Ferratum arvostelu

Ferratum Bank on suomalainen rahoituslaitos, joka tarjoaa yksityisasiakkaille keskisuuria kulutusluottoja. Sen keskeisin luottotuote on Ferratum Kertalaina, jota asiakas voi hakea ilman vakuuksia 2000 – 30 000 euron edestä itse päättämäänsä käyttötarkoitukseen. Tässä arvostelussa tutustumme tarkemmin Ferratumiin, sen tarjoamaan lainaan sekä palvelun yleiseen laatuun – samalla Ferratum-kokemuksia analysoiden.

6.2
Asiakaspalvelu
5
Käsittelyaika
10
Hinta
4
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
7

Ferratum tuotteet

Uusi tuot
5.0
Arvostelu
Lainamäärä 4 100 – 20 000 €
Laina-aika 12 – 120 kuukautta
Tod. vuosikorko 5.29 – 24.37 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • Nopea ja helppo hakemus
 • Lainaa 30 000 € asti
 • Joustava takaisinmaksu
Esimerkki: Esimerkki lainan takaisinmaksusta 7 000 euron lainalle, jossa nimellinen vuosikorko on 15,95 %: Lainan todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 20,03 % ja luoton arvioitu kokonaiskustannus 12 494,34 €, kun asiakas nostaa lainan 7 000 € ja maksaa sen takaisin 84 kuukaudessa (yht. 7 vuotta) 148,74 € erissä. (Mainonta)

Tietoa Ferratum Bankista

Ferratum Bank on Suomessa vuonna 2005 perustettu rahoituslaitos. Nykyisin se on laajentunut kansainväliseksi Ferratum Group -konserniksi, joka tarjoaa lainapalveluja 23 eri maassa. Suomessa Ferratum on yksi vanhimmista ja suurimmista lainanantajista.

Yritys oli Euroopan ensimmäinen mobiililainojen tarjoaja, ja tämä nykyaikaisuus korostuu sen toiminnassa vielä yhä tänäkin päivänä. Sen tarjoamien lainojen haku sekä tehtyjen hakemusten hallinnointi tapahtuu täysin sähköisesti, ja myös asiakaspalvelu on yksi markkinoiden moderneimmista.

Sivuillaan Ferratum linjaa korostavansa etenkin asiakkaiden riittävän maksukyvyn varmistusta. Lainaa ottava voi siis olla rauhallisin mielin siitä, että hän voi saada luottoa vain sen verran, kuin tällä on varaa maksaa takaisin. Kriteerit lainan saantiin ovat monia muita pikaluottoa antavia rahoituslaitoksia korkeammat, mutta tiukkuudesta eniten hyötyy itse hakija.

Ferratum-kokemuksia selatessa vaikuttaisi siltä, että vastuullisempi lähestymistapa on myös asiakaskunnan mieleen. Pankki on yksi Suomen pidetyimmistä; tämän artikkelin kirjoitushetkellä yritys on saanut Googlessa yli 200 arviota, joiden keskiarvo on huimat 4,4 tähteä.

Arvosteluiden yhteenveto

Ferratum onnistuu laajan rahoitusalan kokemuksensa ansiosta varmistamaan tehokkuuden useimmilla palvelun osa-alueilla. Sen nettisivut on rakennettu helposti ymmärrettävällä mutta nykyaikaisella tavalla, ja yleisimmät kysymykset vastauksineen listataan UKK-osiossa avoimesti. Avun tarpeen ilmetessä tukeen saa nopeasti yhteyden perinteisten kanavien ohella myös Facebook Messengerissä ja WhatsAppissa. Pankin heikko kohta on lisäedut, joita se ei ydinhyötyjensä ohella tarjoa käytännössä lainkaan. Lainoille tarjottu korkotaso sekä vaaditut kriteerit ovat markkinoiden tiukemmasta päästä.


Asiakaspalvelu

5

Asiakastuki hyödyntää sekä perinteisiä että moderneja yhteydenoton tavoja. Messengerin ja WhatsAppin avulla asiakaspalvelun vastaukset saa kätevästi ilman turhaa välilehdellä päivystämistä. Live-chat puolestaan varmistaa sähköpostia nopeamman kommunikoinnin Ferratumin sivuilta poistumatta. Live-chat palvelee arkisin klo 9-17, kun taas puhelimitse ja sähköpostitse yhteyttä ottaville vastataan klo 8 ja 18 välillä. Apua tarjotaan selvällä suomen kielellä, ja se on lähes poikkeuksetta yksilöllistä ja hyödyllistä.


Hinta

4

Ferratumin tarjoamat lainat ovat verkosta saatavien kulutusluottojen kalliimmasta päästä. Sekä lainojen todellinen vuosikorko että lisäkulut hipovat Suomen lain sallimia enimmäisrajoja. Edullisempaa lainaa voidaan myöntää heille, joiden taloudellinen tilanne arvioidaan poikkeuksellisen hyväksi, mutta markkinoita halvempaa luottoa sivustolta ei saa kovin helposti. Plussaa tulee kuitenkin siitä, että ajankohtaiset tiedot koroista ja lisämaksuista listataan avoimesti nettisivuilta löytyvässä Hinnasto-osiossa.


Käyttäjäkokemus

7

Nettisivut on rakennettu helpolla ja nykyaikaisella tavalla niin tietokone- kuin mobiilikäyttöä varten. Avoimuus hinnoittelussa sekä yleisiin kysymyksiin vastaamisessa tekee rahoituslaitoksesta poikkeuksellisen luotettavan. Hyödyllisiä luotto- ja talousaiheisia materiaaleja löytyy Ferratumin nettisivuilta paljon, mutta tarvittaessa myös asiakaspalvelun apu on nopeasti saatavilla. Negatiivisia Ferratum-kokemuksia yhdistää se, ettei hakijan maksukyky ole ollut riittävä halutun lainan saantiin. Tiukkuus kuitenkin viestii vastuullisesta lainan myönnöstä, joka on sekin eräällä tapaa positiivinen seikka.


Käsittelyaika

10

Lainahakemukset käsitellään asiakaspalvelun aukioloaikoina yleensä vain muutamassa minuutissa. Rahat siirtyvät useimpien suomalaispankkien tileille välittömästi, ja ainoina mahdollisina poikkeuksina on S-Pankki sekä Ålandsbanken. Ferratum toteuttaa lainan maksun Suomen lain mukaisesti vain klo 7 ja 23 välillä. Käsittelynopeuden asiakaspalvelussa varmistavat nykyaikaiset viestisovellukset, joiden ansiosta ruuhkat ovat harvinaisia


Lisäedut

5

Sivuston ydinhyödyt etenkin asiakaspalvelun sekä toimintanopeuden saralla ovat lainaa hakevalle erinomaiset, mutta varsinaisia lisäetuja tai kannustimia se ei näytä hyödyntävän. Ferratum tarjosi aiemmin Jatkuva-joustolainaa ottaville korotonta maksuaikaa ja muita etuja, mutta tämä lainatyyppi on sittemmin lakkautettu kokonaan. Nettisivuilla ei näkyvästi mainosteta mitään muita etuja, ja kyseessä on siksi Ferratum-arvostelun heikoin osa-alue.


Ferratum Laina Lainalaskuri
4 100 € 20 000 €
12 kuukautta 120 kuukautta
5.29 % 24.37 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Ferratum laina

Ferratum Laina

Lainamäärä 4 100 – 20 000 €
Laina-aika 12 – 120 kuukautta
Korko 4.95 – 16.95 %
Tod. vuosikorko 5.29 – 24.37 %
Ikä 25 vuotta

Hyvät puolet

 • Modernit nettisivut ja viestitoiminnot; käyttö nopeaa ja helppoa
 • Asiakaspalvelu tavoitettavissa monilla viestikanavilla
 • Yksi vanhimmista rahoituslaitoksista korkeilla asiakasarvioilla -> luotettava

Huonot puolet

 • Korot eivät markkinoiden halvimmasta päästä
 • Tavallista tiukemmat hakukriteerit
 • Ei lisäetuja, kuten bonuksia tai korotonta maksuaikaa

Asiakaspalvelu

5

Yksi Ferratumin merkittävistä eduista on sen poikkeuksellisen kattava asiakaspalvelu. Toisin kuin monet sähköposteilla ja lomakkeilla toimivat asiakastuet, Ferratumin neuvonnan voi tavoittaa monin nykyaikaisin keinoin. Näihin päästäkseen lainanhakijan on vain suunnattava nettisivun Asiakastuki-osioon, josta tämä löytää myös vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Asiakastuki-osiossa vierailijan näkyville ilmestyy oranssi puhekuplan kuvake, josta tämä voi klikata itsensä suoraan Facebook Messengeriin, WhatsAppiin tai sivuston omaan livechattiin. Chatissä neuvontaa saa arkisin klo 9-17, eli varsin pitkään muiden yritysten pikaviestitoimintoihin verrattuna. Live-chat on aina asiakastuelle hyvä ominaisuus, sillä se mahdollistaa tarkan ongelmien kuvailun ilman puheluihin liittyvää ujostelua tai sähköpostien hitautta.

Ferratum kuitenkin vie palvelun vielä tätäkin pidemmälle, sillä WhatsAppin ja Messengerin ansiosta asiakas voi pitää tukikeskustelut helposti tallessa sovelluksessa, jota käyttää viestintään myös muussa arjessa. Näin vastauksia ei tarvitse odottaa rahoituslaitoksen sivuilla, vaan neuvontaan voi palata aina vastausten ilmetessä.

Perinteisiä tapoja suosiville käytössä on toki myös sähköposti- ja puhelintuki. Soittamalla apua voi saada arkisin klo 8-18, eli hieman chattiä pidempään. Kyseinen aukiolo on erinomainen, sillä ongelmia pääsee ratkomaan vielä pari tuntia tavallisen työpäivän päättymisen jälkeen.

Ferratum-kokemuksia lukiessa on ilmeistä, että apua ei ole pelkästään saatavilla, vaan se myös on yksilöllistä ja hyödyllistä. Yrityksen kotimaisuuden ansiosta asiakkaan ei myöskään tarvitse murehtia kielimuurista. Näiden seikkojen valossa voidaan todeta, että Ferratumin asiakastuki on ehdottomasti markkinoiden laadukkaammasta päästä. Palvelu saa tältä Ferratum-arvostelun osiolta täydet pisteet.

Yrityksen tiedot

YritysFerratum Bank p.l.c.
OsoiteFerratum Bank p.l.c., ST Business Centre, 120, The Strand, Gzira GZR 1027 Malta
Sähköpostiosoiteasiakaspalvelu@ferratumbank.fi
Puhelinnumero0800 155 213

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai


08:00 – 18:00 (puhelin), 09:00 – 17:00 (chat)
Tiistai


08:00 – 18:00 (puhelin), 09:00 – 17:00 (chat)
Keskiviikko


08:00 – 18:00 (puhelin), 09:00 – 17:00 (chat)
Torstai


08:00 – 18:00 (puhelin), 09:00 – 17:00 (chat)
Perjantai


08:00 – 18:00 (puhelin), 09:00 – 17:00 (chat)
LauantaiKiinni
SunnuntaiKiinni

Hinta

4

Ferratum-kokemuksia sekä yrityksen nettisivuja selatessa silmään pistää se, että tavallista tiukempien lainakriteerien ohella myös tarjottu korkotaso on suositeltua kalliimpi. Yleensä kulutusluotoille hyvänä pidetään 8-12% korkoa, kun taas Ferratumilla nimelliskorko on 9,50-13,95%. 

Tätäkin tärkeämpää on toki katsoa todellista vuosikorkoa, joka kertoo lainan kokonaishinnan erilaiset lisäkulut huomioiden. Ferratumin ajankohtaiset korot ja lisämaksut kerrotaan avoimesti sen nettisivuilta löytyvässä Hinnasto-osiossa. Arvostelun kirjoittamishetkellä lisäkuluja ei ole kovin montaa, mutta ne yltävät silti yhdessä lähelle lain sallimaa 150 euron vuotuista kokonaismaksujen rajaa.

On suositeltavaa, että lisämaksut ja korot tarkistaa hinnastosta ennen luoton hakua. Tarkka korko riippuu monesta tekijästä, kuten hakijan maksukyvystä ja lainan suuruudesta. Lopulliset tiedot annetaan siksi aina vasta lainasopimuksessa, joka on luettava huolella läpi ennen allekirjoittamista. 
Kaiken kaikkiaan näyttäisi siltä, että Ferratumin luotettavuuden ja ensiluokkaisen palvelun vastapainona ovat tiukemmat kriteerit sekä korot. Markkinoiden edullisinta lainaa pankilta ei siis valitettavasti löydä.


Lainan haun kriteerit

 • Vähintään 22 vuoden ikä
 • Suomalainen henkilötunnus
 • Virallisesti rekisteröity kotiosoite Suomessa
 • Ei aiempia maksuhäiriömerkintöjä
 • Viimeisin palkkakuitti riittävien tulojen todistamiseen
 • Suomalainen pankkitili (luoton maksuun)

Käyttäjäkokemus

7

Googlessakin poikkeuksellisen korkean tähtiarvion saaneena palveluna Ferratumin yleinen käyttökokemus on erinomainen. Nettisivut ovat nykyaikaiset ja helposti navigoitavat, ja tätä vain täydentää avoimuus hinnoittelussa, kysymyksiin vastaamisessa sekä asiakaspalvelussa.

Ferratumin nettisivujen käyttö on helppoa myös mobiilissa, eikä edellytä minkään erillisen sovelluksen latausta. Mobiilinäkymä sisältää kaikki samat toiminnot kuin tavallinen selainversiokin, mutta kuvakkeita on suurennettu kosketusvalinnan helpottamiseksi. Näin asiakas voi hakemuksen teon ohella lukea vaivatta erilaisia sivuston laina-aiheisia materiaaleja, joista saa hyödyllistä tietoa rahoitusalan uutisiin sekä vastuulliseen taloudenhallintaan liittyen.
Verrattain harvinaisia, negatiivisiä Ferratum-kokemuksia yhdistää se, etteivät niiden jättäjät ole saaneet sivulta toivomaansa positiivista lainapäätöstä. Kyseessä on muita rahoituslaitoksia yleisempi ongelma, sillä Ferratumin kriteerit hakijan perustiedoille sekä tuloille ovat tavallista korkeammat. On kuitenkin lopulta asiakkaan itsensä eduksi, ettei tämä ota luottoa enempää kuin mitä hänellä on varaa maksaa takaisin.


Käsittelyaika

10

Yksi Ferratumin ehdottomista vahvuuksista on sen käsittelyaikojen nopeus. Uudet lainahakemukset käsitellään Ferratumin asiakaspalvelun aukioloaikoina yleensä jo vain muutamassa minuutissa, eli arkisin lainapäätöksen saa lähes heti. 

Rahojen tilille siirtymisen viemä aika riippuu pankista, mutta tämän arvostelun kirjoittamishetkellä välitön rahojen siirto on voimassa seuraaville pankeille: Nordea, Danske Bank, Osuuspankki, Aktia, Handelsbanken, Paikallisosuuspankit. Luottorahat saapuvat S-Pankin tilille saman päivän aikana, kun siirto tehdään ennen klo 14:00. Ålandsbankenin tilille siirto vie 1-2 päivää.

Viestisovellusten käytön ansiosta myös asiakaspalvelun vastausaika on erittäin nopea. Ruuhkaantuminen on harvinaista, mutta turhan odottelun voi minimoida käyttämällä puhelimen ja sähköpostin sijaan pikaviestejä sekä ajoittamalla yhteydenotot pois varhaisaamusta ja illan viimeisistä aukiolotunneista. Moni ottaa neuvontaan yhteyttä työpäiviensä päätyttyä, ja odotusajat voivat tällöin olla tavallista pidemmät.

Lainaa hakiessa tärkeää on muistaa, että Suomen lain mukaan lainarahojen maksu on sallittua vain klo 7-23, ja Ferratum tietenkin toimii tätä noudattaen.


Lisäedut

5

Ferratum tarjosi aiemmin Joustava-luottoa ottaville asiakkailleen korotonta maksuaikaa, mutta se on sittemmin poistanut lainatyypin kokonaan käytöstä. Enää pankki ei ainakaan näkyvästi mainosta sivuillaan mitään bonuksia tai lisäetuja, ja kyseessä on siksi Ferratum-arvostelun heikoin osa-alue.

Sivuston ydinedut etenkin asiakaspalvelun saatavuuden sekä avoimuuden saroilla ovat silti vahvat. Jos lainanantajassa kaipaa luotettavuutta sekä nopeutta, on Ferratum oiva valinta. Se ei vain tarjoa asiakkailleen asiakasbonuksia tai muita houkuttimia, joita rahoitusmarkkinoilta voi toisinaan löytyä.


Lisätietoa

Ferratum on aiemmin tarjonnut kertaluoton ohella luottokorttimaisesti toimivaa joustolainaa, mutta se on lopettanut tämän lainatyypin tarjonnan vuoden 2021 alusta lähtien. Sivusto on yhä erinomainen valinta yhdistely-, auto- tai kulutuslainan ottoon, mutta tätä suosittua limiittivaihtoehtoa siltä ei enää saa.


Ferratum-arvostelu: Yhteenveto

Ferratum on suomalaisella rahoitusalalla yksi vanhimmista ja tunnetuimmista toimijoista. Pankin toiminnassa korostuu ennen kaikkea nykyaikaisuus, avoimuus ja ensiluokkainen asiakaspalvelu. Nettisivut sekä asiakastuen yhteydenottokanavat ovat rahoitusalan yleistä tasoa nykyaikaisemmat, eikä asiakkaan tarvitse olle hämmennyksistä huolissaan.

Pankin verkossa saamat Google-arviot niin Suomessa kuin ulkomailla viestivät siitä, että huomattava valtaosa asiakkaista on saamaansa palveluun ja lainaan tyytyväisiä. Ainoina ongelmakohtina lainaa hakevalle voivat olla Ferratumin tavallista tiukemmat kriteerit, joiden seurauksena heikomman maksukyvyn hakijoille myös korkotaso on montaa muuta pankkia tiukempi.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Ferratum

Arvostelut: 157 • Alle keskitason
TrustScore: 2 1.9
5 1-tähti
55%
4 1-tähti
28%
3 1-tähti
4%
2 1-tähti
3%
1 2-tähteä
9%
PP
Pink Paradise 1 Arvostelu
TrustScore: 1

Vuosi korko 103,42% !!

Vuosi korko 103,42% korot lasketaan päivittäin. Eli laina EI lyhene nimeksikään isoista maksueristä huolimatta! Onko laillinen korko??!! Asia viety eteenpäin.

Benu Ketola
Benu Ketola 3 Arvostelut
TrustScore: 2

Ei hyvä

Ei oikeastaan ​​hyvä, emmekä olleet ollenkaan onnellisia

JM
John Melvinius 1 Arvostelu
TrustScore: 1

Yhdellä kerralla antoi lainan

Yhdellä kerralla antoi lainan. Maksoin sen nopeasti pois. Toisella kerralla ei heru mitään, vaikka maksykyvyssäni ei ollut tapahtunut mitään. Ei maksuhäiriömerkintöjäkään.

Viimeisimmät uutiset