Oletko lähdössä matkalle kesällä? Entäs matkavakuutus?

Oletko lähdössä matkalle kesällä? Entäs matkavakuutus?

Matkustaminen itsessään edistää ihmistä monin tavoin. Matkan tarkoituksena voi olla tutustua itseensä tai uusiin kulttuureihin, tai toimia työ- tai opiskelutarkoituksessa. Joskus matkat eivät välttämättä suju toivotulla tavalla ja saatat kohdata ikäviä yllätyksiä.

Tutustutaanpa tarkemmin tärkeimpiin syihin hankkia matkavakuutus ja useimmin kysyttyihin kysymyksiin matkavakuutuksesta, jotta voisit paremmin varautua ja säästyä yllättäviltä kesälomakuluillta.

Matkavakuutus ja mikä sen tarkoitus oikein on?

Seuraavat tapaukset voivat olla joitakin niistä ei-toivotuista tilanteista, joita voi sattua sekä ennen matkaa että sen aikana. Tässä kohtaa vakuutus tulee kuvaan mukaan. Matkavakuutuksen avulla voit vakuuttaa itsesi ja omaisuutesi kyseisten haitallisten tilanteiden varalta.

  • Onnettomuudet
  • Hätätilanteet
  • Myöhästynyt lento
  • Matkatavaroiden katoaminen
  • Tauti tai sairastuminen

Olet ostanut lentolippusi matkaa varten, järjestänyt hotellisi, vuokrannut auton ja ehkä järjestänyt kuljetuksen, matkalaukkusi on valmiina. Kaikki on mennyt hyvin tähän asti. 

Riippumatta siitä, kuinka suunnitelmallinen oletkaan, joskus matkallasi voi ilmetä ongelmia syistä, joihin et voi vaikuttaa. Matkavakuutus on keino vakuuttaa itsesi ja matkasi matkan aikana sattuvien vahinkojen varalta. 

Matkavakuutus on siis eräänlainen vakuutus, joka kattaa hoitokulut, jos kotimaan- tai ulkomaanmatkasi aikana sattuu terveyteen liittyviä ongelmia, jotka vaativat kiireellistä hoitoa onnettomuuden tai sairauden vuoksi. Se suojaa sinua myös mahdollisilta muilta ikäviltä yllätyksiltä, joita saatat kohdata matkasi aikana.

Lyhyesti sanottuna matkavakuutus kattaa matkan aikana mahdollisesti kohtaamasi onnettomuudet, katoamiset tai sairastumiset ja auttaa sinua selviytymään niistä mahdollisimman vähin vaurioin.

Matkavakuutus kattaa useimmat vahingot

Mikä on matkavakuutuksen kattavuus? Tämä määräytyy vakuutustyypin mukaan. Matkavakuutuksen kattavuus vaihtelee sen mukaan, millaisen matkan teet. Matkustitpa sitten kotimaassa tai ulkomailla, vakuutuksesi laajuus määräytyy sen mukaan, mitä tarvitset matkan tai sen tarkoituksen perusteella.

Onko matkavakuutus pakollinen? Jos olet menossa viisumivapaisiin maihin tai maihin, jotka eivät vaadi matkavakuutusta viisumihakemuksen liitteeksi, on silti hyödyllistä ottaa matkavakuutus, varmuuden vuoksi. Vakuutus, joka maksaa sinulle hyvin vähän, suojaa sinua suurilta taloudellisilta tappioilta, silloin kun tarve vaatii. 

Puhuttaessa matkavakuutuksesta, ensimmäisenä tulee mieleen, että joissakin maissa vakuutus on pakollinen ennen ulkomaan viisumin hakemista. Matkavakuutus turvaa matkustajat, kattaa sairauden tai onnettomuuden vuoksi aiheutuvat hätätapaukset ja tulee apuun esimerkiksi matkatavaroiden katoamisen yhteydessä.

Kuinka pitkä on matkavakuutuksen voimassaoloaika? Voimassaoloaika minkä tahansa matkasi osalta on matkasi alkamispäivästä matkasi päättymispäivään. Jos matkustat usein, voit hankkia matkavakuutuksen myös vuoden voimassaoloajalla.

Missä tilanteissa saatat tarvita sairausvakuutusta?

Matkavakuutus pitää sinut turvassa odottamattomien sairauksien ja onnettomuuksien varalta.

Yritämme olla ajattelematta niitä kielteisiä asioita, joita matkojen aikana voi sattua, mutta ajattelematta jättäminen ei tarkoita sitä, etteikö meille voisi tapahtua mitään. Varsinkin ulkomaille lähtiessä terveyteen liittyvä tarve voi horjuttaa budjettiamme. Matkavakuutus kattaa tarvittaessa kulusi, kuten avo- tai laitoshoidon ja kuljetuksen. Äkillisen sairauden tai loukkaantumisen seurauksena tarjotaan ambulanssi, saattaja ja lääkäri kotimaahan asti.

  • Matkasuunnitelma voi muuttua
  • Ratkaisee matkatavaroiden kanssa mahdollisesti ilmenevät ongelmat
matkavakuutus ja Matkatavaroiden katoaminen_lainaa-helposti

Vaikka suunnittelisit matkasi miten hyvin tahansa, joskus et välttämättä pääse lähtemään suunniteltuna päivänä. Saatat joutua viipymään matkakohteessa pidempään kuin on tarpeen tai palaamaan aikaisemmin. Näissä tapauksissa matkavakuutustasi sovelletaan sen ehtojen mukaisesti. Sinun on ehkäpä palattava ennen matkasi normaalia päättymispäivää. Tällaisissa tapauksissa matkallesi voidaan tehdä tarvittavat järjestelyt matkavakuutuksesi puitteissa.

Matkustamisessa yksi huolestuttavimmista ongelmista on matkatavaroiden katoaminen, vahingoittuminen ja viivästyminen. Matkavakuutuksen lisäturvan ansiosta, matkatavaroiden kanssa voi olla ongelmia.

Varmistat myös vakuutuksella matkatavaroiden turvallisuuden, sillä sinulla on turva kadonneiden matkatavaroiden löytämiseksi, viivästyneiden matkatavaroiden toimittamiseksi sinulle tai vahinkojen korvaamiseksi.

Rauhallista lomaa

Jotta voit pitää stressi- ja ahdistustasosi mahdollisimman alhaisena ja viettää aikasi miellyttävämmin lomasi aikana, turvaa matkasi matkavakuutuksella. Erityisesti silloin, kun sinulla on terveysongelmia vieraassa maassa, matkavakuutus opastaa sinua siinä, mihin sairaalaan sinun kannattaa mennä. 

Matkustettaessa ulkomaille, budjettisi on yleensä tarkka. Yleisten menojen lisäksi et yleensä varaa budjettia sinulle mahdollisesti sattuvaa terveysongelmaa varten. Kun hankit matkavakuutuksen, et kuluta ulkomaanmatkaa varten määrittelemääsi budjettia sairauskuluihin.

Andreas Linde
kirjoittanut
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Lainaa helposti > Uutiset > Oletko lähdössä matkalle kesällä? Entäs matkavakuutus?