Lainaa työttömälle – Lainaa työttömälle ilman vakuuksia netin kautta

Päivitetty 26.1.2021
  • Mainittu
  • Etuovi
  • Kaleva.fi
  • Iltalehti
  • Kauppalehti
  • Talouselämä
Lainaa työttömälle – Lainaa työttömälle ilman vakuuksia netin kautta: 3.9/5 tähteä, perustuen 34 arvioon - Lisää arvio

Lainaa työttömälle – riski vai mahdollisuus?

Niin työttömyys kuin pikainen rahan tarve voivat osua kenen tahansa kohdalle yllättäen. Joskus käy myös niin, että molemmat tapahtuvat yhtäaikaa. Tällöin hakijan tulee voi joutua hakemaan lainaa ilman tuloja.

Usein tilanne on kuitenkin se, että hakijalla on kuitenkin jotain tuloja, kuten esimerkiksi ansiosidonnainen päiväraha, työmarkkinatuki tai vaikkapa eläketuloja. Laina työttömälle on mahdollinen esimerkiksi juuri edellä mainittujen tulojen avulla.

Laina työttömälle on netin kautta saatavilla joidenkin lainayhtiöiden kautta. Esimerkiksi ansiosidonnainen päiväraha tai työmarkkinatuki voidaan laskea tuloiksi, mikäli säännöllisiä palkkatuloja ei juuri hakemisen hetkellä ole.

On syytä muistaa, että pääasia lainanmyöntäjille on loppupeleissä kuitenkin se, että hakija pystyy osoittamaan takaisinmaksukykynsä.

Usein kysyttyä lainoista työttömille

Kuinka paljon lainaa työttömälle voidaan myöntää?

Myönnettävän lainan määrä riippuu sekä lainayhtiön linjauksista että hakijan kokonaistilanteesta. Yleensä lainaa työttömälle ilman vakuuksia voidaan myöntää noin 2 000 – 3 000 euroa.

Onko laina työttömälle koroltaan sama?

Usein laina työttömälle myönnetään astetta korkeammalla korolla, kuin säännöllisiä palkkatuloja saavalle hakijalle. Tämä johtuu siitä, että lainayhtiö ottaa isomman riskin myöntäessään lainaa työttömälle.

Onko pikavippi työttömälle hyvä ratkaisu?

Pikavippi on tarkoitettu pienen ja kertaluontoisen lainan tarpeen kattamiseen. Mikäli rahan tarve on selkeästi rajattu, kyseessä on pieni summa ja takaisinmaksu onnistuu varmasti 1 – 3 kk päästä, pikavippi voi tällöin olla sopiva vaihtoehto.

Lainaa työttömälle – mitä kannattaa muistaa lainaa hakiessa?

Mikäli hakijalla ei ole säännöllisiä palkkatuloja, tulee lainan haun yhteydessä olla erityisen tarkka lainaehtojen suhteen. Lisäksi kehoitamme sinua kiinnittämään huomiota myös seuraaviin seikkoihin, jotta vältät yleisimmät virheet lainan ottamisessa.

Kaiken kaikkiaan työttömälle lainanhakijalle pätee siis hyvin pitkälti samat ohjeet kuin muillekin lainanhakijoille.

Edullinen laina työttömälle löytyy vertailemalla ja kilpailuttamalla

Jos tarkoituksena on hakea edullinen laina työttömälle, usein paras taktiikka on hakea lainaa useasta paikasta yhtä aikaa. Eri rahoituslaitokset käyttävät erilaisia kriteerejä arvioidessaan hakijan luottokelpoisuutta, joten erityisesti työtön hakija voi saada toisistaan hyvinkin paljon poikkeavia lainatarjouksia.

Erityisesti lainaa työttömälle haettaessa, lainojen vertailu ja kilpailuttaminen on tärkeää. Usein lainatarjouksissa voi olla isoakin vaihtelua riippuen lainayhtiöiden arviointikriteereistä.

Hakemisen yhteydessä lainayhtiöt voivat pyytää hakijaa lähettämään esimerkiksi vanhoja palkkakuitteja tai verotuspäätöksiä, jotta he saavat paremman kokonaiskuvan hakijan taloudellisesta tilasta. Usein dokumentteja pyydetään, jos laina on jokin muu kuin alle muutaman sadan euron suuruinen pikavippi.

Miksi lainaa työttömälle kannattaa hakea netin kautta?

Joustoluotto työttömälle voi olla paras vaihtoehto

Mikäli taloudellinen tilanne vaikuttaa epävakaalle ja voi olla, että hakijan tarvitsee saada lisää rahaa käyttöön useampaan eri otteeseen tai tarvittava rahan määrä ei ole vielä selvillä, limiitillinen joustoluotto voi olla sopivin ratkaisu.

Syitä siihen, miksi joustoluotto voi sopia paremmin ovat muun muassa:

KorkoMaksat korkoa vain käyttämällesi limiitille, etkä perinteiseen tapaan koko myönnetylle summalle.
TakaisinmaksuKun maksat lainaa takaisin, limiittiä vapautuu uudelleen käytettäväksi.
Lyhennysvapaat kuukaudetJoustoluotoissa on nimensä mukaisesti usein hieman joustavampi takaisinmaksuohjelma, johon usein sisältyy 1 – 3 lyhennysvapaata kuukautta per vuosi.

Lainaa työttömälle on siis mahdollista saada jopa useidenkin eri lainayhtiöiden kautta. Yleensä lainayhtiöille riittää todiste siitä, että hakija pystyy maksamaan hakemansa lainan takaisin. Tuloikseen hakija voi ilmoittaa esimerkiksi ansiosidonnaisen päivärahan, työmarkkinatuen tai eläketulot, joiden avulla lainan haku onnistuu.

Säännöllisten palkkatulojen puuttuminen ja mahdollisesti pienempi lainasumma voivat vaikuttaa lainan kuluihin hieman korottavasti. Joka tapauksessa työtön pystyy ja on oikeutettu hakemaan lainaa ihan siinä missä työssäkäyväkin henkilö.

Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu