Zmarta arvostelu

Zmarta on osa Zmarta Groupia, johon kuuluu useita eri rahoitusalan yksiköitä. Kuluttajalainojen lisäksi Zmartan kautta voi kilpailuttaa myös sähkösopimuksia tai yrityslainoja. Zmarta on toiminut alalla jo vuodesta 1999 lähtien, joten asiakaskokemuksia on kertynyt useamman vuosikymmenen takaa. 
Seuraavassa artikkelissa käymme läpi mitä muut ovat olleet mieltä Zmarta arvostelun palveluista. Unohtamatta tietenkään vertailun hyötyjä – lue seuraava Zmarta arvostelu ja näe mitä muut asiakkaat ovat olleet mieltä lainojen vertailusta.

7
Asiakaspalvelu
7
Käsittelyaika
5
Hinta
8
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
10

Zmarta tuotteet

506 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
7.8
Arvostelu
Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.99 – 38 %
Siirtoaika Tiistai 08:00
 • Hae muutamalla askeleella
 • Lainaa 60 000 € asti
 • Löydä suosikkilainasi
Esimerkki: Lainamäärä: 15 000 € | Takaisinmaksuaika: 6 vuotta | Todellinen vuosikorko: 9,38 % | Kuukausierä: 270 € | Lisämaksut: 0 € | Takaisinmaksun kokonaismäärä: 19 468 € | Lainan kokonaiskustannukset: 4 468 € | Todellinen vuosikorko: Minimi 4,50 % – Maksimi 38,0 %. | Takaisinmaksun vähimmäis- ja enimmäisaika 1 – 15 vuotta | Korkein vuosikorko: Maksimi 38,0 %. (Mainonta)

Zmarta.fi

Yrityksen historia ulottuu jo parinkymmenen vuoden taakse, jolloin yritys lanseerasi ensimmäisen toimipisteensä Ruotsiin. Zmartan erityisosaamiseen kuuluu juuri lainojen vertailu sekä kilpailuttaminen. Heidän sloganinsa kuuluu “maailma, jossa kukaan ei maksa penniäkään liikaa”.

Kuluttajat ovat selvästi olleet tyytyväisiä, joten sloganissa saattaa ollakin jotain perää. Käyttäjäarvioissa Zmarta on saanut jopa 4.6 tähteä.

Zmartan lainalaskurin avulla pääsee tarkistamaan mahdollisen lainan kulut sekä korkotason. Joten olipa hakusessa sitten luotto, lainaa tai uusi sähkösopimus, Zmarta tekee vertailun puolestasi ja voit saada lainaa heti.

Hakemukset lähetetään yli 20 yritykselle. Zmartan vertailun käyttö on täysin ilmaista kuluttajalle, eikä se sido mihinkään. Usein tarjous onkin saatuna jo saman päivän aikana.

Niin kuin jokaisella luotettavalla vertailusivustolla kuuluukin olla, Zmartan etusivuilta löytyy pääsy Oma tili-sivuille. Kirjautumalla sisään, kaikki tapahtumasi nähdään yhdestä paikasta; avoimet sopimukset, haetut lainat tai sähkösopimukset sekä päätökset.

Arvioiden yhteenveto

Zmarta on periaatteessa auki ympäri vuorokauden! Oma tili-sivujen kautta lainoja tai sopimuksia pääsee hallitsemaan myös silloinkin, kun asiakaspalvelu on kiinni. Asiakaspalvelu vastaa joustavasti sähköpostitse sekä puhelimitse asiakkaiden kyselyihin arkena.

Kuluttaja-arvioissa Zmarta arvostelu on saanut kerättyä jopa 4.6 tähteä viidestä. Siihen on varmasti syynsä, sillä vertailun käyttö on ilmaista eikä se ole sitova. Siitä huolimatta käytössäsi on neuvova asiakaspalvelu ja kattava tietopaketti lainoista sekä pääsy useimpien lainaa myöntävien sekä sitä tarjoavien yritysten tarjouksiin.


Asiakaspalvelu

7

Asiakaspalvelu on avoinna arkisin maanantaista torstaihin kello 8-18 välillä (perjantaisin klo 17 asti), joko puhelimitse tai sähköpostitse. Yksi tähti lähtee siitä, ettei Zmarta tarjoa chattia, joka nykyään löytyy melkeinpä jokaiselta sivustolta. Oma tili-osiolle kirjautumalla moni asia onnistuu myös omin neuvoin, jos asiakaspalvelussa on ruuhkaa.


Hinta

8

Palvelun käyttö on kuluttajalle ilmaista. Lisäksi Zmarta arvostelu ei koskaan solmi sopimusta puolestasi tai velvoita sitoutumaan tarjouksiinsa. Yhteistyökumppaneita on jo yli 20 kappaletta, joten vertailemalla voi edullinen laina löytyä hetkessä. Zmarta arvostelu kaavoittaa lainantarpeen taloudellisen tilanteen perusteella, johon vaikuttaa aina hakijan luottokelpoisuus. Näin ollen Zmarta ei koskaan tarjoa lainoja, jotka eivät olisi hakijan elämäntilanteeseen sopivia.


Käyttäjäkokemus

10

Vertailu tapahtuu netin kautta. Asiakaspalvelu neuvoo myös puhelimitse, mutta netin kautta vertailu ja haku tapahtuu jopa kätevämmin. Lainavertailu on samalla luottohakemus, johon usein vaaditaan toinen henkilö takaajaksi. Näin ollen lainan haku ei välttämättä olekaan niin nopeaa ja kätevää, jos sellainen puuttuu. Miinusta myös chatin puuttumisesta, joka nopeuttaisi yhteydenottoa.


Käsittelyaika

5

Sähköinen hakemus käsitellään Zmartan aukioloaikoina välittömästi. Jos hakemuksen tiedoissa ei ole puutteita ja hakemukseen on osoitettu takaaja, saa asiakas usein ensimmäiset lainatarjoukset jo parin tunnin sisään. Pientä miinusta tulee kuitenkin siitä, ettei käsittelyaikoja kerrota sen tarkemmin.


Lisäedut

5

Koska Zmarta ainoastaan vertailee ja välittää sopimuksia, ei sillä ole tarjota kuluttajille lisäetuja, kuten bonuksia tai tarjouksia. Lainoja voidaan myöntää lain mukaan kello 7 alkaen, joten selkeä lisäetu on se, että Zmartan kautta pääsee asioimaan jo kello 8. Näin ollen hakemus voidaan lähettää heti aamusta ja rahat voivat parhaimmassa tapauksessa olla käytössä jopa saman päivän aikana.


Zmarta Lainalaskuri
1 000 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
4.99 % 38 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Zmarta laina

Zmarta

Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Korko 4.9 – 20 %
Tod. vuosikorko 4.99 – 38 %
Ikä 20 vuotta
Vuositulot 0 €

Hyödyt

 • Ilmainen palvelu. Ei piilokuluja.
 • yli 20 eri yhteistyökumppania 
 • Hakemus kätevästi nettilomakkeen kautta
 • Lainaa voi hakea myös postitse

Haitat

 • Hakemusten käsittelyajoille ei kerrota tarkkoja aikoja
 • Ei selkeitä ohjeistuksia lainojen koroista
 • Jos lainaa ei ota, saattaa pankkien tai sähköyritysten mainosviestit seurata perässä

Asiakaspalvelu

7

Zmartan asiakaspalvelu on suppeampi verrattuna konsernin muihin yrityksiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi huonompi, sillä asiakaskokemusten mukaan vastauksen Zmartalta saa jo muutaman tunnin sisään.

Asiakaspalvelu on avoinna yrityksen aukioloaikoina jopa kello 18 asti, sekä puhelimitse että sähköpostin kautta. Lainan hakuun liittyviä asioita voidaan hoitaa myös Omatili-sivujen kautta. Useimmiten esimerkiksi lainahakemuksen hallinnointi ja jopa peruutus voidaan tehdä suoraan omien sivujen kautta.

Moni kuluttaja-arvio onkin maininnut, että tarjouspyynnön tekemisen jälkeen, Zmartan palveluneuvojat ovat soittaneet varmistaakseen hakemuksen kohdat. Näin ollen epäselvyydet saadaan hoidettua heti alkuun ja asiakas voi rauhallisin mielin odottaa tarjouksia.

Yrityksen tiedot

YritysZmarta Suomi
OsoiteKaivokatu 8, 00100 Helsinki
Sähköpostiosoiteinfo@zmarta.fi
Puhelinnumero09 4241 4444

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai08:00 – 18:00
Tiistai08:00 – 18:00
Keskiviikko08:00 – 18:00
Torstai08:00 – 18:00
Perjantai08:00 – 17:00
Lauantai
Sunnuntai

Hinta

8

Zmartan käyttö on täysin ilmaista. Zmartan tehtävänä on vertailla lainoja ja saattaa yhteen lainaa hakeva kuluttaja ja sitä myöntävä yritys, joten kuluttaja voi tehdä huomattavaa säästöä kilpailuttamalla sekä lainansa, että luoton ja sähkösopimuksensa.
Zmartan työkaluista asiakaspalvelu, tietopankki sekä lainalaskuri ovat kaikki asiakkaiden käytettävissä verkkosivujen kautta. Lainavertailu tunnetusti auttaa vähentämään kuluja, joten saatat säästää jopa satoja euroja vuodessa vertailuttamalla lainantarjoajien sekä sähköyritysten tuotteet. Hyvä on kuitenkin huomioida, ettei Zmarta arvostelu voi antaa täysin tarkkoja arvioita esimerkiksi koroista tai lainan kuluista. Lopulliset tiedot tulevat aina lainaa myöntävältä taholta.


Lainanhaun vaatimukset

 • Vähintään 20-vuotias
 • Säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Luottokelpoisuus ilman maksuhäiriömerkintöjä
 • Suomalainen pankkitili ja verkkopankki


Käyttäjäkokemus

10

Zmartan käyttö on hyvin yksinkertaista. Etusivulla eteesi aukeaa lainalaskuri, josta suunnitellun lainan korot, kulut sekä takaisinmaksuaika voidaan tarkistaa maksutta. Lainahakemus on samalla sopimus. Sen voi allekirjoittaa omien Oma tili-sivujen kautta tai jättää täysin huomioimatta, jos et löytänyt etsimääsi tarjousta.

Lainaa netistä vertailuttamalla voi saada jopa saman päivän aikana. Näin on myös Zmartan kanssa. Jos asiakaspalvelu on suljettuna, löytyy Zmartan nettisivuilta käytännössä kaikki mihin tarvitset vastauksen kattavan usein kysytyt kysymykset-osion sekä tietopankin avulla.

Yritys onkin saanut kehuja kuluttajien asiakaspalautteissa sen avuliaasta asiakaspalvelustaan, jonka avulla moni on saanut taloudellisen tilanteen järjestykseen, esimerkiksi lainojen järjestelyn avulla. Zmartan tiimi pyrkii aktiivisesti löytämään tilanteeseesi sopivan lainan tai sähkösopimuksen, eikä koskaan tule tarjoamaan sellaista ratkaisua, mikä ei olisi taloudelliseen tilanteeseesi sopiva vaihtoehto.


Käsittelyaika

5

Lainojen sekä sähkösopimusten käsittelyajat riippuvat hyvinkin paljon valitusta pankista tai rahoituslaitoksesta. Prosessissa vaikuttaa hakijan antamat tiedot hakemuksessa sekä muun muassa luottoluokitus. Siksi Zmarta arvostelu ei pysty kertomaan tarkkaa vertailuun kuluvaa käsittelyaikaa. Zmarta on avoinna arkisin jopa kello 8-18 välillä, joten edellisen illan tai yön hakemusten käsitellään seuraavan päivän aikana.

Suomen lain mukaan lainaa myönnetään ja pannaan maksuun ainoastaan kello 7- 23 välisenä aikana. Jos rahan tarve on akuutti, ei prosessia kannata pitkittää. Harvempi pankki myöskään on auki viikonloppuisin, joten suuremmat lainat myönnetään usein arkena. Viikonloppuisin myönnettävät lainat ovat usein joko pikavippejä tai pieniä kulutusluottoja.

Zmarta on pyrkinyt tekemään hakemisesta hyvin nopeaa ja selkeää verkkopalvelunsa avulla. Moni asiakkaista onkin arvioinut Zmartan hyvin korkein pistein juurikin heidän nopeutensa takia. Lisäksi useampi on saanut kattavan valikoiman vaihtoehtoja jopa muutaman tunnin sisään.


Lisäedut

5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed eget consequat nibh. Nulla facilisi. Aenean sem nisl, mattis et lorem a, pharetra dignissim tortor. Vivamus molestie euismod justo quis bibendum. Nam ex tortor, lobortis vel mattis at, pulvinar quis dolor. Aenean ultricies elit mauris, ut dignissim mi iaculis sed. Etiam hendrerit tortor non metus scelerisque blandit. Aenean eget commodo tellus. Nulla imperdiet malesuada sem. Suspendisse eget ante tincidunt, aliquet dui sed, pharetra mi. Aenean tempus cursus accumsan. Donec non odio quam. Nam imperdiet orci ut metus mollis, vel faucibus nunc fermentum. Proin ullamcorper mauris vel lacinia tincidunt. Suspendisse a rhoncus ligula.

Morbi sapien tortor, feugiat nec tristique tristique, condimentum sed massa. Pellentesque scelerisque pulvinar auctor. Sed feugiat, purus vitae porta laoreet, ipsum nisl cursus enim, sit amet ullamcorper magna nunc at risus. Nulla facilisi. Sed eget commodo risus. Nullam cursus luctus nisl id dignissim. Donec at aliquam diam, a tempus nulla. Donec consequat turpis a porttitor elementum. Integer gravida viverra dolor, vitae pulvinar libero ultrices sed. Aliquam erat volutpat. Sed nec elit sapien. Morbi fringilla aliquam metus id vulputate. Cras sed nunc volutpat erat condimentum ullamcorper. Maecenas sed risus non est tincidunt aliquam. Curabitur faucibus ex quis congue fringilla. Vivamus.Zmarta: Yhteenveto

Kuluttajana voi olla hyvinkin vaikeaa pysyä perässä rahoitusalan toimijoista. Näin ollen vertailun hyödyntäminen on ainoastaan järkevää. Ainoastaan vertailuttamalla eri tarjoajien lainatuotteet voit olla varma oikeasta hinnasta lainallesi. Zmarta arvostelun käyttö on kaiken lisäksi veloituksetonta eikä sido mihinkään.

Osa lainanmyöntäjistä maksaa lainarahat tilille jopa samana pankkipäivänä.

Osa taas voi pyytää lainatarjouksen yhteydessä liitteitä. Mikäli liitteitä pyydetään, kannattaa toimia mahdollisimman nopeasti, jotta lainan voi saada maksuun mahdollisimman nopeasti.

Kun lainatarjous hyväksytään ja sopimus allekirjoitetaan, siirtyy vastuu lainantarjoajalle, eli pankille tai rahoituslaitokselle. Zmarta ei myöskään valitse lainaa kuluttajan puolesta vaan asiakkaalla on aina täysi vapaus tarkastella saamiaan tarjouksia ja niiden ehtoja ennen päätöksen tekoa.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Zmarta

Arvostelut: 1009 • Hyvä
TrustScore: 4.5 4.6
5 1-tähti
68%
4 1-tähti
27%
3 1-tähti
3%
2 1-tähti
0%
1 2-tähteä
1%
AK
Ari Kirjavainen 1 Arvostelu
TrustScore: 4

Helppo hakea

Helppo hakea

KT
Kari Tapani Johansson 1 Arvostelu
TrustScore: 4

Selkeä ymmärtää

Selkeä ymmärtää

T
Tuula 5 Arvostelut
TrustScore: 4

Nopea lainajärjestely

Nopea lainajärjestely

Viimeisimmät uutiset