Freedom Rahoitus arvostelu

Freedom Rahoitus on kilpailuttanut ja vertaillut lainoja kuluttajien puolesta jo vuodesta 1999 lähtien. Freedom Rahoitus on siis lainanvälittäjä eikä pankki tai lopullista lainaa myöntävä taho. Kilpailuta laina vertailemalla eri tarjoajien lainatuotteet, unohtamatta tietenkään vertailun hyötyjä. Lue seuraava Freedom Rahoitus arvostelu ja näe mitä muut asiakkaat ovat olleet mieltä Freedom Rahoituksen palveluista.

7.8
Asiakaspalvelu
8
Käsittelyaika
8
Hinta
10
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
8

Freedom Rahoitus tuotteet

Uusi tuot
8.6
Arvostelu
Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.99 – 38 %
Siirtoaika Huomenna 10:44
 • Tarjoukset jopa 25 pankilta
 • Korko alkaen 4,5%
 • Lainaa 60 000 euroon asti
Esimerkki: Luoton ollessa 10 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 183€. Tällöin luoton kokonaiskustannus on 3 158€, nimelliskorko 9,5% ja todellinen vuosikorko 9,92% (sis. 5€ laskutuslisän ja avausmaksun 49€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,99–20% ja laina-aika 1–15v. välillä.

Freedomrahoitus.fi

Yrityksen historia ulottuu aina vuoteen 1983 asti, joten Freedom Rahoituksen taustalta löytyy rutkasti kuluttajakokemuksia. Yrityksen tavoitteena on pitää huolta asiakkaasta parhaimmalla mahdollisella tavalla. Siksi Freedom Rahoitus tarjoaa henkilökohtaisen lainaneuvojan, jonka avulla oikeanlainen laina löytyy entistäkin helpommin.

Oli se sitten luotto, laina tai lainojen yhdistely, kaikki löytyy Freedom Rahoituksen vertailun avulla. Freedom Rahoitus tekee tahollaan yhteistyötä yli 20 eri lainantarjoajan kanssa. Hakuprosessi alkaa täyttämällä heidän verkkosivuiltaan hyvin selkeä ja yksinkertainen lomake. Hakuprosessi voidaan aloittaa myös puhelimitse, jolloin on varauduttava lainan hitaampaan käsittelyyn. Kokonaisuudessaan prosessi on kuluttajalle täysin maksuton eikä lainojen vertailu tai tarjouksen vastaanottaminen sido missään vaiheessa.

Hyvä on huomioida, että nykyisen lainsäädännön mukaan verkossa haettavat lainat myönnetään ainoastaan kello 7-23 välisenä aikana. Muutoin lainojen tarkastelu ja lainalaskuri on saatavilla 24 tuntia vuorokaudessa. Freedom Rahoitus käsittelee hakemukset usein jopa muutaman tunnin sisällä. Lainat laitetaan maksuun valitun pankin tai rahoituslaitoksen maksuaikojen mukaan, jotka tulevat näkymään saadun vertailun tarjouksista.

Arvioiden yhteenveto 

Freedom Rahoituksen asiakaspalvelu on tavoitettavissa monien eri kanavien kautta. Aukioloaikojen ulkopuolella omille sivuille kirjautumalla voi hoitaa kätevästi kaikki lainaan tai luottoon liittyvät asiat, jopa lainan hyväksymiseen saakka. Lainahakemus käsitellään melkeinpä välittömästi ja luottoa myöntävät yritykset antavat päätöksensä useimmiten jopa saman arkipäivän aikana.

Freedom Rahoitus arvostelu on niittänyt jopa 4.7 tähteä viidestä kuluttaja-arviossa. Eikä turhaan, sillä Freedom Rahoitus on, myös omien sanojensa mukaan, valmis palvelemaan. Palvelun käyttö on ilmaista ja kuluttaja voi saada avukseen henkilökohtaisen lainaneuvojan sekä asiakaspalvelun, joka on avoinna joustavasti. Lisäksi Freedom Rahoitus tarjoaa kattavan tietopankin verkkosivuillaan, josta löytyy varmasti vastaus kysymykseen kuin kysymykseenkin asiakaspalvelun ollessa kiinni.


Asiakaspalvelu

8

Freedom Rahoituksen asiakaspalvelu on avoinna arkisin maanantaista torstaihin kello 8-18 välillä. Perjantaisin asiakaspalvelu on auki kello 8-17 välillä. Lainoja voidaan lain mukaan myöntää kello 7 alkaen, joten Freedom Rahoituksen avulla saat jalkasi väliin ajoissa. Yhteyden asiakaspalveluun saa joko puhelimitse, sähköpostilla tai chatin kautta. Jos asiaa ei saa hoidettua kerralla, Freedom Rahoituksen Oma tili-sivujen kautta asiakas voi hoitaa lainoja ja luottoja koskevia asioita omin neuvoin.


Hinta

10

Freedom Rahoituksen käyttö on maksutonta. Siitä huolimatta palvelun käyttö ei sido missään vaiheessa. Mahdolliset kulut muodostuvat ainoastaan valitsemasi lainantarjoajan myöntämän lainan kuluista sekä koroista. Yhteistyökumppaneita Freedom Rahoituksella on jo yli 20 kappaletta, joiden kautta kuluttaja voi saada kattavan kuvan eri myöntäjien samasta lainatuotteesta. Freedom Rahoitus arvostelu kaavoittaa lainantarpeesi aina taloudellisen tilanteesi perusteella, joten voit olla varma, että saamasi lainatarjoukset tulevat vastaamaan elämäntilannettasi.


Käyttäjäkokemus

8

Lainavertailu tapahtuu pääsääntöisesti verkkosivujen kautta. Hakemus voidaan tehdä myös postitse, jolloin lainojen kilpailuttaminen sekä mahdollinen lainan haku vie luonnollisesti enemmän aikaa. Lainavertailu on samaan aikaan myös luottohakemus. Suurempia lainamääriä varten vaaditaan usein toinen henkilö takaajaksi. Pienempiä lainoja, erityisesti kulutusluottoja, voi hakea myös ilman takaajaa. Jos laina pitäisi saada mahdollisimman pian käyttöön kannattaa siis lainanhaku suunnitella huolella ja kaikki mahdolliset liitteet lähettää jo heti alkuun.


Käsittelyaika

8

Freedom Rahoitus käsittelee kaikki lainahakemukset sen aukioloaikoina lähes välittömästi. Kun kaikki tarvittavat tiedot ovat täytetty huolellisesti ja mahdollinen takaaja on osoitettu, voi usein ensimmäiset lainatarjoukset saada jo parin tunnin sisään. Asiakaspalautteissa vilahtelee mainintoja jopa muutaman minuutin kuluttua saapuneista lainatarjouksista. Pientä miinusta Freedom Rahoituksen palvelu saa kuitenkin siitä, ettei lainatarjousten sekä lainan myöntämisen käsittelyaikoja kerrota sen tarkemmin.


Lisäedut

10

Koska Freedom Rahoituksen vastuulla on olla lainojen vertailua avustava sekä niitä välittävä yritys, eivät he pysty tarjoamaan varsinaisesti lisäetuja esimerkiksi bonuksien tai muiden lainojen ehtojen muodossa. Selkeä lisäetu kuitenkin syntyy siitä, että hakemuksesi kilpailutetaan yli 20 eri toimijalla, jolloin saat tilanteeseesi sopivat tarjoukset. Ja näin voit säästää jopa satoja euroja lainasi kuluista!


Freedom Rahoitus Lainalaskuri
1 000 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
4.99 % 38 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Freedom Rahoitus laina

Freedom Rahoitus

Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Korko 4.99 – 20 %
Tod. vuosikorko 4.99 – 38 %
Ikä 20 vuotta

Hyödyt

 • Käyttö ilmaista, ei piilokuluja
 • Yhteistyökumppaneina suurimpia rahoituslaitoksia -> usein edulliset lainat
 • Lainaa voi hakea jopa 60 000 euroon saakka
 • Lainaa voi hakea postitse

Haitat

 • Hakemusten käsittelyyn ja lainan myöntämiseen kuluvat ajat vaihtelevat
 • Pankit saattavat lähettää mainosviestejä perässä
 • Ei selkeitä ohjeistuksia miten lainojen korot muodostuvat

Asiakaspalvelu

8

Freedom Rahoituksen asiakaspalvelun tavoittaa perinteisen puhelinpalvelun sekä sähköpostin sekä jopa live-chatin kautta, josta neuvontaa saa suppeammin arkisin kello 9-15 välillä. Kysymyksiin saa usein nopean vastauksen, muun muassa sähköpostiviestit luvataan käsitellä jopa yhden työpäivän kuluessa. 

Asiakaspalvelu on avoinna arkisin yrityksen aukioloaikoina. Hyvä on huomioida, että yhä useampi rahoitusalan yritys ei tarjoa asiakaspalvelua kivijalkaliikkeessä, jolloin palvelu on täysin automatisoitu hakemuksen käsittelystä aina lainan myöntämiseen saakka.

Freedom Rahoituksen asiakaspalvelu on tavoitettavissa joustavasti. Tästä hyvästä Freedom Rahoitus onkin saanut lisäpisteitä asiakasarvosteluissa. Lisäksi lainanhakuun liittyviä asioita on aina mahdollisuus hoitaa myös omien henkilökohtaisten sivujen kautta. Useimmiten esimerkiksi lainahakemuksen hallinnointi ja peruutus voidaan tehdä suoraan oman tilin kautta.

Yrityksen tiedot

YritysFreedom Rahoitus Oy
OsoiteKaivokatu 800100 HELSINKI (ei asiakaspalvelua) 
Sähköpostiosoiteinfo@freedomrahoitus.fi
Puhelinnumero09-42414400

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai08:00 – 18:00
Tiistai08:00 – 18:00
Keskiviikko08:00 – 18:00
Torstai08:00 – 18:00
Perjantai08:00 – 17:00
Lauantai
Sunnuntai

Hinta

10

Freedom Rahoituksen vertailu on aina maksuton. Freedom Rahoituksen tehtävänä on vertailla lainoja ja siten saattaa yhteen kuluttaja sekä lainaa myöntävä taho, jolloin lainan kulut siirtyvät asiakkaan ja valitun pankin sekä rahoituslaitoksen välisiksi.

Lainojen hintojen sekä mahdollisten korkojen ja muiden kulujen määrittäminen helpottuu suunnattomasti, sillä kuluttajan apuna on sekä Freedom Rahoituksen ammattilainen ja lainalaskuri. 

Hyvä on kuitenkin huomioida, ettei Freedom Rahoitus voi antaa täysin tarkkoja tietoja kuluista, sillä lopulliset tiedot tulevat aina lainaa myöntävältä taholta.

Koska Freedom Rahoitus tekee yhteistyötä yli 20 eri lainantarjoajan kanssa, mahdollisuus löytää laina tai luotto hyvinkin edullisilla ehdoilla on todennäköistä. Onneksi Freedom Rahoitus arvostelu tekee työn puolestasi, jolloin valittavaksi jää ainoastaan se oikea!


Lainanhaun vaatimukset

 • Vähintään 20 vuoden ikä
 • Säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Suomalaiset verkkopankkitunnukset (osassa tapauksia myös lainanhaku onnistuu postitse)


Käyttäjäkokemus

8

Freedom Rahoituksen käyttö on hyvin yksinkertaista. Verkkosivuilta löytyvän tietopankin kautta eri lainamuotoja voi selata etukäteen ja siten määrittää minkälainen laina on tilanteeseen kaikista järkevin. Avuksi voidaan myös ottaa Freedom Rahoituksen neuvojat sekä verkkosivuilta löytyvä lainalaskuri. 

Moni asiakaspalautteista onkin antanut täydet viisi tähteä juurikin Freedom Rahoituksen ystävällisestä ja avuliaasta asiakaspalvelusta, joka on helpottanut asiointia. Lainaprosessi alkaa täyttämällä hakulomake nettisivustoilla tai soittamalla asiakaspalveluun. Jotta saa lainaa netistä, tarvitaan nettipankkitunnukset, jonka avulla hakemus saadaan käsittelyyn heti.

Lainatarjoukset tulevat suoraan asiakkaan henkilökohtaiselle Oma tili-sivulle. Kyseinen ominaisuus nopeuttaa lainanhakua suunnattomasti, sillä henkilötiedot ovat jo valmiiksi vahvistettu ja sopimus voidaan allekirjoittaa heti.


Käsittelyaika

8

Lainojen käsittelyajat riippuvat paljon lainaa myöntävästä pankista ja rahoituslaitoksesta. Hakuprosessissa painaa usea eri tekijä, kuten hakijan tiedot hakemuksessa. Kyseisten seikkojen vuoksi Freedom Rahoitus ei pysty tarjoamaan tarkkoja tietoja sopimusten käsittelyajoista. 

Koska laina kilpailutetaan yhdellä hakemuksella, vastatarjouksen saa usein hyvinkin nopeaan. Kuitenkaan tarkempia käsittelyaikoja valitun lainan käsittelylle Freedom Rahoitus ei anna, sillä lainan myöntö tapahtuu aina valitun pankin tai rahoituslaitoksen aikataulun mukaan.

Asiakasarvosteluissa korostuu erityisesti nopea avunsaanti tehokkaan palvelun johdosta. Usein jopa niinkin tehokasta, että automatisoidun lainatarjouksen lähettämisen jälkeen Freedom Rahoituksen palveluneuvojat ovat omatoimisesti ottaneet yhteyttä asiakkaaseen.

Suomen lain mukaan lainoja voidaan myöntää ja laittaa maksuun ainoastaan kello 7-23 välisenä aikana. Joten jos rahan tarve on akuutti, ei lainahakemuksen tekoa tai sen allekirjoittamista kannata pitkittää.


Lisäedut

5

Koska Freedom Rahoitus keskittyy ainoastaan lainojen kilpailutukseen, eivät he voi vaikuttaa itse lainojen ehtoihin. He kokoavat lainanhakijan tietoihin perustuvat lainatarjoukset, mahdollistaen näin tuntuvat säästöt luoton kokonaishinnasta. Näin ollen huomattava lisäetu syntyy jo siitä, että lainahakemus kilpailutetaan useilla eri toimijoilla. Edullinen laina on ainoastaan mahdollista saada kilpailuttamalla!
Freedom Rahoitus ei siis voi tarjota palvelua käyttävälle bonuksia tai korotonta maksuaikaa. Näin ollen palvelu saa tältä Freedom Rahoitus arvostelun osalta muutaman miinuspisteen. Näitä voi kuitenkin löytää lainavertailussa mukana olevilta pankeilta tai rahoituslaitoksilta. Koska kilpailuttaminen on aina järkevää, säästöä syntyy automaattisesti siitä, että saat nähtäväksesi usean eri lainan tarjoajan saman tuotteen yhdellä katsauksella.


Freedom Rahoitus: Yhteenveto

Lainojen vertailuttaminen on ainoastaan järkevää. Kilpailuttamalla lainat Freedom Rahoituksen kautta useilla eri tahoilla, voit säästää lainakuluistasi jopa useita kymmeniä euroja. Lisäksi vertailu on kuluttajalle aina veloituksetonta eikä sido missään vaiheessa.

Freedom Rahoitus tarjoaa asiakkailleen myös Oma tili-sivun, jonne kirjaudutaan turvallisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. Jos haluat ainoastaan tarkastella eri vaihtoehtoja, voidaan avuksi ottaa Freedom Rahoitus arvostelun lainalaskuri. Täyttämällä haluttu lainasumma ja lainan takaisinmaksuaika saadaan mahdollisen lainan kulut sekä korot arvioitua hyvin tarkkaan. Lopulliset tarkat tiedot tulevat valitulta pankilta tai rahoituslaitokselta.

Freedom Rahoitus arvostelu ei myöskään valitse lainaa kuluttajan puolesta vaan asiakkaalla on aina täysi vapaus tarkastella saamiaan tarjouksia ja niiden ehtoja ennen päätöksen tekoa. Kun lainatarjous hyväksytään ja sopimus allekirjoitetaan, siirtyy vastuu lainantarjoajalle, eli pankille tai rahoituslaitokselle.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Freedom Rahoitus

Arvostelut: 2819 • Hyvä
TrustScore: 4.5 4.7
5 1-tähti
66%
4 1-tähti
28%
3 1-tähti
4%
2 1-tähti
1%
1 2-tähteä
1%
Kirsi Törmikoski
Kirsi Törmikoski 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Voiko saada lainaa?

Sain heti tiedon Voinko saada lainan

TH
Tuula Helena Virtanen 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Nopea asiointi, selkeät lainanhakuohjeet.

Nopea asiointi, selkeät lainanhakuohjeet. Luotettavuus!

TH
Terttu Hannele Hartikainen 1 Arvostelu
TrustScore: 5

Hain yhdistelylainaa monelta pankilta…

Hain yhdistelylainaa monelta pankilta ja aina tuli pakit. Freedom rahoitus kuitenkin uskoi maksukykyyni. Sain maksettua entisiä vippejä pois ja tästä on hyvä jatkaa.

Lainaa helposti > Suositut lainantarjoajat Suomessa > Freedom Rahoitus arvostelu

Viimeisimmät uutiset