Lainaa ilman vakuuksia – lainaa pikaisiin tarpeisiin

Päivitetty 26.1.2021
  • Mainittu
  • Etuovi
  • Kaleva.fi
  • Iltalehti
  • Kauppalehti
  • Talouselämä
Lainaa ilman vakuuksia – lainaa pikaisiin tarpeisiin: 4/5 tähteä, perustuen 49 arvioon - Lisää arvio

Lainaa ilman vakuuksia nopeasti

Esimerkiksi ilmalämpöpumpun tai arkkupakastimen hajoaminen kesähelteillä voi aiheuttaa yllättävän menoerän kuukausibudjettiin. Tällöin eteen voi tulla tilanne, jossa tarvitaan lisää rahaa käytettäväksi hyvinkin pikaisella aikataululla.

Laina ilman vakuuksia ja takaajia on käytännössä poikkeuksetta helpompi ja nopeampi saada kuin perinteinen pankista myönnettävä vakuudellinen laina. Tämä johtuu siitä, että lainaa myöntävän yhtiön ei tarvitse määritellä vakuuksille rahallista arvoa, vaan laina voidaan myöntää useimmiten täysin automatisoidusti. Vakuudeton laina on siis niin sanotusti nopea laina.

Usein kysyttyä – Lainat ilman vakuuksia

Mitä tarkoittaa laina ilman vakuuksia?

Laina ilman vakuuksia tarkoittaa sitä, ettei lainan myöntävä taho vaadi sinulta vakuuksia lainan myöntämistä vastaan. Vakuuksia voivat olla esimerkiksi asunto, mökki tai auto. Myös henkilötakaus on mahdollinen, eli toinen henkilö lupautuu koko omaisuudellaan vastaamaan lainan takaisinmaksusta, mikäli lainan ottanut henkilö ei pysty sitä takaisin maksamaan.

Onko mahdollista saada pikavippi ilman vakuuksia?

Kyllä on. Itse asiassa pikavippi on aina kulutusluotto ilman vakuuksia ja takaajia. Pikavippi on yleensä rahamäärältään sen verran pieni, ettei sen myöntäminen ole lainayhtiölle kovin suuri riski. Siksi sen myöntäminen tapahtuu lähes reaaliajassa ilman vakuuksiin liittyvää arviointia ja määrittelyä.

Ovatko vakuudettomat lainat kalliita?

Vakuudettomat lainat ovat usein koroiltaan hieman korkeampia kuin vakuudelliset lainat, koska lainanmyöntäjät ottavat isomman riskin myöntäessään lainan ilman vakuuksia. Uuden korkokaton myötä vakuudettomat lainat ovat kuitenkin kilpailukykyinen vaihtoehto vakuudellisille lainoille, sillä pankit veloittavat palvelumaksuja vakuuksien käsittelystä.

Mitä lainoja on mahdollista saada ilman vakuuksia?

Kulutusluotto, joustoluotto, vippi, pikavippi, autolaina, remonttilaina… Yleensä kyse on lähinnä lainasummasta. Alle 70 000 € lainat on mahdollista saada lähes poikkeuksetta ilman esine- tai henkilövakuutta.

Kulutusluotto ilman vakuuksia – millaisia vaihtoehtoja on?

Mikäli haet esimerkiksi kulutusluottoa ilman vakuuksia, on se usein hieman kalliimpi kuin vakuudellinen kulutusluotto. Vastapainoksi taas, lainan hakeminen on huomattavasti nopeampaa ja usein takaisinmaksuohjelmatkin ovat joustavampia, kun lainaan ei liity ulkoisia vakuuksia tai takaajia.

Lisäksi vakuudettomalla lainalla et riskeeraa omaa tai jonkun muun omaisuutta, mikäli jokin sattuisi menemään pieleen takaisinmaksun yhteydessä.

Vakuus on lainaa myöntäneelle taholle tae siitä, että maksat lainan takaisin. Mikäli joudut maksujen kanssa ongelmiin ja kyseessä on vakuudellinen laina, lainanmyöntäjällä on oikeus lunastaa osuus vakuudesta itselleen lainaehtojen puitteissa.

Lainaa ilman vakuuksia vertailutaulukko

Kuten tähän mennessä on tullut ilmi, lainaa ilman vakuuksia on saatavilla hyvin monenlaisia ja eri tarkoituksiin. Olemme koonneet alle pienen taulukon, jonka avulla voit helposti vertailla eri lainojen kokoa, takaisinmaksuaikaa ja käyttötarkoitusta.

LainaKuvaus
PikavippiSummaltaan 50 – 1 000 € kertalaina. Lyhyt takaisinmaksuaika 1 – 3 kk.
Kulutusluotto1 000 – 70 000 € kertalaina. Takaisinmaksu 1 – 120 kk.
Joustoluotto1 000 – 70 000 € jatkuva tililuotto. Joustavat takaisinmaksut ja nostot omaan tahtiin.

Hae lainaa ilman vakuuksia – miten se onnistuu helpoiten?

Lainan hakeminen netistä onnistuu todella nopeasti. Lainahakemuksen täyttämisestä siihen, että rahat ovat jo tililläsi, voi mennä vain muutama minuutti.

Olemme koonneet alle ohjeet, jotka neuvovat askel askeleelta, kuinka voit hakea lainaa ilman vakuuksia netin kautta. Lisäsimme ohjeisiin myös muutamia vinkkejä, joiden avulla voit välttää isoimmat virheet, joita netin kautta lainaa haettaessa tehdään.

Määrittele lainatarpeesi, onko se kertaluontoinen vai jatkuva? Kuinka suuresta summasta on kyse? Muista tässä vaiheessa miettiä vielä, onko laina oikeasti tarpeellinen.

Vertaile lainantarjoajia. Ketkä tarjoavat lainaa, joka sopii sinun tarpeisiisi? Vertaa erityisesti todellista vuosikorkoa, koska sen kautta saat nopeasti verrattua lainaan liittyvät kulut.

Laina ilman vakuuksia on lähes aina nopeampi vaihtoehto hakea kuin vakuudellinen laina. Tämä johtuu siitä, että vakuuksien arviointi ja määrittely vaatii lainayhtiön työntekijöiltä aikaa ja työtä. Vakuudeton laina taas pystytään myöntämään käytännössä reaaliajassa automaation avulla.

Kirjaudu valitsemasi lainantarjoajan palveluun verkkopankkitunnustesi avulla ja täytä hakemus huolellisesti.

Saat todennäköisesti vähintäänkin alustavan lainatarjouksen saman tien. Tutustu rauhassa lainan ehtoihin. Muista että et ole vielä tässä vaiheessa velvoitettu ottamaan lainaa. Voit siis ihan hyvin kieltäytyä lainasta, mikäli ehdot eivät ole sinulle mieluisat.

Jos hyväksyt lainan ehdot, saat rahat yleensä saman tien käyttöösi.

Yhteenveto lainoista ilman vakuuksia

Laina ilman vakuuksia on usein hyvä ratkaisu siinä vaiheessa, kun lainamäärä ei kohoa kymmeniin tuhansiin euroihin. Pienemmissä lainoissa vakuudettomien lainojen hieman korkeampi korko ei aiheuta kovinkaan merkittäviä eroja lainan kokonaiskustannuksissa, koska vakuuksien käsittelykin aiheuttaa yllättävän suuria kuluja vakuudellisissa lainoissa.

Alla vielä pieni yhteenveto, mitä hyvää ja huonoa vakuudettomassa lainassa on vakuudelliseen lainaan verrattuna:

Hyvää:

Huonoa:

Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu