Bank Norwegian arvostelu

Bank Norwegian on nimensäkin mukaisesti pankki, joka on keskittynyt myöntämään kuluttajille lainoja, luottoja sekä vakuutuksia digitaalisesti. Näiden lisäksi kuluttajan on mahdollista avata säästötili, joka kerryttää talletuskorkoa jopa ensimmäisestä eurosta lähtien. Bank Norwegian on tarjonnut palvelujaan jo vuodesta 2007 lähtien, ja suomalaisten asiakkaiden saatavilla se on ollut jo vuodesta 2015.
Lue seuraava Bank Norwegian arvostelu ja näe mitä muut asiakkaat ovat olleet mieltä Bank Norwegianin palveluista.

9.6
Asiakaspalvelu
10
Käsittelyaika
10
Hinta
8
Lisäedut
10
Käyttäjäkokemus
10

Bank Norwegian tuotteet

50 on valinnut tämän viimeisten 31 päivän aikana
7.1
Arvostelu
Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Tod. vuosikorko 8.26 – 19 %
Siirtoaika Huomenna 08:00
 • Kulutusluotto 60 000 euroon asti
 • Hae ja säästä aikaa
 • Hakemus ei ole sitova
Esimerkki: Lainamäärä: 12 000 €. Takaisinmaksuaika: 7 vuotta. Todellinen vuosikorko: 14,93 %. Todellinen vuosikorko minimi: 8,26 %. Todellinen vuosikorko maksimi: 30,25 %. Perustamismaksu: 90 €. Kuukausittainen tilinhoitomaksu: 5 €. Kuukausierä: 225 €. kokonaiskustannukset: 6 890 €. Takaisinmaksun kokonaismäärä: 18 890 €. (Mainonta)

Banknorwegian.fi

Bank Norwegian on saanut pankin toimiluvan vuonna 2007. Näin olen heidän kauttaan kuluttaja voi anoa kilpailukykyiseen hintaan sekä lainaa että kulutusluottoja. Rahoitusratkaisujensa lisäksi Bank Norwegian myöntää myös vakuutuksia ja talletustilejä, joihin voi ansaita talletuskorkoa jopa ensimmäisestä eurosta lähtien.

Nykypäivänä myös erityisesti järjestelylainat ovat nostaneet suosiotaan. Tässä myös Bank Norwegianin yhdistelmälaina on apuna. Päällisin päin näyttää siltä, että Bank Norwegianilla on kaikki hallussaan, mutta asiakasarvosteluissa Bank Norwegian on niittänyt erittäin matalia arvosanoja. Seuraavassa Bank Norwegian arvostelussa tulemmekin käymään läpi tekijöitä, jotka ovat vaikuttaneet pankin saamiin arvosanoihin.

Tästä huolimatta Bank Norwegian on lupautunut myöntämään joustavasti kulutusluottoja sekä lainoja, jopa saman työpäivän sisällä. Verkossa tehtyyn hakemukseen luvataan vastaus heti, sillä Bank Norwegian luottaa toiminnassaan automatisoituihin prosesseihin sekä itsepalvelumahdollisuuksiin, joiden avulla kuluttaja itse voi hallita lainanhakuaan.

Plussaa Bank Norwegian saa selkeästi esitetyistä lainan koroista ja kuluista. Koska Bank Norwegian on lainaa myöntävä taho, ovat myös korot, kulut sekä maksuajat järjesteltävissä taloudellisen tilanteesi mukaan. Lisäksi Bank Norwegianin oma VISA-luottokortti takaa korotonta maksuaikaa ilman vuosikuluja.

Arvioiden yhteenveto

Bank Norwegian on keskittynyt tarjoamaan kilpailukykyiseen hintaan lainoja, luottoa sekä säästötilejä ja vakuutuksia. Useimpien kulutusluottojen vuosikorot vaihtelevat 4,99-14,99 % välillä. Lainaa saa isompiinkin menoihin, jopa saman työpäivän aikana. Säästötili kerryttää myös mukavan talletuskoron jo ensimmäisestä eurosta lähtien.

Asiakaspalvelu on tavoitettavissa usean kanavan kautta aina puhelinpalvelusta chattiin. Lisäksi Bank Norwegianin usein kysytyt kysymykset -osio sekä tietopankki vastaavat kattavasti yleisimpiin huolenaiheisiin.


Asiakaspalvelu

10

Asiakaspalvelu on avoinna arkisin puhelimitse, chatin välityksellä sekä yhteydenottokaavakkeella aina kello 11-17 välillä. Asiakasarvosteluissa Bank Norwegian on saanut kiitosta nopeista käsittelyajoista, mutta toisaalta esimerkiksi lainan myöntäminen on ollut hyvin kahtia jakautunutta – usein jopa samantapaisen tilanteen omaavat henkilöt eivät ole saaneet samantapaista tulosta.


Hinta

8

Bank Norwegian arvostelun käyttö on täysin maksutonta. Lisäksi haku ei sido kuluttajaa missään vaiheessa. Yksi piste lähtee kuitenkin siitä, ettei Bank Norwegianin kautta pääse vertailemaan muiden tarjoajien lainoja tai vakuutuksia. Näin ollen lainojen kilpailuttaminen jää kuluttajan kontolle, sillä lainavertailu todistetusti auttaa säästämään. Toisaalta Bank Norwegianin tarjoamat korot laina- ja luottotuotteilleen ovat hyvin kilpailukykyiset.


Käyttäjäkokemus

10

Bank Norwegianilla ei asiakasarvioidensa osalta ole paljoa pröystäiltävää. Se on niittänyt jopa kahden tähden arvosanoja muun muassa epäselvien ehtojen vuoksi. Ero positiivisten sekä alempien arvosanojen välillä on huomattava, niistä alempien vieden selkeästi huomion hyviltä. Kiitosta Bank Norwegian on kuitenkin saanut VISA-luottokortin hausta ja sen ominaisuuksista.


Käsittelyaika

10

Sähköisesti tehty hakemus käsitellään Bank Norwegianin aukioloaikoina välittömästi. Koska Bank Norwegian luottaa automatisoituihin prosesseihin, säästää kuluttaja aikaa ja laina voi olla myönnettynä parhaimmassa tapauksessa jopa saman päivän aikana. Kehotamme kuitenkin olemaan tarkka lainojen ja luottojen ehdoissa ennen tarjouksen hyväksymistä, sillä asiakkaat eivät arvioiden perusteella ole saaneet tavoiteltua asiakaspalvelua joustavasti lainojen ehtoihin liittyen.


Lisäedut

10

Koska Bank Norwegian on lainoja myöntävä taho, on heidän kauttaa mahdollista neuvotella lainaan liittyvistä kuluista sekä koroista. Hyvä on kuitenkin huomioida, että tähän vaikuttaa aina asiakkaan taloudellinen tilanne ja luottoluokitus. Tässä mielessä Bank Norwegian saakin täydet pisteet, sillä heidän kauttaan voi myös hakea luottokorttia (jolla voi ansaita bonuksia ostoksista) tai avata säästötilin yhdellä markkinoiden parhaista talletuskoroista.


Bank Norwegian Lainalaskuri
1 000 € 60 000 €
12 kuukautta 180 kuukautta
8.26 % 19 %

Kuukausierä

Kokonaiskulut

Maksettava takaisin


Bank Norwegian laina

Bank Norwegian

Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Korko 7.79 – 19 %
Tod. vuosikorko 8.26 – 19 %
Ikä 23 vuotta
Vuositulot 0 €

Hyödyt

 • Ilmainen käyttää. Ei piilokuluja.
 • Hakemuksen hyväksyntä jopa samana päivänä
 • Korot, kulut ja edut esitetty selkeästi

Haitat

 • Huomattava määrä negatiivisia asiakaskokemuksia
 • Korot vaihtelevat suuresti eri tuotteiden välillä
 • Lainan myöntäminen sattumanvaraista

Asiakaspalvelu

10

Bank Norwegianin asiakaspalvelu on hyvin tavoitettavissa puhelimitse ja yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse. Lisäksi avun useimpiin kysymyksiin saa chatin (botti) ja kattavan usein kysytyt kysymykset -osion kautta. 

Bank Norwegian arvostelu on asiakasarvosteluissa saanut hyvin kahtia jakautuneita arvioita. Toiset kuluttajista joko eivät ole saaneet lainkaan vastausta hakemukseensa tai se on hylätty ilman mitään järkevää syytä, toisaalta taas lainat ja luotot ovat myönnetty jopa yhden arkipäivän kuluessa ongelmitta.

Puhelinpalvelu on auki Bank Norwegianin aukioloaikojen mukaisesti kello 11-17 välillä arkisin. Chat (botti) palvelee ympäri vuorokauden ja yhteydenottolomakkeeseen luvataan vastaus mahdollisimman pian.

Lainan hakuun liittyviä asioita voidaan hoitaa myös kirjautumalla omille sivuille. Useimmin siihen vaaditaan verkkopankkitunnukset, jotta asiakkaan henkilöllisyys voidaan turvallisesti vahvistaa, mutta Bank Norwegian on halunnut mahdollistaa myös sisäänkirjautumisen puhelimen avulla.

Yrityksen tiedot

YritysBank Norwegian 
OsoiteSnarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norja
Sähköpostiosoiteasiakaspalvelu@banknorwegian.fi
Puhelinnumero07532 66 200

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai11:00 – 17:00
Tiistai11:00 – 17:00
Keskiviikko11:00 – 17:00
Torstai11:00 – 17:00
Perjantai11:00 – 17:00
Lauantai
Sunnuntai

Hinta

8

Bank Norwegian tarjoaa palveluitaan ilmaiseksi. Yksityisiä tili- ja korttiluottoja sekä lainoja koskee omat vuosittaiset ehdot. Lisäksi on hyvä huomioida, että otetun lainan kulut riippuvat täysin henkilön lainan tarpeesta, takaisinmaksuajasta, taloudellisesta tilanteesta sekä luottoluokituksesta.

Bank Norwegianilta otetun lainan ja luoton korot vaihtelevat 4,99-14,99 % välillä (todellinen vuosikorko alkaen 5,29 euroa). Takaisinmaksuaika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Hyvä on myös huomioida, että Suomessa on astunut voimaan laki kuluttajaluottojen korkokatosta vuonna 2019. 

Näin ollen luoton korko ei saa ylittää 20 prosenttia, mutta siitä huolimatta Bank Norwegian ilmoittaa ehdoissaan suurimmaksi todelliseksi vuosikoroksi 24,18 %. Luottokortin todellinen vuosikorko on 21,92 %. Lisäksi lainoihin aina liittyy muita kuluja, kuten tilin tai luoton perustamismaksu ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut.


Lainanhaun vaatimukset

 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Vähintään 23 vuoden ikä
 • Viimeiset 36 kuukautta rekisteröityneenä Suomen Väestötietorekisteriin

Käyttäjäkokemus

10

Bank Norwegian palvelun käyttö on hyvin yksinkertaista. Etusivulta löytyy kaikki pankin tarjoamat tuotteet, joita klikkaamalla päästään jo lainahakemuksen tekoon. Sivustoilla ei ole virallista lainalaskuria, joka helpottaisi lainan tai luoton todellisten kustannusten arviointia.

Moni asiakasarvio onkin antanut positiivista palautetta juuri Bank Norwegianin nopeista käsittelyajoista ja lainanhaun helppoudesta. Toisaalta myös samainen määrä arvosteluja on maininnut ettei Bank Norwegianin lainan myöntäminen aina ole järjestelmällistä; toisena hetkenä lainaa saattaa saada ja toisena ei, tai sen ehdot ovat muuta kuin mitä alunperin on haettu.

Jos kuluttaja on kiinnostunut lainan tarkemmista ehdoista on pankkiin otettava yhteys, sillä esimerkiksi lainojen todellinen vuosikorko on mainittu ainoastaan alkaen tietystä prosentista, eikä maksimimääräistä todellista vuosikorkoa ole ilmoitettu lainkaan.


Käsittelyaika

10

Lainojen, luottojen sekä luottokorttien ja vakuutusten käsittelyajat riippuvat hyvin paljon hakijasta. Hakuprosessissa vaikuttaa hakijan hakemukseen antamat tiedot, luottoluokitus sekä haettu lainamäärä. 

Lainahakemuksen käsittely kestää maksimissaan kaksi työpäivää. Vahvistus lähetetään sähköpostiin, kun laina on maksettu. Tilisiirto kestää 1-2 pankkipäivää. On hyvä huomioida, että Suomen lain mukaan lainoja voidaan myöntää ja panna maksuun ainoastaan kello 7 ja 23 välisenä aikana.
Lisäksi halutun lainan määrällä on myös suuri vaikutus, sillä isompiin, yli 10 000 euron suuruisiin lainoihin tarvitaan usein takaaja. Pienemmät kulutusluotot ovat aina hyvä keino saada nopea laina, sillä niihin ei vaadita vakuuksia, joten ne myös laitetaan maksuun.


Lisäedut

10

Bank Norwegian on tuotteidensa lopullinen myöntäjä, joten heidän kauttaan on mahdollista saada esimerkiksi sovittua  lainoihin joustavan takaisinmaksuajan tai edulliset korot. Nämä ovat aina sekä asiakas- että tuotekohtaisia. 

Bank Norwegianin VISA-luottokortin omistavat voivat kerryttää CashBack-pisteitä, joiden avulla esimerkiksi voi rahoittaa luottokorttilaskujen maksua. Lisäksi Bank Norwegianin säästötili kerryttää korkoa talletuksille jo ensimmäisestä eurosta lähtien, hyvin kilpailukykyisellä talletuskorolla.

Bank Norwegianin lainahakemukset vahvistetaan aina sähköisesti, johon tarvitaan pankkitunnuksia henkilötietojen vahvistamiseksi. Näin ollen lainanhaku ja lopullisen lainan myöntö nopeutuu huomattavasti. Lisäksi Bank Norwegian mainitsee, ettei heidän kauttaan lainoihin tarvitse takaajaa. Siitä huolimatta epäselväksi jää koskeeko se kaikkia lainasummia, sillä isompiin lainoihin yleensä takaaja vaaditaan.Bank Norwegian: Yhteenveto

Luettuamme liudan asiakaskokemuksia ja kokeiltuamme Bank Norwegianin palvelua, jää pankin toiminnasta hieman epävarma kuva. Onko tämä sellainen pankki, josta käyttölainan haluaa ottaa, jos yhä useampi asiakaskokemus ei ole ollut tyytyväinen pankin toimintaan? 

Tietyt lainat saattaa saada hyvinkin edullisilla koroilla, mutta sivustoilta ei ennen lainan hakua voi esimerkiksi tarkistaa lainalaskurin avulla tulevia kuluja tai korkoja. Nämä saa tietoonsa vasta tarjouksen tultua. Tällöin kuitenkin asiakkaalla on edelleen mahdollisuus perääntyä lainanhausta.

Uskommekin, että Bank Norwegianin palveluille löytyy oma asiakaskuntansa. Arvioissa asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä pankin lainahakemusten nopeaan käsittelyyn sekä Bank Norwegianin oman VISA-luottokortin tuomiin etuihin (vaikkakin sen vuosikorko on markkinoiden kalliimmasta päästä).

Viimeisimmät uutiset