Pikaluotto – Lainaa pieneen tarpeeseen nopeasti netin kautta

Päivitetty 26.1.2021
  • Mainittu
  • Etuovi
  • Kaleva.fi
  • Iltalehti
  • Kauppalehti
  • Talouselämä
Pikaluotto – Lainaa pieneen tarpeeseen nopeasti netin kautta: 4.9/5 tähteä, perustuen 51 arvioon - Lisää arvio

Pikaluotto – lainaa nopeasti verkosta

Pikaluotto on nimensä mukaisesti nopea laina, jota haetaan täyttämään yllättäen ilmestynyt rahareikä. Siinä missä pikaluoton hakeminen onnistuu hetkessä ja rahat saa yleensä lähes heti tilille, pikaluotto myös maksetaan takaisin nopealla aikataululla. Yleisimmin pikaluoton takaisinmaksuaika onkin vain muutama kuukausi.

Pikaluotto on yleensä maksimissaan 2 000 euron kokoinen vakuudeton kulutusluotto. Pikaluotto maksetaan yleensä takaisin muutaman kuukauden sisään lainan ottamisesta.

Pikaluottoa on saatavilla useiden eri lainayhtöiden kautta. Jos tavoitteenasi on löytää edullisin pikaluotto, annamme siihen ohjeet myöhemmin tässä artikkelissa. Käymme myös myöhemmin tällä sivulla läpi, kuinka voit välttää yleisimmät virheet pikaluottoihin liittyen.

Usein kysyttyä pikalainoista

Millainen laina pikaluotto on?

Yleensä sanalla pikaluotto viitataan netin kautta haettavaan, vakuudettomaan kulutusluottoon, joka voi olla esimerkiksi pikavippi tai vippi. Pikaluotto itsessään ei ole siis lainatyyppi vaan se on nimitys lyhytaikaiselle kertalainalle, joka voidaan myöntää nopeasti ilman vakuuksia.

Milloin pikaluottoa voi saada?

Suomen lainsäädännön mukaan lainojen myöntäminen on kielletty yöaikaan, kello 23 – 7 välisenä aikana. Mikäli haet lainaa yöllä, käsitellään hakemuksesi aamulla ensimmäisten joukossa. Päiväaikaan pikaluotto heti tilille on kuitenkin mahdollinen.

Kuinka suuri pikaluotto on?

ikaluotot ovat markkinoiden pienimpiä kertalainoja, jotka on tarkoitus maksaa takaisin viimeistään muutaman kuukauden päästä lainan nostamisesta. Pikaluotto on tästä syystä harvoin yli 2 000 € kokoinen.

Pikaluotto hakeminen – mitä sinun tulee tietää?

Pikaluotot ovat markkinoiden pienimpiä ja samaan aikaan myös helpoiten saatavia pienlainoja. Tämä yhdistelmä tarkoittaa käytännössä sitä, että korot voivat paikoin olla hieman korkeammat kuin isommissa lainoissa, kuten remonttilaina tai joustoluotto.

Tästä syystä erityisesti pikaluottoa hakiessa on syytä panostaa lainojen vertailuun. Onneksi vertailuun ei kuitenkaan enää nykyään tarvitse käyttää kauaa aikaa, vaan pystyt tekemään sen helposti ja nopeasti lainalistamme kautta.

Lainoja vertaillessasi, kiinnitä huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin:

Kiinnittämällä huomiota yllä oleviin seikkoihin, löydät markkinoilta todennäköisesti sinulle edullisimman pikaluoton.

Kuinka vältät yleisimmät mokat liittyen pikaluottoihin?

Kuten jo mainittua, pikaluottojen vertailu ja hakeminen onnistuu todella vaivattomasti vaikka olisit tien päällä. Helppouden takia, pikaluotot voivat kuitenkin aiheuttaa myös ongelmia. Olemmekin koonneet alle pienen taulukon, jonka avulla näet yleisimmät pikaluotoista aiheutuvat haasteet:

Turhat lainatMuista, että vaikka pikaluottoa on helppoa hakea, sitä tulee aina hakea vain oikeaan tarpeeseen.
Pieni lainamääräHakemisen helppous yhdistettynä pieneen lainamäärään voivat johtaa tilanteeseen, jossa hakijalle kertyy useita lainoja päällekkäin.
Maksuongelmat kasvattavat kuluja nopeastiMahdollisten maksuvaikeuksien ilmetessä on syytä pyytää apua heti, eikä antaa ongelmien kertyä. Lainanottajan pitää siis pystyä laittamaan ego syrjään ja kysyä apua.

Kuka voi hakea pikaluottoa?

Pikaluotto myönnetään usein hieman kevyemmin perustein, kuin esimerkiksi isompi kulutusluotto, koska lainasummat ovat huomattavasti pienempiä. Pikaluottoakaan ei silti myönnetä ihan tuosta vain, vaan sen saamiseksi sinun tulee täyttää seuraavat kriteerit:

Mikäli lainatarpeesi on pieni, eli noin 50 – 200 €, kaikki lainanmyöntäjät eivät välttämättä vaadi todisteita säännöllisistä tuloista. Jos kuitenkin haet hieman isompaa pikaluottoa, lainayhtiöt voivat kysyä esimerkiksi verotuspäätöstä tai palkkakuittia varmistaakseen luottokelpoisuutesi.

Pikaluotto on mahdollista saada heti tilille, mikäli haet lainaa päiväaikaan, kello 7 – 23 välisenä aikana. Hakemuksen voi lähettää myös yöaikaan, mutta tällöin rahojen siirtoa pitää odottaa aamuun.

Yhteenveto pikaluotoista

Pikaluotto on netin ansiosta saatavilla nopeasti, lähes kokonaan ajasta ja paikasta riippumatta. Pikaluoton hakemisen helppous voi kuitenkin helposti sokaista, joten muista aina harkita lainan tarvettasi tarkkaan ennen lainan hakemista.

Jos lainan tarpeesi mahdollisesti kasvaa lyhyellä aikajänteellä, esimerkiksi isompi kulutusluotto tai joustoluotto voi olla pikaluottoa parempi valinta.

Kaiken kaikkiaan pikaluotto on kuitenkin oiva apuväline yksittäisen, pienen rahareiän täyttämiseen, mikäli sen takaisinmaksu järjestyy ajallaan. Olemme koonneet alle vielä kertauksen vuoksi pikaluoton hyvät ja huonot puolet:

Hyvää:

Huonoa:

Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu