Blue Finance arvostelu

Blue Finance on suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen pieniä vakuudettomia pikalainoja. Näiden arkilainojen haku onnistuu suoraan rahoituslaitoksen sivuilta, ja niitä saada voivat sekä henkilö- että yritysasiakkaat. Tässä arvostelussa tutustumme tarkemmin sivuston tarjoaman palvelun tasoon, lainojen korkoon sekä käytön hyötyihin – Blue Finance -kokemuksia unohtamatta.

5.6
Asiakaspalvelu
6
Käsittelyaika
8
Hinta
4
Lisäedut
5
Käyttäjäkokemus
5

Blue Finance tuotteet

Uusi tuot
5.4
Arvostelu
Lainamäärä 100 – 5 000 €
Laina-aika 12 – 44 kuukautta
Tod. vuosikorko 26.4 %
Siirtoaika Tänään 10:58
 • Joustoluottoa 100-5000€
 • Jopa 44 kuukauden joustava maksuaika
 • Välitön tilille siirto
Esimerkki: Tyypillisen 5000 euron 12 kk joustoluoton todellinen vuosikorko on 30,6 %, takaisin maksettava summa 5760,96 € (sis. kaikki kulut ja korot)

Blue Finance 

Blue Finance Oy on vuonna 2011 perustettu, Turusta käsin toimiva rahoituslaitos. Liikevaihdoltaan se on yksi pikavippialan suurimmista suomalaisista toimijoista, vaikka yritys keskittyykin tarjoamaan vain tavallista pienempiä, 100-500 euron suuruisia pikalainoja.

Pankki jaottelee toimintansa kahteen lainatyyppiin: Arkilainaan ja Satasen lainaan. Kuten nimestä voi päätellä, on Satasen laina 100 euron laina, jonka maksuaika on 30 päivää. Arkilainaa puolestaan myönnetään 4 kuukauden maksuajalla 100-500 euron edestä.
Sivusto on tarkoitettu ennen kaikkea heille, joiden on saatava pikavippi heti tilille jotain yllättävää menoa varten. Suuria hankintoja sen lainoilla ei voi tehdä, mutta ne voivat paikata arkisia rahanpuutteita silloin, kun nämä ilmenevät yllättäen. Nopean takaisinmaksun ansiosta otetusta lainasta myös pääsee eroon tavallista nopeammin.

Arvioiden yhteenveto

Blue Financen ehdottomia vahvuuksia ovat käsittelyaika ja käyttäjäkokemus, joilla varmistetaan asiakkaille mutkaton pikalainan saanti. Ongelmia kuitenkin on etenkin asiakaspalvelussa, sillä sähköpostituessa asiakasta vaihdetaan palvelijalta toiselle ja puhelinsoitot maksavat huomattavasti tavallista enemmän. Tarjottu hintataso suhteessa lainojen suuruuteen on korkea, ja etenkin lisäkuluista voi aiheutua asiakkaalle huomattava lisämeno. Etuja, kuten korotonta maksuaikaa tai bonuksia Blue Finance ei tämän arvostelun kirjoittamishetkellä tarjoa, mutta tämä lienee ymmärrettävää lainasummien pienen koon ja lyhyen maksuajan myötä.


Asiakaspalvelu

6

Tavoitettavissa arkisin puhelimitse ja sähköpostilla. Aukioloaika on tavallista pidempi ja mahdollistaa yhteydenotot myös tavallisen työpäivän päätyttyä. Puhelinsoittojen hinta on kuitenkin huomattavasti tavallista kalliimpi. Sähköpostiviesteihin vastaavat usein eri asiakaspalvelijat, minkä vuoksi omat tiedot on selitettävä uudelleen. Laskutusongelmien käsittely vaatii toisinaan useita yhteydenottoja, ja tämä voi paisuttaa lisäkuluja entisestään.


Hinta

4

Rahoituslaitoksen tarjoamien käyttölainojen nykyinen korkotaso hipoo lain sallimaa ylärajaa. Sekä Satasen lainan että Arkilainan korot kuitenkin listataan avoimesti Blue Financen nettisivuilla, ja Hinnasto-osiosta löytää voi erilaiset lainoihin liittyvät lisäkulut. Arvostelun kirjoittamishetkellä sivukulut muodostavat huomattavan osan luottojen kokonaiskuluista, ja etenkin laskujen viivästymistä kannattaa välttää parhaansa mukaan.


Käyttäjäkokemus

5

Nettisivut ovat asettelultaan nykyaikaiset ja yksinkertaiset. Linkit eri sisältöihin löytyvät etusivun alaosasta sekä sen oikeasta yläkulmasta löytyvän kolmen viivan kuvakkeella. Arkilainaa pääsee hakemaan heti alkunäkymän lainalaskurin kautta, mutta Satasen lainaa varten on kelattava näkymässä alas ja klikattava erikseen tähän tarkoitettua linkkiä. Hakulomake on pilkottu käteviin osiin, ja jo haetun lainan tietoja voi tarkastella OmaBlueFinance-palvelussa. Käyttökokemusta voisi parantaa yläpalkin käyttöönotolla sekä kattavampien lainasisältöjen tarjonnalla.


Käsittelyaika

8

Käsittelyaika lainaa koskeville asioille on lähtökohtaisesti 2 arkipäivää, mutta ainakin lainapäätöksen saa yleensä tätä nopeammin. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina siirtyy tilille lähes heti, eli noin 15 minuutissa. Laskujen käsittelyssä ja lähetyksessä on ollut viime aikoina joitakin häiriöitä, mutta oman maksutilanteen voi tarkistaa milloin vain OmaBlueFinance-palveluun kirjautumalla.


Lisäedut

5

Blue Financen valinnalla on lainaa hakevalle useita ydinhyötyjä. Tekstiviestimuistutukset auttavat tekemään lainaerien maksut ajoissa, ja OmaBlueFinance-palvelussa voi tarkastella ja hallinnoida erilaisia otettua lainaa koskevia asioita. Varsinaisia lisäetuja, kuten bonuksia tai korotonta maksuaikaa sivusto ei pysty tarjoamaan poikkeuksellisen pienten lainasummien ja maksuaikojen myötä, eli näitä on haettava muilta toimijoilta.


Blue Finance Lainalaskuri
100 € 5 000 €
12 kuukautta 44 kuukautta
26.4 % 26.4 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Blue Finance laina

Blue Finance

Lainamäärä 100 – 5 000 €
Laina-aika 12 – 44 kuukautta
Korko 10 – 20 %
Tod. vuosikorko 26.4 %
Ikä 18 vuotta

Hyödyt

 • Pienet lainasummat ja lyhyet maksuajat; sopii hyvin arjen pieneen rahavajeeseen
 • Haun kriteerit tavallista löyhemmät
 • Tarkka hinnasto sekä ehdot mahdollista tarkistaa jo ennen hakemuksen täyttöä

Haitat

 • Asiakastuen saanti sähköpostitse takkuilee ja on soittamalla kallista
 • Korot hipovat lain sallimaa ylärajaa
 • Häiriöt laskutuksessa ja asiakastuessa voivat johtaa tarpeettomiin lisäkuluihin

Asiakaspalvelu

6

Blue Financen asiakaspalvelu on mahdollista tavoittaa puhelimitse sekä sähköpostilla, ja näiden ajankohtaiset yhteystiedot löytyvät heti etusivun alaosasta. Sivustolla apuna on myös puhekuplan kuvakkeella aukeava Pauli-botti, jonka kautta tietoa voi löytää muun muassa laskun maksamiseen ja maksusuunnitelmaan liittyen.

Asiakaspalvelun vahvuutena on tavallista pidempi aukiolo; tämän Blue Finance -arvostelun kirjoittamishetkellä apua voi saada arkisin klo 8-18, eli myös pari tuntia tavallisen työpäivän päätyttyä. Nopeimmin tuen tavoittaa soittamalla, mutta yleensä myös sähköpostiviesteihin vastataan päivän kuluessa.

Puhelinsoitoissa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä niiden hintana on pvm/mpm + 1,95€ /min. Tämä tarkoittaa, että jo vain 20 minuutin puhelusta veloitetaan liittymän tavallisen soittohinnan päälle huimat 39 euroa.

Blue Finance -kokemuksia lukiessa käy ilmi, että moni on joutunut ratkomaan etenkin laskutukseen liittyviä ongelmia usealla yhteydenotolla, ja puhelimitse tämä käy poikkeuksellisen kalliiksi. Sähköpostituessa viesteihin taas saattaa vastata joka kerta eri tukihenkilö, jolle omat tiedot on selitettävä uudelleen.
Vaikka asiakaspalvelu on tavoitettavissa ja palvelee suomen kielellä, sen laatu ja hinta eivät näyttäisi vastaavan toisiaan. Etenkin laskutusongelmien käsittelyn tulisi olla nopeampaa, jottei asiakkaalle aiheutuisi viivästyksistä lisäkuluja. Kyseessä on siksi tämän Blue Finance -arvostelun heikoin osa-alue.

Yrityksen tiedot

YritysBlue Finance Oy
OsoiteLinnankatu 18, 20100 Turku
Sähköpostiosoiteinfo@bluefinance.fi
Puhelinnumero060 0303 060

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai08:00 – 18:00 (puhelin)
Tiistai08:00 – 18:00 (puhelin)
Keskiviikko08:00 – 18:00 (puhelin)
Torstai08:00 – 18:00 (puhelin)
Perjantai08:00 – 18:00 (puhelin)
Lauantai
Sunnuntai

Hinta

4

Rahoituslaitoksen tarjoamien lainojen hinnat hipovat nykyisen korkolain ylärajaa. Sivuilla annetut hinnat eivät kuitenkaan aina vastaa täysin asiakkaan saamia laskuja, sillä näihin sisällytetään erilaisia lisä- ja käsittelykuluja. Näistä asiakkaan olisi hyvä olla tietoinen jo ennen lainan hakua.

Blue Finance -kokemuksia lukiessa vaikuttaisi siltä, että nykyhetkellä esimerkiksi 100 euron lainasta takaisin joutuu maksamaan noin 160 euroa silloinkin, kun lainan maksaa takaisin jo saman kuun sisällä.

Suomalaisista uutislähteistä ainakin Yle on uutisoinut vuoden 2021 lopussa siitä, että Blue Finance olisi joutunut lisähinnoittelustaan kuluttaja-asiamiehen syyniin. Vaikkeivat lisäkulut varsinaisesti riko lakia, voivat ne silti muodostaa etenkin pienituloiselle huomattavan menoerän.

Kyseiset lisäkulut listataan avoimesti Blue Financen etusivun alaosasta löytyvässä Hinnasto-osiossa. Alaosasta auki voi klikata myös Arkilainan tai Satasen lainan ehdot. Todellinen vuosikorko Satasen lainalle on 83,64% ja Arkilainalle 27,96 – 47,77%, joskin niiden takaisinmaksuaika on huomattavasti yhtä vuotta lyhyempi.

Mikäli rahan tarve on akuutti ja asiakas tietää, että pystyy maksamaan lainan nopeasti takaisin, voi Blue Finance olla hyvä vaihtoehto. Laskujen viivästyminen kuitenkin voi käydä muita rahoituslaitoksia kalliimmaksi.


Lainan haun vaatimukset

 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Suomen kansalaisuus
 • Vakituinen osoite Suomessa
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Verkkopankkitunnukset (tunnistautumiseen)


Käyttäjäkokemus

5

Lainantarjoajan nettisivut ovat nykyaikaiset ja yksinkertaiset. Ylimääräistä sisältöä niiltä ei juurikan löydy, eli välilehdille ei eksy helposti. Eri osiot annetaan sivuston alaosassa sekä ylhäältä oikeasta yläkulmasta löytyvän kolmen viivan kautta, mikä saattaa olla tavallista yläpalkkia hankalampi vaihtoehto.

Pikavippiä hakemaan pääsee suoraan etusivulle laitetusta lainalaskurista, josta asiakas voi valita itselleen mieleisimmän lainan koon. Eri summia klikkaamalla verrata voi alkuarvioita luoton kuluista, joskin lopulliset ehdot annetaan vasta lainasopimuksessa. Satasen lainan hakemiseksi sivu on kelattava alas ja klikattava tälle tarkoitettua linkkiä, josta avautuu toinen lainalaskuri.

Kaiken kaikkiaan sivuston käyttö on helppoa, ja sen asettelu antaa yrityksestä ammattimaisen mielikuvan. Hakulomake on pilkottu käteviin osiin, ja kaikki kohdat annetaan selkeästi. Sivuston käyttö on kokonaisuutena selkeää ja nopeaa. Ajankohtaiset tiedot otetusta lainasta voi tarkistaa näppärästi OmaBlueFinance-palvelusta.


Käsittelyaika

8

Kaikki BlueFinancelle lähetetyt lainahakemukset käsitellään tavallisesti viimeistään 2 arkipäivän kuluessa, mutta asiakkaiden kokemusten perusteella se yleensä tapahtuu tätä nopeammin. 

Rahoituslaitoksen tarjoama pikaluotto siirtyy tilille heti, eli yleensä noin 15 minuutin kuluessa allekirjoitetun sopimuksen vastaanotosta. Huomaathan, että Suomen lain mukaan lainanmaksu on mahdollista vain klo 7 ja 23 välillä. Blue Finance vastaa kaiken kaikkiaan toimintanopeudeltaan hyvin muita alan suuria toimijoita, ja apua rahantarpeeseen saa sen kautta pikavauhdilla

Myös muihin käsittelyaikoihin sovelletaan samaa aikarajaa, ja esimerkiksi tiedon maksetusta laskusta Blue Finance saa noin 2 päivän kuluessa. Ajankohtaiset tiedot maksutilanteesta ovat kuitenkin tarkistettavissa koska tahansa OmaBlueFinance-palvelussa.
Blue Finance -kokemuksia lukiessa käy ilmi, että viiveitä on toisinaan ollut yrityksen käyttämällä laskuttajalla, ja tämän johdosta laskujen saapuminen on voinut viivästyä ja perille tullut pelkästään maksumuistutus. Vaikkei tämä ole varsinaisesti yrityksen oma syy, on ongelmista aiheutunut haittaa asiakkaille.


Lisäedut

5

On joitakin hyötyjä, joita lainaa hakeva voi saada juuri Blue Financen valinnalla. Yksi näistä on tekstiviestimuistutukset, joita lähetetään tärkeimpiin lainaa koskeviin asioihin liittyen. Niiden ansiosta lainanmaksu ei pääse helposti unohtumaan.

Toinen on OmaBlueFinance-palvelu, johon kirjautumalla oman lainan tiedot, maksusuunnitelman sekä tilan voi nähdä reaaliajassa ilman ulkopuolista apua. Kaikkea ei siis tarvitse jättää asiakaspalvelun varaan, vaan hallinnointi on mahdollista suoraan verkossa silloin, kun se itselle sopii.
Jotkin rahoituslaitokset tarjoavat pienlainaa ottaneille asiakkailleen esimerkiksi korotonta maksuaikaa tai kanta-asiakasbonuksia, mutta Blue Financeltä tällaisia kannustimia ei löydy. Ekstrojen puute on ymmärrettävää, sillä tarjotut lainat ovat poikkeuksellisen pieniä ja maksuajaltaan lyhyitä, eivätkä esimerkiksi lyhennysvapaat olisi niissä kovinkaan hyödyllisiä.


Lisätietoa

Viime vuosina Blue Financen asiakkailla valitettavan yleisiä ongelmia ovat ollet laskutuksen häiriöt. Asiakkaille on saattanut tulla laskuja sellaisesta lainasta, joka on maksettu jo kokonaisuudessaan pois. Pahimmillaan näin on tapahtunut jo puoli vuotta sen jälkeen, kun maksuja ei ole enää tullut.

Myös häiriöt asiakaspalvelussa voivat haitata luoton maksua. Yhteydenottoihin on saatettu vastata pari päivää sen jälkeen, kun asiakas on pyytänyt tietoa laskusta. Näin tälle on aiheutunut viivästyskuluja, vaikka hän on pyrkinyt jouduttamaan asian selvitystä.

Tärkeää on huomata myös, että toisin kuin monet muut rahoituslaitokset, Blue Finance ei anna asiakkailleen mahdollisuutta eräpäivien siirtoon tai lyhennyserien pienentämiseen. Tämä kerrotaan, muiden tietojen tavoin, yrityksen sivuilla, mutta on silti aiheuttanut monelle turhautumista.


Blue Finance -arvostelu: Yhteenveto

Blue Finance on yksi Suomen suosituimmista pikavippilaitoksista, ja sen kokemus rahoitusalasta kattaa yli vuosikymmenen. Sen kautta saada voi tavallista pienempiä pikalainoja, jotka tarjoavat nopean avun arjen yllättäviin rahanpuutteisiin.

Lainan hakeminen sekä tietojen tarkastelu onnistuu helposti ja omatoimisesti suoraan verkossa. Nettisivuilta löytää voi myös lainatyyppien ehdot sekä hinnoittelun jo ennen varsinaista hakemuksen täyttöä. Lainakriteerit ovat montaa muuta rahoituslaitosta alemmat, minkä ansiosta luoton saannista voi olla varmemmin mielin.

Toisinaan ongelmaksi nousevat laskutusta ja asiakaspalvelua koskevat ongelmat. Tärkeimmät tiedot lainaa ja maksamista koskien löytyvät nettisivuilta, ja tämän ansiosta tukeen ei yleensä tarvitse ottaa yhteyttä. On kuitenkin suositeltavaa, että ennen lainan ottoa ehtoihin tutustuu tarkoin, ja että maksussa pyrkii välttämään lisäkuluja aiheuttavia viivästyksiä.

Asiakkaiden arvostelut Trustpilotissa

Katso uusimmat saatavilla olevat Trustpilot-arvostelut: Blue Finance

Arvostelut: 19 • Alle keskitason
TrustScore: 2.5 2.6
5 1-tähti
53%
4 1-tähti
5%
3 1-tähti
0%
2 1-tähti
5%
1 2-tähteä
37%
HF
htv fi 15 Arvostelut
TrustScore: 1

Varokaa tätä epäeettisesti toimivaa…

Varokaa tätä epäeettisesti toimivaa yritystä. Vie rahat niiltä kenellä sitä on entuudestaan jo vähän.

Sari Hytönen
Sari Hytönen 3 Arvostelut
TrustScore: 5

Hyvä palvelu

Nopea ja asiallinen palvelu.

Kimmo Kemppinen
Kimmo Kemppinen 1 Arvostelu
TrustScore: 4

Muistin vanhan paikan

Muistin vanhan paikan, mistä voin hakea helposti pikaista kulutuslainaa. Nyt kun olen ollut töissä vakituisessa työsuhteessakin.

Viimeisimmät uutiset