Kuinka arvioimme lainantarjoajia?

Olemme arvioineet eri pankkeja ja rahoituslaitoksia niiden helppokäyttöisyyden, hintojen ja asiakaspalvelun perusteella.

Kun arvostelemme lainantarjoajia sivustomme arvioita varten, aloitamme prosessin varmistamalla, että lainantarjoaja on laillinen ja luotettava.

Pidämme erittäin tärkeässä arvossa sitä, että jokainen Lainaa Helposti -sivustolta löytyvä luotonmyöntäjä toimii luotettavasti ja laillisesti.

Teemme yhteistyötä vain sellaisten lainantarjoajien kanssa, jotka toimivat Suomessa laillisesti. Kaikki sivuiltamme löytyvät pankit toimivat joko Finanssivalvonnan tai Etelä-Suomen aluehallintoviraston valvonnassa. Siksi voimme taata, että vain luotettavasti ja valvotusti toimivat palveluntarjoajat päätyvät sivustollemme.

Kun olemme varmistaneet, että lainantarjoaja toimii laillisesti ja on asianmukaisten viranomaisten valvonnassa ja rekistereissä, voimme lisätä luotonmyöntäjän sivustollemme.

Arvioimme luotonmyöntäjiä seuraavien osa-alueiden perusteella:

  • Asiakaspalvelu
  • Hinta
  • Käyttäjäkokemus
  • Rahansiirto
  • Lisäedut

Kukin kategoria on arvioitu erikseen numeroarvosanalla niin, että huonoin arvosana on 1 ja paras on 5. Voit vertailla palveluntarjoajia helposti arvioidemme perusteella ja löydät tietoa itsellesi tärkeistä osa-alueista. Arvosanat auttavat laittamaan lainantarjoajat paremmuusjärjestykseen esimerkiksi hinnan tai asiakaspalvelun avulla, jotta eri vaihtoehtojen vertailu käy helposti.

Asiakaspalvelu

Arvioimme asiakaspalvelua eri mittarien avulla. Ensin määrittelemme asiakastuen toimivuuden ja käyttäjäystävällisyyden muun muassa julkisten palautteiden ja arvioiden perusteella. Tutustumme eri alustoille kirjoitettuihin todellisiin asiakasarvioihin, sillä mielestämme oikeiden asiakkaiden oikeat palautteet ovat merkityksellisimpiä ja rehellisimpiä. Luemmekin arviointeja eri lähteistä ja luomme oman mielipiteemme osin niiden perusteella.

Arvioimme yrityksiä rehellisesti riippumatta siitä, ovatko ne mukana vertailussamme. Siksi arviomme voi poiketa muiden sivujen arvioista. Huomioimme luonnollisesti myös sen, että asiakasarviot tehdään useammin negatiivisen kokemuksen pohjalta, eikä hyviä kokemuksia jaeta yhtä usein. Luemme kaikkia arviot huolellisesti läpi ja vedämme johtopäätöksen siitä, onko arvostelu hyödyllinen ja aiheellinen. Huomioimme myös sen, kuinka paljon kyseisestä luotonantajasta on ylipäätään saatavilla palautetta. 20 arvosteluun pohjautuva arviointi on luonnollisesti hatarampi kuin satoja palautteita kerännyt pankki.

Arvioimme asiakaspalvelun aina meidän näkökulmastamme, mutta muihin kolmansien osapuolien tekemiin arvioihin pohjautuen. Saamamme yleisvaikutelman perusteella annamme asiakaspalvelulle arvosanan.

Hinta

Arvioimme hintatasoa usean kriteerin perusteella. Kiinnitämme huomiota muun muassa korkoihin, kuluihin ja todelliseen vuosikorkoon. Kerromme myös mahdollisista ilmaisista tai maksullisista lisäpalveluista, kuten lyhennysvapaiden kuukausien pitämisestä.

Vertailemme hintoja markkinoiden muiden vastaavien tuotteiden keskihintoihin. Voimme mainita arvioissa myös sen, jos yksittäisellä kilpailijalla on vastaava tuote edullisemmin. Hyödynnämme vertailussa tuntemustamme lainoista ja rahoitusalasta.

Käyttäjäkokemus

Käyttäjäkokemuksen arviointiin vaikuttaa pääasiassa se, kuinka helppoa sivustolta on hakea lainaa. Toisin sanoen siihen vaikuttaa lainanhaun helppous, sivuston ja sovelluksen käyttäjäystävällisyys sekä lainanhakuprosessi asiakaskokemuksena. 

Jotta osaamme arvioida käyttäjäkokemusta, kokeilemme nettisivustoa ja lainanantajan sovelluksia itse. Kiinnitämme huomiota niiden helppokäyttöisyyteen ja toimivuuteen. Arvoimme myös sitä, kuinka helposti sivustoilta löytyy ylipäätään tietoa. Mikäli lainantarjoajan sivusto tarjoaa jonkin erikoisominaisuuden, joka esimerkiksi helpottaa lainanhakua tai päätöksentekoa, otamme sen huomioon käyttäjäkokemuksen arvosanassa.

Rahansiirto

Arvioimme myös hakemuksen käsittely- ja maksunopeutta. Nopeutta verrataan muihin, samanlaisia lainoja tarjoaviin toimijoihin. Pidämme nopeutta hyvänä asiana, eli korkea arvosana tarkoittaa nopeaa rahansiirtoa.

Rahansiirtonopeutta arvioidessamme tutkimme sitä, kuinka pitkä vastausaika lainantarjoajilla on ja kuinka nopeasti tarjouspyyntöihin ja lainahakemuksiin reagoidaan. Toisin sanoen arvoimme sitä, kuinka kauan hakuhetkestä kestää siihen hetkeen kun rahat ovat nostettavissa.

Lisäedut

Lainantarjoajat tarjoavat usein erilaisia lisäetuja asiakkailleen. Mahdollisia lisäetuja voivat olla esimerkiksi ensimmäinen kuukausi ilman korkoa, ilmainen lainojen yhdistely tai vaihtoehto lyhentää laina kokonaisuudessaan ilman lisäkuluja.

Eri lainantarjoajien sopimuksissa on erilaisia etuja tai bonuksia, eivätkä kaikki ole yhtä hyödyllisiä asiakkaille. Arvioimme eri edut yksi kerrallaan sen perusteella, kuinka hyödyllisiä ne todellisuudessa ovat.

Lopullinen päätös muodostuu etujen lukumäärän ja hyödyllisyyden perusteella. Arvioimme lisätarjoukset aina asiakkaan näkökulmasta.

Lainaa helposti > Tietoa meistä > Kuinka arvioimme lainantarjoajia?

Viimeisimmät uutiset