolta täydet pisteet.


Käsittelyaika

10

Nopeus on ehdottomasti yksi Rahalaitoksen vahvuuksista. Ensimmäiset lainatarjoukset tai negatiivinen lainapäätös lähetetään hakijalle yleensä jo vain alle 10 minuutin sisällä. Vaikka ajat vaihtelevat pankeittain, luvataan kaikki tarjoukset välitää asiakkaalle viimeistään 24 tunnin kuluessa.

Sivuston suuremmilta yhteistyökumppaneilta voi yleensä odottaa markkinoita nopeampia käsittelyaikoja, sillä näiden toiminta on usein pitkälle automatisoitua hakemusten suuren määrän vuoksi. Rahalaitoksella tällaisia kumppaneita on monia muita lainanvälittäjiä enemmän, ja siksi myös toimintanopeus on tehokas.

Varsinaiset lainarahat siirtyvät tavallisesti asiakkaan tilille muutaman tunnin ja yhden vuorokauden säteellä. Tähän vaikuttaa moni tekijä, kuten valittu pankki, oma pankki sekä lainasumma. Pienemmät lainat siirtyvät tilille suurempia nopeammin, ja siirrot suosituimpien pankkien (esim. Nordea, OP) tileille onnistuvat usein pienempiä (Ålandsbanken) nopeammin. 

Suomen laissa lainanmaksu sallitaan kuitenkin vain klo 7 ja 23 välillä, eli myöhään yöllä allekirjoitetun lainasopimuksen varoja joutuu odottamaan vähintäänkin useamman tunnin.


Lisäedut

9

Rahalaitos tarjoaa käyttölainaa ottaville asiakkailleen kattavan Maksuturvan sen varalta, että luoton maksu estyy jostakin hyväksyttävästä syytä. Tämän hinta vaihtelee eri korvausmäärien sekä ikäryhmien välillä. Vakuutuksen saannille on joitakin rajoitteita, eikä sitä tämän Rahalaitos-arvostelun kirjoitushetkellä myönnetä esimerkiksi sairaille tai lääkärintutkimuksiin 12 kuukautta ennen lainan hakua hakeutuneille.

Vakuutusta saadakseen asiakkaalla ei myöskään saa olla aiempia maksuhäiriömerkintöjä ja tämän on täytynyt olla jatkuvassa työsuhteessa vähintään 6 kuukauden ajan. SIllä suojaa saada voivat he, jotka esimerkiksi tuotannollisista tai äkillisistä terveyssyistä estyvät lainaerien maksussa. Ajankohtaiset rajaukset ja kriteerit Maksuturvalle löytyvät Rahalaitoksen sivuilta.

Mielenrauhaa lainanhakuun saa myös Rahalaitoksen lukuisista artikkeleista, jotka ovat kaikkien luettavissa ilmaiseksi palvelun nettisivuilla. Materiaaleja päivitetään varsin usein kattamaan ajankohtaisimmat laina-aiheet ja rahoitusalan lakimuutokset, ja niistä on näin mahdollisesti suuri hyöty luottoa harkitsevalle.


Rahalaitos-arvostelu: Yhteenveto

Rahalaitos on yksi suomalaisten lainamarkkinoiden tunnetuimmista ja vanhimmista toimijoista. Sen yhteistyöpankkien verkosto sisältää sekä isoja että uusia nimiä, minkä ansiosta myös kilpailutuksella saatavat lainatarjoukset sopivat monenlaiseen tarpeeseen. Sivuilla kilpailuttaa voi yksityislainan lisäksi kätevästi myös yrityslainan.

Lainapalvelun erityisinä vahvuuksina on sen käytön helppous ja nopeus. Hakemista epäröivä saa tavallista paremman mielenrauhan sivuston lukuisilla lainamateriaaleilla, laskurin alkuarvioilla sekä Maksuturvalla. Rahalaitos myös tuo usein kysytyt kysymykset helposti asiakkaan näkyville heti etusivullaan.

Kaiken kaikkiaan voidaan todeta, että Rahalaitos on lainojen kilpailutusta kaipaavalle luotettava valinta. Sen vuosikymmenen kestänyt kokemus takaa laajan osaamuksen lainojen välityksestä, ja tämä näkyy myös sivustojen laadussa sekä asiakaspalvelussa. Palvelun käyttö on ilmaista eikä sido käyttäjäänsä mihinkään, eli myöskään menetettävää ei ole.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Rahalaitos

Arvostelut: 4 • Keskitasoinen
TrustScore: 3 3.0
5 1-tähti
50%
4 1-tähti
0%
3 1-tähti
0%
2 1-tähti
0%
1 2-tähteä
50%
N
Nono 2 Arvostelut
TrustScore: 1

Ei missään nimessä tietoja näille

Ei missään nimessä tietoja näille, alkaa tulla roskapostia ovista ja ikkunoista. Myyvät varmaan eteenpäin.

Lanttu
Lanttu 2 Arvostelut
TrustScore: 5

Tuttu TV:stä

Todella ystävällinen asiakaspalvelu. Säästöä tuli reilusti kun yhdisti osamaksut yhdeksi lainaksi!

A
Alan 2 Arvostelut
TrustScore: 5

Toimii

Sain useamman luottokortin ja kulutusluoton yhdistettyä huomattavasti paremmalla korolla. Kyllä tämä minusta toimii.

Viimeisimmät uutiset