Pienlaina – nopea apu yllättäneeseen rahantarpeeseen

Pienlaina on nopea ja vaivaton apu äkillisesti muodostuneen rahan tarpeeseen. Pienlainojen vertailu ja kilpailuttaminen onnistuu nykyään verkon kautta minuuteissa ja yleensä pienlaina onkin käytettävissä tuntien, ellei jopa minuuttien sisään lainahakemuksen lähettämisestä.

Yleensä sanalla pienlaina viitataan noin 100 – 2 000 € kokoiseen kertalainaan, joka maksetaan takaisin muutaman kuukauden sisällä lainan nostamisesta. Pienlainoista käyteytään myös nimityksiä kuten pikavippi, pikalaina ja vippi.

Koska pienlaina on summaltaan melko pieni ja niiden hakeminen on helppoa, niitä myös haetaan usein liian kevein perustein. Muista siis pienlainaa harkitessasi miettiä, tarvitsetko lainaa oikeasti.

Kaikki
70 000 €
Kaikki
80 vuotta

Pienlaina – pikaista lainaa silloin kun sitä tarvitset

Pienlaina on markkinoiden nopeimmin myönnettävä laina, jota käytetään kertaluontoisen rahan tarpeen täyttämiseen. Koska pienlaina on lainasummaltaan suhteellisen pieni, eikä siihen liity vakuuksia, lainayhtiöt pystyvät käsittelemään suurimman osan pienlaina-hakemuksista lähes reaaliajassa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun teet hakemuksen, niin saat rahat käyttöösi mahdollisesti jopa muutamassa minuutissa.

Mikäli hakemasi summa kuitenkin on jo hieman isompi, esimerkiksi 1 000 € ja haet lainaa kyseiseltä yhtiöltä ensimmäistä kertaa, voi rahojen siirtymisessä mennä muutama tunti. Lähes poikkeuksetta rahat kuitenkin ovat käytettävissä jo saman vuorokauden puolella.

Pienlainojen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Tästä syystä ne voivat myös johtaa helposti useisiin päällekkäisiin lainoihin ja sitä kautta myös takaisinmaksuun liittyviin haasteisiin. Muista siis aina miettiä tarkkaan, onko laina oikeasti sinulle pakollinen.

Pienlainan hyviä puolia ovatkin sen hakemisen helppous ja nopeus. Samaan aikaan ne ovat kuitenkin myös pienlainojen huonot puolet, sillä pahimmillaan helppous johtaa useisiin päällekkäisiin lainoihin ja sitä kautta velkakierteeseen.

Lue tämän sivun artikkeli, niin tiedät, onko pienlaina sopiva käyttötarkoitukseesi.

Usein kysyttyä pienlainoista

Mikä on pienlaina?

Pienlaina on noin 100 – 2 000 € kokoinen kertalaina, joka maksetaan takaisin muutamassa takaisinmaksuerässä. Useimmiten pienlaina otetaan joko kattamaan yllättäen ilmestynyt kuluerä tai rahoittamaan jonkin vähän isompi kertahankinta.

Onko pienlaina vakuudeton?

Kaikki lainalistoillamme olevat pienlainat ovat täysin vakuudettomia. Muun muassa juuri vakuudettomuus tekee pienlainojen myöntämisestä nopeaa.

Kuinka suuren pienlainan voin saada?

Yleensä pienlainan maksimisummana pidetään noin 2 000 euroa, sillä pienlainojen takaisinmaksuaika on melko lyhyt. Mikäli lainan tarpeesi on isompi, voi esimerkiksi kulutusluotto tai joustoluotto olla tarpeeseesi parempi vaihtoehto.

Pienlainan hakeminen – Vältä yleisimmät virheet

Yleisin virhe pienlainojen nostamisen yhteydessä on se, että lainaa nostetaan liian heppoisin perustein eli tilanteessa , jossa se ei ole täysin tarpeellista.

Tästä johtuen pienlainoista voi muodostua jopa tapa, joka taas saattaa johtaa useisiin päällekkäisiin lainoihin ja sitä kautta ongelmiin lainojen takasinmaksussa.

Olemme koonneet alle ohjeet, joiden avulla voit löytää paitsi edullisimman pienlainan, myös varmistua ettet ota turhaa lainaa.

Kun noudatat edellä mainittuja ohjeita huolellisesti, voit olla varma että käyttöösi tulee paitsi edullinen laina, myös tarkoituksenmukainen laina.

Kenelle pienlaina voidaan myöntää?

Pienlaina on helpompi saada kuin monet muut, paikoin jopa moninkertaisesti isommat lainat. On kuitenkin syytä muistaa myös, että pienlaina on laina siinä missä autolaina tai jokin muukin kulutusluotto.

Tästä syystä pienlainaakin koskee siis samat lainan myöntämisen kriteerit kuin muitakin lainoja:

IkäVähintään 18 vuotta, joillain lainayhtiöillä ikäraja voi olla 20 tai jopa 23 vuotta
LuottotiedotLähes poikkeuksetta vaaditaan puhtaat luottotiedot
AsuinpaikkaVakituinen osoite Suomessa
PankkitiliSuomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset
TulotSäännölliset kuukausitulot

Joissain tapauksissa, jos lainamäärä jää erityisen pieneksi, kaikki lainayhtiöt eivät välttämättä tarkista säännöllosiä tuloja. Yleensä tällöin puhutaan maksimissaan muutaman sadan euron pienlainasta.

Mikäli lainahakemuksesi eivät meinaa mennä läpi tai sinulla on maksuhäiriömerkintä, pienlainaa kannattaa hakea Takuusäätiön kautta.

Yhteenveto pienlainoista

Pienlainat ovat nopeita lainoja hakea ja nostaa tilille. Yhtä lailla niiden takaisinmaksuaikakin on melko lyhyt, joten ne ovat summaltaan melko pieniä. Mikäli rahan tarpeesi on selkeästi rajattu ja pärjäät yhdellä pienellä kertalainalla, pienlaina voi olla tilanteesesi sopiva ratkaisu.

Pikalaina on yksinkertainen lainatuote, koska se on summaltaan suhteellisen pieni ja takaisinmaksuohjelma on vain muutamien kuukausien mittainen. Pienlaina on myös markkinoiden nopeiten myönnettävä laina.

Kerrataan loppuun vielä lyhesti tämän artikkelin keskisimmät sisällöt, kooten yhteen pienlainojen hyvät ja huonot puolet.

Pienlainan hyviä puolia:

Pienlainan huonoja puolia:

Pienlaina – nopea apu yllättäneeseen rahantarpeeseen: 4.5/5 tähteä, perustuen 42 arvioon - Lisää arvio

Mainittu