Pikavippi 24h – Hae pikalainaa silloin kun se sinulle sopii

Päivitetty 26.1.2021
  • Mainittu
  • Etuovi
  • Kaleva.fi
  • Iltalehti
  • Kauppalehti
  • Talouselämä
Pikavippi 24h – Hae pikalainaa silloin kun se sinulle sopii: 4.1/5 tähteä, perustuen 35 arvioon - Lisää arvio

Pikavippi 24h vuorokaudessa – lähetä hakemus vuorokauden ympäri

Äkillinen rahantarve voi yllättää mihin vuorokauden aikaan vain, etenkin mikäli olet reissun päällä toisella aikavyöhykkeellä. Suomessa ollaan kuitenkin päädytty lakiratkaisuun, joka estää muun muassa uusien pikavippien ja muiden vakuudettomien lainojen saamisen vuorokauden ympäri.

Vuonna 2009 voimaanastuneen lain myötä uusien lainojen myöntäminen ja maksaminen on kielletty yöaikaan kello 23 ja 7 välisenä aikana. Syynä lain käyttöönottoon oli, että kellonaikoja rajoittamalla haluttiin vähentää liian kevein perustein otettujen pikavippien määrää.

Suomen lakien takia pikavippi 24h ei ole mahdollinen. Lainojen myöntämistä koskevissa laeissa kielletään uusien lainojen myöntäminen ja maksaminen yöaikaan, kello 23 – 7 välisenä aikana.

Ympäri vuorokauden saatavilla olleet ja korkojen suhteen vallattomiksi karanneet pikavipit olivat alkaneet aiheuttaa mittavia maksuvaikeuksia suomalaisten keskuudessa 2000-luvun alkupuolella.

Vaikka laki on edelleen käytössä, se ei kiellä kuitenkaan lainojen vertailua ja hakemista mihin aikaan tahansa, mikäli lainalle tulee tarvetta. Voitkin siis hakea lainalistamme kautta pikavippiä tai mitä vain muuta pikalainaa 24h vuoden jokaisena päivänä.

On myös hyvä muistaa, että laki rajoittaa vain uusien lainasopimusten tekemistä yöaikaan. Löydätkin tältä sivulta myös tietoa, kuinka voit saada lainaa heti tilille 24h.

Usein kysyttyä 24h pikalainoista

Kuinka nopeasti pikavipin saa tilille?

Pikavippi on markkinoiden nopein laina. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että lainatarjouksen hyväksymisestä rahojen näkymiseen tililläsi voi mennä vain muutama minuutti. Isommatkin vipit yleensä ovat tililläsi jo saman päivän aikana

Voinko kilpailuttaa lainaa 24h?

Kyllä, lainojen vertailu, kilpailutus ja hakeminen on mahdollista vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Onko vippi 24h saatavilla?

yös vippiä koskee sama rajoitus, kuin muitakin uusia pikalainoja. Vippiä voi siis hakea vuorokauden ympäri, mutta laina voidaan myöntää vasta seuraavana aamuna, mikäli haet sitä kello 23 ja 7 välisenä aikana.

Kuinka voin hakea pikalainaa 24h?

Pikalainan hakeminen lainalistamme kautta onnistuu helposti kun klikkaat vain valitsemasi lainayhtiön tai kilpailutuspalvelun kohdalta Lainaa heti -painiketta. Kyseisen painikkeen kautta pääset täyttämään lainahakemuksen haluamassasi palvelussa.

Vaikka pikalaina, kuten esimerkiksi pikavippi onkin yleisesti ottaen hyvin helppo saada, ota kuitenkin huomioon, että siihen liittyy yleiset lainan myöntämiseen liittyvät ehdot.

Yleiset lainan myöntämisen ehdot ovat:

Mikäli nämä asiat ovat kunnossa, saat todennäköisesti lainaa heti tilille jos haet lainaa päiväaikaan. Oheisessa taulukossa näet muutaman eri lainayhtiön lainapalveluiden aukioloajat, jolloin laina voidaan myöntää ja maksaa sinulle käytännössä reaaliajassa:

Lainanmyöntäjä Lainapalvelun aukioloajat
FerratumJoka päivä kello 7 – 23
CredigoArkisin kello 9 – 20
Lauantaisin kello 10 – 16
VivusJoka päivä kello 7 – 23

Miten saan lainaa heti tilille 24h?

Suomen laki kieltää uusien lainojen myöntämisen yöaikaan. Tarkemmin sanottuna uusia lainoja ei voida myöntää eikä maksaa kello yöllä kello 23 – 7 välisenä aikana.

Mikäli on mahdollista, että tarvitset lainaa 24h, joustoluotto voi olla sopiva ratkaisu. Joustoluotto tarkoittaa limiitillistä tililuottoa, jonka puitteissa voit nostaa rahaa käyttöösi juuri silloin kun tarvitset, eli vaikka yöaikaan.

Joustoluotto on kuitenkin omalla tavallaan poikkeus. Joustoluotto on tyypiltään tililuotto, eli sinulle on myönnetty tietty lainalimiitti, jonka puitteissa voit nostaa lainaa heti tilille silloin kun tarvetta on.

Tämä johtuu siitä, että kun nostat joustoluottoa käyttöösi, et hae uutta lainaa vaan siirrät vain aiemmin myönnettyä lainaa käyttöösi. Lainalimiitti on siis käytössäsi 24h vuoden jokaisena päivänä.

Yksinkertaistetusti joustoluotto toimii näin:

  1. Hae itsellesi lainalimiittiä, joustoluottoa tarjoavalta lainayhtiöltä
  2. Tarjouksen saatuasi voit hyväksyä sen, jolloin saat lainalimiitin käyttöösi
  3. Nosta lainaa tekemällä nostopyyntö esimerkiksi lainayhtiön sovelluksen kautta.

Voit tehdä nostoja siis kellonajasta riippumatta milloin vain. Ainoa rajoittava tekijä on lainalimiittisi, sillä et voi nostaa enempää rahaa käyttöösi kuin sinulle on myönnetty limiittiä.

Yhteenveto 24h pikavipeistä

Pikavippi 24h ei ole mahdollinen vuoden 2009 aikana voimaanastuneiden lakimuutosten takia. Mikään laki ei kuitenkaan estä sinua vertailemasta tai hakemasta lainoja vaikka Suomessa elettäisiinkin yöaikaa.

Kello 23 ja 7 välillä tulleet hakemukset käsitellään yleensä aamulla ensimmäisenä, kun lainayhtiöt avaavat lainapalvelunsa. Usein siis yön aikana laitetut lainahakemukset on käsitelty jo aamulla ennen 8 ja rahat tililläsi viimeistään aamupäivän aikana.

Jos tiedät, että rahantarve voi yllättää vaikka toiselle aikavyöhykkeelle suunnattavan reissun aikana, voit varautua tilanteeseen hakemalla joustoluotto-limiittiä jo etukäteen.

Pystyt myönnetyn limiitin puitteissa nostamaan rahaa käyttöösi vaikka Suomen kamaralla elettäisiinkin yön pimeimpiä tunteja.

Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu