Etua arvostelu

Etua.fi on kotimainen lainojen kilpailuttaja. Se on toiminut kuluttajien asialla jo vuodesta 2010 lähtien. Etua on edelleenkin täysin suomalaisessa omistuksessa oleva, lainoja ja luottoja vertaileva sekä kilpailuttava yritys. Näin ollen Etua ei ole pankki eikä lainojen lopullinen myöntäjä. Kilpailuta lainasi Etua arvostelun avulla – lue eteenpäin ja katso mitä muut asiakkaat ovat olleet mieltä Etua-vertailusta.

7.6
Asiakaspalvelu
8
Käsittelyaika
8
Hinta
10
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
7

Etua tuotteet

Uusi tuot
7.7
Arvostelu
Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 216 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.86 – 20 %
Siirtoaika Huomenna 10:35
 • Yksi hakemus, monta tarjousta.
 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään
Esimerkki: Nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun lainan määrä on 15 000 euroa, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5 €/kk). Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% – 20% ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0 – 150€. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Etua.fi

Etua mainostaa itseään yritykseksi, joka on lainanottajan asialla. Netissä täytettävällä hakemuksella saat kilpailutettua kulutusluotot, remonttilainat, matkalainat, yhdistelylainat, lainat ilman vakuuksia, luotot tai jopa asuntolainat, yhdellä kertaa. Tarjous on saman tien valmis. Vertailuttamalla teet säästöä ja lisäksi laina tarjotaan aina perustuen taloudelliseen tilanteeseesi. Näin ollen et koskaan ota vastaan lainatarjousta, joka olisi kuluiltaan liian kallis.

Etua-vertailun kilpailutuksessa on jo yli 20 eri lainantarjoajaa mukana. Hakuprosessi alkaa Etua.fi verkkosivuilta täyttämällä kaavake. Hakuprosessi voidaan aloittaa myös puhelimitse, jolloin hakemus sekä lopullinen tarjous tulee kotiin postitse. Lisäksi lainanhaku on kuluttajalle täysin maksutonta (ainoastaan puhelimitse tehdyt hakemukset maksavat paikallisverkkomaksun verran) eikä lainatarjous ole sitova. Näin ollen päätös voidaan tehdä rauhassa.

Etua arvostelun lainalaskurilla voi myös tarkistaa kätevästi suunnitellun lainasumman ja lainan takaisinmaksuajan perusteella koituvat kuukausittaiset kulut sekä korot. Huomaathan, ettei Etua voi antaa tarkkoja tietoja lainan tai luoton koroista sekä kuluista. Saat tarkistettua kyseiset tiedot lainatarjouksista.

Huomioithan, että nykyisen lainsäädännön mukaan netin kautta haettavat lainat myönnetään ainoastaan kello 7-23, muutoin lainojen tarkastelu on saatavilla 24 tuntia vuorokaudessa! Voit siis rauhassa pohtia ja tehdä päätöksesi seuraavana päivänä, jolloin lainat myös myönnetään.

Arvioiden yhteenveto

Etuan mottona on taata helpompi arki avustamalla kodin raha-asioissa. Asiakaspalvelu on tavoitettavissa monien eri kanavien kautta. Aukioloaikojen ulkopuolella lainan tietoja pääsee tarkastelemaan omien sivujen kautta, aina tehdystä hakemuksesta lopulliseen päätöksen asti.

Etua on saanut asiakasarvosteluissa jopa 4.4 tähteä. Erityisesti vertailupalvelun nopeus ja helppo käyttö ovat saaneet kiitosta. Lisäksi Etua arvostelun järjestelylainat ovat olleet kuluttajien mieleen. Kuluttajat ovat arvioineet, että Etuan kautta haetun järjestelylainan ansiosta nykyisten lainojen kulut ovat jopa puolittuneet.

Lainojen todelliset kulut vaihtelevat sekä asiakkaan taloudellisen tilanteen, että haetun lainan perusteella.


Asiakaspalvelu

8

Etua asiakaspalvelu on tavoitettavissa maanantaista perjantaihin kello 9-16 välillä. Täydet pisteet Etua saa monipuolisten yhteydenottokanavien tarjonnan vuoksi. Yhteyden saa joko puhelimitse, sähköpostilla, yhteydenottolomakkeella tai jopa live-chatin avustuksella. Lisäksi lainaan liittyviä asioita voidaan hoitaa myös kirjautumalla omille henkilökohtaisille sivuille.


Hinta

10

Etua-palvelun käyttö on täysin maksutonta. Siitä huolimatta vertailun käyttö ei sido missään vaiheessa. Mahdolliset maksut kertyvät ainoastaan valitun lainan tai luoton kuluista sekä koroista, jotka ovat aina saatavilla ennen lainahakemuksen hyväksyntää.

Yhteistyökumppaneita on jo yli 20 kappaletta, joten säästöä syntyy jo siitä, että lainahakemus kilpailutetaan useamman yrityksen kautta. Lisäksi Etua arvostelu kartoittaa hakemuksen aina taloudellisen tilanteen perusteella, joten tarjouksia ei koskaan tule lainoista, jotka eivät olisi elämäntilanteeseesi sopivia.


Käyttäjäkokemus

7

Lainavertailu tapahtuu pääsääntöisesti sähköisesti. Lainavertailu on samalla luottohakemus. Näin ollen suurempiin lainasummiin vaaditaan usein toinen henkilö takaajaksi. Pienempiä lainoja, kuten kulutusluottoja, voidaan hakea myös ilman takaajaa. Ylipäätänsä Etua-palvelun käyttö on hyvin selkeää ja johdonmukaista. Asiakaspalvelu on hyvin tavoitettavissa ja lainanhakuprosessi on selkeä.


Käsittelyaika

8

Sähköinen hakemus käsitellään Etuan aukioloaikoina välittömästi. Hyvä on kuitenkin huomioida, ettei Etua ole lopullinen lainantarjoaja vaan lähettää hakemuksen puolestasi lainantarvetta vastaaville lainanantajille. Kulutusluottoja koskevat tarjoukset saadaan sähköpostitse yleensä tunnin kuluessa. Suurempien summien asuntolainoissa pankit ottavat yhteyttä soittamalla muutaman arkipäivän kuluessa.


Lisäedut

5

Etua ei ole varsinainen lainanmyöntäjä, joten se ei pysty tarjoamaan varsinaisia lisäetuja, kuten bonuksia tai korotonta laina-aikaa. Sen vastuulle kuuluu lainojen vertailu sekä niiden välittäminen. Lisäetu on kuitenkin itse palvelun käyttö; kilpailuttaminen todistetusti on säästöä eikä Etua ole suinkaan turhaan saanut asiakasarvosteluissa positiivista palautetta siitä, että heidän avullaan kuukausittaiset kulut lainoista ovat jopa puolittuneet.


Etua Lainalaskuri
500 € 60 000 €
12 kuukautta 216 kuukautta
4.86 % 20 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Etua laina

Etua

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 216 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.86 – 20 %
Ikä 18 vuotta

Hyödyt

 • Käyttö ilmaista, ei piilokuluja
 • Yhteistyökumppaneina suurimpia rahoituslaitoksia -> usein edulliset lainat
 • Täysin kotimainen yritys
 • Suuret lainamäärät

Haitat

 • Hakemus ei ole sitova, mutta jos lainaa ei ota, saattaa pankkien mainosviestit kiusata
 • Ei selkeitä ohjeistuksia lainojen koroista tai kuluista
 • Osa hakemuksista kilpailutetaan ainoastaan kahdella pankilla

Asiakaspalvelu

8

Etua asiakaspalvelu on ensiluokkainen. Apua saa niin puhelimitse, sähköpostitse, yhteydenottolomakkeella kuin live-chatin avustuksella. Harvemmin lainoja vertailevat yritykset ovat samoin tavoitettavissa. Sähköpostiviestitkin luvataan käsitellä saman päivän aikana. 

Asiakaspalvelu on avoinna aina arkisin yrityksen aukioloaikoina. Hyvä on kuitenkin huomioida, että yhä useampi rahoitusalan yritys ei tarjoa asiakaspalvelua, vaan palvelu on täysin automatisoitu hakemuksen täytöstä aina lainan myöntämiseen saakka.

Asiakasarvosteluissa Etua onkin saanut juuri positiivista palautetta heidän asiakaspalvelustaan. Hakemuksen jättämisen jälkeen Etuan palveluneuvojat usein vielä soittavat asiakkaalle ja varmistavat hakemuksen yksityiskohdat. Näin ollen kuluttaja voi luottavaisin mielin laittaa hakemuksen, tietäen, että kaikki on katsottu ammattilaisen kanssa lävitse.

Yrityksen tiedot

YritysEtua.fi
OsoiteAlvar Aallon katu 3 C 00100 Helsinki
Sähköpostiosoiteasiakaspalvelu@etua.fi
Puhelinnumero09 2316 3611

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 16:00
Tiistai09:00 – 16:00
Keskiviikko09:00 – 16:00
Torstai09:00 – 16:00
Perjantai09:00 – 16:00
Lauantai
Sunnuntai

Hinta

10

Etua-vertailun käyttö on kuluttajalle aina maksutonta. Heidän tehtävänään on saattaa yhteen lainaa hakeva ja sitä myöntävä taho, jonka avulla kuluttaja saa huomattavan määrän tarjouksia tarkasteltavaksi. Lainojen kilpailuttaminen tunnetusti tuo säästöä.

Hyvä on kuitenkin huomioida, ettei Etua voi antaa täysin tarkkoja tietoja lainan koroista tai kuluista. Lopulliset tiedot tulevat aina lainaa myöntävältä pankilta tai rahoituslaitokselta, mutta ne voidaan aina tarkistaa saadusta tarjouksesta.

Etua voi tarjota maksuaikaa jopa 18 vuotta, jolloin luonnollisesti myös lainojen kuukausittaiset kulut laskevat. Myös Suomessa vuonna 2019 voimaan tullut laki korkokatosta (20 %) on voimassa, joten otetun lainan kuukausittaiset kulut eivät koskaan tule nousemaan yli kyseisen määrän verran.


Lainanhaun vaatimukset

 • Vähintään 18-vuotias
 • Vakituisesti Suomessa asuva
 • Tulot vähintään 850 euroa kuukaudessa ennen veroja
 • Ei maksuhäiriömerkintöjär

Käyttäjäkokemus

7

Etua vertailun käyttö on yksinkertaista. Sivustoilta löytyy lainalaskuri, jonka avulla voi tehdä suuntaa antavan vertailun lainan mahdollisista kuluista. Se on samalla myös lainahakemus, joka voidaan lähettää heti käsiteltäväksi tunnistautumalla verkkopankin kautta.

Etua-vertailun palveluneuvojat ovat tavoitettavissa jopa neljän eri kanavan kautta. Useampi asiakaspalaute onkin antanut täydet viisi pistettä juuri Etuan asiakaspalvelusta.

Koska Etua tekee yhteistyötä jopa yli 20 eri lainantarjoajan kanssa, voi oman lainahakemuksen kilpailuttaa tunnetuimmilla pankeilla tai rahoituslaitoksilla.

Lainan haku tapahtuu aina Etuan verkkosivujen kautta. Tätä varten tehdään tunnistautuminen puhelinvarmistuksen avulla. Samalla asiakkaalle avataan oma henkilökohtainen tili, jonne lainatarjoukset lähetetään nähtäväksi. Kyseinen toiminto nopeuttaa hakua ja lisäksi kaikki tärkeät lainaa koskevat tiedot löytyvät yhdestä paikasta.


Käsittelyaika

8

Hakuprosessin kestoon vaikuttaa useat eri tekijät. Näitä ovat muun muassa hakijan hakemukseen antamat tiedot ja mahdollinen lainan takaaja. Kyseisten seikkojen vuoksi Etua ei pysty antamaan tarkkaa lainojen käsittelyaikaa. Kulutusluottoja koskevat hakemukset käsitellään yleensä jo tunnin kuluessa. Asuntolainoissa niitä tarjoavat pankit ottavat yhteyttä soittamalla muutaman arkipäivän kuluessa.

Itse lainojen käsittelyajat riippuvat aina valitusta pankista sekä valitusta lainatuotteesta. 

Asiakasarvosteluissa Etua on saanut juurikin kiitosta nopeista käsittelyajoista. Mutta silti on hyvä huomioida, että Suomen lain mukaan lainaa myönnetään ja laitetaan maksuun ainoastaan kello 7 ja 23 välisenä aikana. Näin ollen jos lainan tarve on akuutti, ei hakemusta tai sopimuksen allekirjoittamista kannata venyttää.


Lisäedut

5

Etua on ainoastaan lainoja kilpailuttava taho, joten heidän kauttaan lainaan liittyviä lisäetuja ei valitettavasti voi saada. Suurin etu syntyy kuitenkin siitä, että Etua etsii hakemuksesi perusteella tilanteeseesi sopivat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiden kautta, jonka avulla mahdollistetaan tuntuvat säästöt luoton tai kertalainan kokonaishinnasta. Bonuksia tai etuja voi kuitenkin löytää vertailussa mukana olevilta yrityksiltä.

Etuan kautta lainahakemukseen voi kuitenkin lisätä Maksuturva-ohjelman. Se korvaa työttömyyden tai sairauden varalta jopa 12 kuukautta lainasta johtuvia kuluja. Lainan kilpailuttaminen tunnetusti mahdollistaa tuntuvat säästöt lainan kuluista. Näin ollen huomattava lisäetu syntyy jo siitä, että sama lainatuote saadaan nähtäväksi usealta eri lainoja ja luottoja myöntäviltä yrityksiltä yhdellä kertaa.


Etua: Yhteenveto

Kilpailuttaminen on ainoastaan järkevää! Ja Etuan kautta se onnistuu hetkessä, sillä vastatarjous saadaan saman tien. Etua on saanut asiakasarvosteluissa pisteitä hyvin tavoitettavissa olevasta asiakaspalvelusta sekä erityisesti yhdistelylaina-järjestelyistä, joiden avulla moni kuluttajista on onnistunut vähentämään kuukausittaisia, lainoista johtuvia, kuluja jopa puolella. 

Etua arvostelu ei siis valitse tai sovi lainaa kuluttajan puolesta. Ennen sopimuksen allekirjoittamista asiakkaalla on aina vapaus tarkastella saamiaan tarjouksia ja niiden ehtoja.

Etua on täysin kotimaisena yrityksenä pyrkinyt helpottamaan suomalaisten arkea järjestämällä raha-asioita päivittäisten rahoitusratkaisujen avuin, monipuolisten yhteistyökumppaneidensa kautta. Yhden vuoden aikana Etua on onnistunut kilpailuttamaan jopa miljoonan euron edestä lainoja sekä luottoja. Joten onko siis seuraavaksi vuorossa sinun?

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Etua

Arvostelut: 848 • Hyvä
TrustScore: 4 3.9
5 1-tähti
55%
4 1-tähti
29%
3 1-tähti
6%
2 1-tähti
2%
1 2-tähteä
7%
P
Pia 1 Arvostelu
TrustScore: 4

Yhdistelylaina

Hain yhdistely lainaa ja haku prosessi oli varsin helppo. Sain hakemalleni summalle kilpailu kykyisen laina tarjouksen vaikkakin tarjouksia tuli vain yksi.

G
Guest 3 Arvostelut
TrustScore: 4

Hyvin tuli tarjouksia

Hyvin tuli tarjouksia. Varsinkin kun olivat ”kalleus”järjestyksessä.

PK
Peetter Koirikivi 5 Arvostelut
TrustScore: 5

Nopeasti tuli laina päätös

Nopeasti tuli laina päätös. Minulle vielä soitettiin ja sain vastauksen kysymyksiini. Suosittelen.

Viimeisimmät uutiset