Pikavippi heti – Rahaa heti tilille

Pikavippi on markkinoiden nopein laina ja tästä syystä todennäköisesti paras ratkaisu, kun rahantarve on nyt eikä huomenna. Pikavipin hakemiseen ja rahojen siirtoon menee aikaa yhteensä vain muutama minuutti.

Pikavippien nopeus perustuu siihen, että pikavippi ei vaadi vakuuksia tai takauksia. Lisäksi pienimpien pikavippien myöntäminen on lähes kokonaan automatisoitu. Automaatio mahdollistaa sen, että voit hakea pikavippiä heti ja hyväksytyn hakemuksen jälkeen pikavippi maksetaan heti tilille.

Pikavippi on kooltaan usein 50 – 1 000 € ja se maksetaan takaisin 1 – 3 kuukauden sisään lainan nostamisesta.

Lukemalla tämän sivun artikkelin, huomaat myös ettei välttämättä kannata rynnätä hakemaan pikavippiä heti tarpeen ilmetessä vaan sinun kannattaa pitää myös muut vaihtoehdot mielessäsi.

Päivitetty 26.1.2021

Pikavippi heti – rahaa nopeasti

Äkillinen rahantarve voi iskeä milloin vain. Tilanteen yllättäessä tarvitaan rahaa käyttöön mahdollisesti välittömästi. Yksi nopeimmista keinoista paikata talouteen ilmestynyttä rahareikää on hakea pikavippiä heti tarpeen iskiessä.

Pikavippi on markkinoiden nopein ja helpoin lainamuoto, jolla voidaan paikata pikainen rahantarve lähes reaaliaikaisesti. Todella monet yhtiöt tarjoavat mahdollisuuden hakea pikavippiä muutamalla klikillä ja automaattihyväksynnän jälkeen siirretään pikavippi heti tilille.

Tänä päivä suurin osa lainanmyöntämiseen ja -maksamiseen liittyvistä prosesseista on automatisoitu, mikä on tehnyt lainan hakuprosessista todella nopean. Hakemuksen täyttämisestä rahojen näkymiseen tilillä voi parhaimmillaan mennä vain muutama minuutti.

Pikavipit ovat yleensä kooltaan noin 50 – 1 000 €. Mikäli tarvitsemasi summa on kuitenkin isompi kuin muutama satanen, esimerkiksi joustoluotto voi olla parempi vaihtoehto lisärahoitukseksi. Palaamme asiaan myöhempänä tässä artikkelissa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä pikavipeistä

Mihin pikavipin voi käyttää?

Hakemisen yhteydessä sinulta ei kysytä, mihin aiot lainaamasi rahat käyttää. Kukaan ei myöskään valvo rahojen käyttöä jälkeenpäinkään eli voit käyttää lainaamasi rahat juuri kuten haluat.

Kuinka suuri pikavippi on mahdollista saada heti tilille?

Yleisesti ottaen kaikki lainapäätökset tehdään lähes reaaliajassa. Mikäli hakemasi summa alkaa olla useampia satasia (esimerkiksi yli 500 €), rahojen siirrossa voi mennä jonkin aikaa, sen sijaan että saisit rahat käyttöösi saman tien. Myös sillä on merkitystä, haetko lainaa kyseisestä yhtiöstä ensimmäistä kertaa vai onko sinulla jo olemassa oleva asiakkuus.

Mihin aikaan onnistuu saada pikavippi heti?

Vuonna 2009 voimaan astuneen lain mukaan, Suomessa ei saa maksaa lainaa kello 23 – 7 välisenä aikana. Yöaikaan tulleet hakemukset käsitellään aamulla ensimmäisenä, mutta käytännössä saat rahat tilille lähes samalla kellonlyömällä, hait lainaa aamulla viideltä tai seitsemältä. Mikäli tiedät, että rahan tarve voi iskeä yöaikaan lähiaikoina, esimerkiksi joustoluotto on hyvä vaihtoehto tilanteeseen varautumiseen.

Kannattaako sinun hakea pikavippiä heti?

Pikavippi heti tilille voi kuulostaa tosi houkuttelevalle, jos lisärahoitukselle on tarvetta ja esimerkiksi uusi puhelin polttelee jo sormenpäitä. Olemme kuitenkin koonneet alle hieman kysymyksiä, joiden avulla voit helposti arvioida, kannattaako sinun hakea pikavippiä heti tältä seisomalta vai olisiko kenties kulutusluotto parempi ratkaisu tilanteeseesi.

Pystyykö lainatarpeesi kattamaan pikavipillä?

Mikäli tarvitsemasi summa alkaa olla useampi sata euroa, esimerkiksi 500 €, kannattaa alkaa suuntaamaan katseita muualle. Esimerkiksi joustoluotto tai jokin muu kulutusluotto voi tulla koron puolesta huomattavasti edullisemmaksi.

Pystytkö maksamaan tarvitsemasi lainasumman kerralla pois?

Tämä liittyy osittain edelliseen kysymykseen, koska mitä isommasta lainasummasta on kyse, sitä suurempi takaisinmaksu myös odottaa myöhemmin. Jos lainasumma on suurempi kuin mitä pystyt realistisesti maksamaan esimerkiksi seuraavana palkkapäivänä takaisin, kannattaa valita pikavipin sijaan harkita useampaan maksuerään jaettua kulutusluottoa.

Saatko koko tarvitsemasi summan kasaan yhdellä pikavipillä?

Usean pikavipin ottamisesta voi aiheutua hankala kierre, joka johtaa päällekkäisiin lainoihin ja usein maksuaikojen venymiseen. Maksuaikojen venyessä kulut kasvavat nopeasti. Yhtä lainaa on aina helpompi hallita kuin useampaa, muista se myös pikavippiä harkitessasi.

Miten saadaan pikavippi heti tilille?

Pikavipit on suunniteltu hakemisesta takaisinmaksuun hyvin yksinkertaiseksi ja nopeaksi prosessiksi. Usein sinun tarvitsee vain täyttää ja lähettää hakemus netin kautta, jonka sitten robotti käsittelee lähes reaaliajassa. Mikäli hakemuksesi hyväksytään, robotti myös laittaa rahat matkaan kohti tiliäsi saman tien.

Alla löydät ohjeet, kuinka voit hakea pikavippiä heti:

  1. Katso pikavippejä tarjoavat yritykset ja vertaile heidän palveluehtojaan sekä todellista vuosikorkoa
  2. Valitse sinulle sopivin lainantarjoaja ja siirry heidän sivuilleen
  3. Kirjaudu verkkopankkitunnustesi avulla lainantarjoajan palveluun
  4. Täytä lainahakemus
  5. Hakemuksen hyväksymisen jälkeen, pikavippi maksetaan heti tilille

Huomaathan, että Suomen lainsäädännön takia pikavippi voidaan siirtää tilillesi vain päiväaikaan, kello 7 ja 23 välisenä aikana. Mikäli haet pikavippiä kyseisen aikaikkunan ulkopuolella, hakemuksesi käsitellään aamulla heti ensimmäisenä kello 7 aikoihin.

Pikavippi heti tilille voi kuulostaa todella houkuttelevalta, etenkin jos uusi hankinta polttelee jo sormenpäitä. Muista silti, että vaikka pikavippi on helppo ja nopea saada, sitä ei silti kannata ottaa kevein perustein.

Kuka voi saada pikavippiä heti?

Pikavippien myöntämisehdot ovat monesti hieman löysemmät, kuin esimerkiksi joustoluotolla tai jollain muulla isommalla kulutusluotolla.

Etenkin pienempien summien kohdalla, lainanmyöntäjillä ei välttämättä ole määritelty edes mitään minimitulorajaa hakijoille. On kuitenkin syytä muistaa, että pikavippejä ei kuitenkaan makseta ihan tuosta vain, vaan pikavippeihinkin pätevät yleisimmät lainan saamisen edellytykset:

Täytätkö yllämainitut ehdot, mutta pikavippi jäi silti saamatta? Tämä johtuu siitä, että eri yhtiöillä on hieman eriäviä tapoja ja kriteerejä myöntää lainaa. Olemme koonneet alle muutamia yleisimpiä syitä, miksi hakemus on hylätty.

Yhteenveto pivipeistä heti

Olet varmasti jossain vaiheessa elämääsi törmännyt uutisointiin, jossa on mainittu jonkun joutuneen pikavippikierteeseen ja sitä kautta taloudelliseen ahdinkoon.

On syytä kuitenkin muistaa, että vuoden 2019 loppupuolella voimaanastunut uusi korkokatto on kuitenkin muokannut pikavipistä täysin eri tuotteen kuin mitä sen ensimmäiset versiot olivat vielä 10 vuotta sitten. Halutessasi voit lukea lisää pikavipin historiasta täältä.

Tänä päivänä pikavippi on näppärä ja nopea tapa täyttää pieni rahareikä kertaluontoisesti. On kuitenkin syytä muistaa, että helppoudestaan huolimatta, pikavippikin on laina joka tulee maksaa takaisin ja mielellään mahdollisimman pian. Laina on aina laina, oli summa kuinka pieni tahansa.

Kokosimme loppuun vielä tiivistetysti pikavippien hyvät ja huonot puolet.

Pikavipin hyvät puolet:

Pikavipin huonot puolet:

Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Pikavippi heti – Rahaa heti tilille: 4.4/5 tähteä, perustuen 31 arvioon - Lisää arvio
Mainittu