Lendo arvostelu

Lendo on Pohjoismaiden johtava ja suurin lainanvälittäjä. Erilaisia lainoja on markkinoilla paljon, ja lainojen ehdot voivat vaihdella huomattavasti pankkien ja luotonantajien välillä. Lainojen vertailu ja kilpailuttaminen siis kannattaa. Lendon kautta on mahdollista saada yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia eri luotonantajilta. Tässä arvostelussa käymme läpi Lendon asiakaspalvelua, hintoja, käyttäjäkokemuksia, käsittelyaikaa ja lisäetuja.

8.8
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
9
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
10

Lendo tuotteet

Uusi tuot
9.1
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.95 – 38 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • Vertaa lainat 60 000 euroon asti
 • Ilmainen hakemus
 • Ei sitoumusta
Esimerkki: Lainamäärä: 15 000 € | Takaisinmaksuaika: 10 vuotta | Todellinen vuosikorko: 6,06 % | Kuukausierä: 166 € | Lisämaksut: 0 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 19 884 € | Lainan kokonaiskustannukset: 4 884 € | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,95 % – Maksimi 38,0 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 15 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 38,0 %.

Lendo.fi

Lendo on tunnettu ja suosittu pohjoismainen lainanvälittäjä. Suomen markkinoilla Lendo on toiminut vuodesta 2014 lähtien. Suomen markkinoiden lisäksi Lendolla on toimipiste Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Espanjassa. Lendon tavoitteena on auttaa asiakasta kartoittamaan markkinoilla olevat lainat vain yhdellä hakemuksella. Lainavertailu säästää siis asiakkaan aikaa, kun hakemusta ei tarvitse lähettää erikseen useampaan pankkiin. Lendon kautta on mahdollista hakea erilaisia lainoja, kuten esimerkiksi joustolainaa, kulutusluottoa ja yhdistelylainaa. Lainaa voi hakea 500 eurosta aina 60 000 euroon asti.


Lendo tekee yhteistyötä kymmenien pankkien ja rahoituslaitoksien kanssa. Jokainen yhteistyökumppani on luotettava ja hyvämaineinen, joten lainavertailu Lendon kautta on täysin turvallista. Lainahakemuksen tekeminen on täysin ilmaista asiakkaalle, eikä lainahakemus sido ottamaan lainaa.

Arvioiden yhteenveto

Lendo on suosittu ja arvostettu lainanvälittäjä. Lendo toimii yhteistyössä kymmenien luotonantajien kanssa, joten lainavaihtoehtoja on paljon saatavilla. Lainahakemuksen täyttäminen on yksinkertaista, mutta mikäli sen kanssa tarvitsee apua voi aina olla yhteydessä asiakaspalveluun. Lendo toimittaa lainahakemuksen yhteistyökumppaneilleen, ja luotonantajat sen jälkeen lähettävät parhaan tarjouksensa asiakkaalle. Allekirjoituksen jälkeen, laina siirtyy asiakkaan tilille muutaman arkipäivän kuluessa. Lainojen lisäksi Lendon kautta on mahdollisuus hakea myös luottokorttia. Nettisivuilta löytyy kattavasti tietoa ja vinkkejä, joten suosittelemme lukemaan ne rauhassa läpi ennen lainahakemuksen täyttöä.


Asiakaspalvelu

10

Lendon asiakaspalvelu on auki arkipäivisin kello 9-15. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Asiakaspalvelijat palvelevat suomen kielellä, tapauskohtaisesti voi olla mahdollisuus myös ruotsin -tai englanninkieliseen palveluun. Asiakaspalvelun kautta on mahdollista varata myös henkilökohtainen lainaneuvonta, jossa voidaan käydä lainahakemukseen liittyviä asioita läpi ja saada yleistä neuvontaa lainoihin liittyen.


Hinta

9

Lainojen vertailu Lendon kautta on täysin ilmaista asiakkaalle, eikä se sido ottamaan lainaa. Lendo ei voi kuitenkaan vaikuttaa lainan hintaan. Luotonantajat laskevat korot ja kulut lainoille oman hinnastonsa mukaisesti. Lainan korkoon vaikuttaa haettu lainasumma, laina-aika, taloudellinen tilanne sekä muut lainahakemuksessa kysytyt tiedot. Lainan korko lasketaan siis aina yksilöllisesti jokaiselle asiakkaalle erikseen.


Käyttäjäkokemus

10

Asiakkaiden kokemukset Lendosta on ollut positiivisia. Asiakkaat ovat löytäneet sopivan ja edullisen lainan vaivattomasti vain yhdellä hakemuksella Lendon kautta. Lainahakemuksen täyttäminen on yksinkertaista ja apua saa tarpeen vaatiessa asiakaspalvelusta. Omilta sivuilta asiakas pääsee lukemaan ja tarkastelemaan lainatarjouksia. Lainatarjoukset ovat voimassa 30 päivää, joten parhaimman lainan valitsemisessa ei tarvitse kiirehtiä.


Käsittelyaika

10

Lainahakemuksien käsittely riippuu täysin luotonantajasta. Osa pankeista ja rahoituslaitoksista lähettää tarjoukset melkein samantien, ja osalla voi mennä hieman kauemmin. Kaikki lainatarjoukset pitäisi kuitenkin olla saatavilla viimeistään 24 tunnin kuluttua lainahakemuksen lähettämisestä. Lainasopimus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla, ja sen jälkeen laina maksetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille. Laina siirtyy asiakkaan tilille muutaman pankkipäivän sisällä.


Lisäedut

5

Lendon yhteistyöpankit ja -rahalaitokset tarjoavat lainoille erilaisia takaisinmaksuturvia ja lyhennysvapaita. Nämä tiedot löytyvät lainatarjouksista, ja niitä kannattaakin vertailla, sillä tällaiset lisäedut vaihtelevat luotonantajasta toiseen. Lendon kautta on mahdollista kilpailuttaa myös luottokortit. Luottokorttihakemus toimii samalla tavalla kun lainahakemus. Lisäksi, Lendon sivuilta löytyy kattavasti informaatiota sekä lainoihin liittyen että ajankohtaista tietoa talouteen ja säästämiseen liittyen.


Lendo Lainalaskuri
500 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
4.95 % 38 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Lendo laina

Lendo

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Korko 4.5 – 20 %
Tod. vuosikorko 4.95 – 38 %
Ikä 18 vuotta
Vuositulot 0 €

Hyödyt

 • Erinomainen asiakaspalvelu ja käyttäjäkokemus
 • Mahdollisuus henkilökohtaiseen lainaneuvontaan
 • Asiakkaan omat sivut
 • Luottokorttivertailu

Haitat

 • Asiakaspalvelu toimii mahdollisuuksien mukaan ruotsin ja englannin kielellä
 • Asiakaspalvelu ei ole auki viikonloppuisin
 • Ei tarkkaa tietoa käsittelyajasta

Asiakaspalvelu

10

Mikäli lainahakemuksen kanssa on ongelmia, tarvitset lisätietoja tai on muita kysymyksiä voi asiakaspalveluun ottaa yhteyttä. Lendon asiakaspalvelu on auki maanantaista perjantaihin kello 9 ja 15 välillä. Asiakaspalveluun voi olla yhteydessä soittamalla tai vaihtoehtoisesti lähettämällä sähköpostia. Lendon asiakaspalvelu toimii suomen kielellä, mutta he pyrkivät mahdollisuuksien mukaan palvelemaan myös ruotsiksi ja englanniksi. Tietoturvasyistä sähköpostilla ei voida keskustella lähetetyistä lainahakemuksista tai muista henkilökohtaisista tiedoista. Mikäli näistä on kysyttävää, asiakaspalveluun voi olla yhteydessä puhelimitse.

Asiakaspalvelun kautta voi varata myös henkilökohtaisen lainaneuvonnan. Lainaneuvonnassa voidaan käydä läpi laina- tai luottokorttihakemuksen täyttämistä tai yleistä neuvontaa lainoihin liittyen. Trustpilot -arvostelun perusteella Lendo on saanut paljon positiivista palautetta juurikin heidän asiakaspalveluaan ollaan kiitelty paljon.

Yrityksen tiedot

YritysLendo
OsoiteKeskuskatu 1B, 00100 Helsinki
Sähköpostiasiakaspalvelu@lendo.fi
Puhelin(09) 6899 8000

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 15:00
Tiistai09:00 – 15:00
Keskiviikko09:00 – 15:00
Torstai09:00 – 15:00
Perjantai09:00 – 15:00
LauantaiSuljettu
SunnuntaiSuljettu

Hinta

9

Lainahakemus ja lainavertailu Lendolla on aina ilmaista asiakkaalle eikä hakemus sido ottamaan lainaa. Lendo saa palkkionsa yhteistyöpankeilta ja -rahoituslaitoksilta, joten asiakkaan ei tarvitse maksaa palvelusta.

Lainojen hinnat perustuvat täysin luotonantajien hinnastoon, eikä Lendo voi näin ollen vaikuttaa lainan korkoon ja kuluihin. Korko lasketaan jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti. Korkoon yleisesti vaikuttaa haettu lainasumma, laina-aika, taloudellinen tilanne ja hakeeko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan kanssa. Lainoihin liittyy usein myös muita kuluja, kuten avausmaksu ja tilinhoitokulut, ja nämä voivat vaihdella paljonkin pankkien välillä. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon sekä nimelliskoron että lainan muut kulut. Lainoja vertailtaessa kannattaakin kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. Lendon yhteistyöpankit ja -rahoituslaitokset tarjoavat lainaa 4,95%-38% todellisella vuosikorolla.


Lendo lainanhakuehdot

 • Hakijan täytyy olla vähintään 20-vuotias
 • Kuukausittaiset palkka- tai eläketulot bruttona vähintään 791 euroa kuukaudessa
 • Puhtaat luottotiedot
 • Vakituinen osoite Suomessa

Käyttäjäkokemus

10

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Lendoon. Lainojen kilpailuttaminen Lendon kautta on säästänyt paljon asiakkaan aikaa, kun ei ole tarvinnut mennä hakemaan lainaa jokaiselta pankilta ja luotonantajalta erikseen. Lainahakemuksen täyttäminen on yksinkertaista ja vaivatonta, ja asiakaspalvelu on tarpeen vaatiessa auttanut hakemuksen kanssa. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen, asiakas voi kirjautua Omille sivuille, joka löytyy nettisivujen oikeasta yläkulmasta. Omilta sivuilta pääsee tarkastelemaan lainatarjouksia. Lainatarjoukset ovat voimassa 30 päivää, ja niiden vertailuun kannattaakin käyttää hieman aikaa. Kaikki laina-asiakirjat ovat suomeksi.

Lendon nettisivuja on helppo käyttää ja sivut ovat selkeät. Nettisivuilta löytyy myös paljon informaatiota lainoihin liittyen, ja nämä kannattaakin käydä läpi ennen lainahakemuksen tekemistä. 


Käsittelyaika

10

Useat luotonantajat pyytävät lähettämään liitteitä lainahakemuksen lisäksi. Tällaisia liitteitä on yleensä palkka- tai eläkelaskelmat. Liitteet kannattaa olla valmiina, kun hakee lainaa. Näin lainahakemus voidaan käsitellä nopeammin eikä käsittelyaika pitkity. Mikäli lainahakemuksesta puuttuu tietoja tai tiedot on merkitty väärin, voi se hidastaa lainan käsittelyä.

Käsittelyaika riippuu luotonantajien käsittelyn nopeudesta. Koska Lendo ei itse myönnä lainaa, ei se voi vaikuttaa käsittelyaikoihin. Osa luotonantajista lähettää lainatarjouksen muutamien minuuttien sisällä lainahakemuksen lähettämisestä, ja osalla voi mennä hieman pidempään. Kaikki lainatarjoukset pitäisi olla nähtävissä kuitenkin viimeistään vuorokauden sisällä. Lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Allekirjoituksen jälkeen laina siirretään asiakkaan tilille. Laina siirtyy asiakkaan tilille yleensä muutaman pankkipäivän kuluessa, osa lainoista voi siirtyä asiakkaan tilille jopa samana päivänä.


Lisäedut

5

Lendo ei itse myönnä lisäetuja lainalle, mutta useat Lendon yhteistyöpankit ja -luotonantajat myöntävät erilaisia takaisinmaksuturvia ja lyhennysvapaita lainoille. Lisäeduista löytyy tietoa lainatarjouksissa, ja ne kannattaakin käydä läpi lainoja vertailtaessa.

Lainojen kilpailutus Lendon kautta säästää asiakkaan aikaa ja rahaa. Lainavaihtoehtoja on paljon, joten sopivan lainan löytyminen on helppoa. Lainojen vertailun lisäksi Lendon kautta on mahdollista hakea ja kilpailuttaa luottokortteja. Luottokorttihakemus tehdään samalla tavalla, kuin  lainahakemus. Mikäli lainalla tai luottokortilla ei ole kiire, kannattaa käyttää aikaa lainojen vertailuun ja tutkimiseen, ja tehdä päätös rauhassa. Näin varmistuu, että laina tai luottokortti on juuri sopiva omaan tilanteeseen nähden.

Lendon nettisivuilta löytyy blogi, josta löytyy paljon ajankohtaista tietoa omaan talouteen ja säästämiseen liittyen.


Yhteenveto

Kokemuksien perusteella asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Lendoon ja sen tarjoamiin palveluihin. Nettisivut ovat selkeät ja lainahakemuksen tekeminen on helppoa. Lainavaihtoehtoja ja pankkeja on monia, ja niistä löytyykin paljon informaatiota Lendon nettisivuilta.  Koska Lendo toimii välikätenä pankkien ja asiakkaiden välillä, ei Lendo voi päättää hakemuksen hyväksymisestä tai lainan ehdoista. Lainatarjouksien läpikäymiseen kannattaa käyttää aikaa, jotta varmasti löytää itselleen parhaimman lainavaihtoehdon. Asiakaspalvelun kautta on mahdollista varata henkilökohtainen lainaneuvoja, joka auttaa mielellään sekä lainahakemuksen tekemisessä että lainatarjouksien läpi käymisessä. Lainojen lisäksi Lendon kautta on mahdollista hakea ja vertailla luottokortteja.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Lendo

Arvostelut: 411 • Hyvä
TrustScore: 4.5 4.7
5 1-tähti
69%
4 1-tähti
26%
3 1-tähti
3%
2 1-tähti
1%
1 2-tähteä
1%
K
Kirsi-Marja 1 Arvostelu
TrustScore: 5

nopeus, vaivattomuus

Lainan sai nopeasti ja melko edullisesti, tilanteeseen josta piti selvitä nyt eikä myöhemmin. Tästä lainasta selvitään sitten myöhemmin kun elämä alkaa taas sujua. Joskus vaan on uskallettava ottaa lainaa ja päästävä jaloilleen ja suunnittelemaan huomista. Onneksi on tämän kaltaisia nopeita apureita.

TI
Tuula Inkeri 1 Arvostelu
TrustScore: 5

ASIAT HOITUIVAT NOPEASTI,LUOTETTAVA…

ASIAT HOITUIVAT NOPEASTI,LUOTETTAVA LIIKE.

TV
Timo Viitanen 3 Arvostelut
TrustScore: 4

Lendo hoiti asiansa hyvin ja vaikutti…

Lendo hoiti asiansa hyvin ja vaikutti luotettavalta toimijalta.

Viimeisimmät uutiset