Koroton laina – Korottomat ja kuluttomat lainat sekä muut erikoistarjoukset

Päivitetty 25.2.2021
  • Mainittu
  • Etuovi
  • Kaleva.fi
  • Iltalehti
  • Kauppalehti
  • Talouselämä
Koroton laina – Korottomat ja kuluttomat lainat sekä muut erikoistarjoukset: 4.4/5 tähteä, perustuen 37 arvioon - Lisää arvio
Koroton laina

Etsitkö lainaa heti, mutta et haluaisi maksaa liikaa korkoa tai muista kustannuksia? Koroton laina on vastaus tähän tarpeeseen. Lainaa ilman korkoa ei ole helppo löytää, mutta se on mahdollista.

Tässä artikkelissa kerromme netissä tarjolla olevista pikalainoista, kulutusluotoista sekä muista luotoista, joita voit hakea ja saada ympäri vuorokauden juuri silloin, kun rahaa tarvitset. Kerromme myös lainojen vertailusta ja siitä, miten löydät omia tarpeitasi parhaiten vastaavan lainan.

Koroton pikavippi– Onko sellaisia olemassa?

Koroton pikavippi on tietysti jokaisen luolattoa tarvitsevan etsinnän kohde. Vaikka yleisellä tasolla voidaankin sanoa, ettei ilmaisia vippejä ja muita lainoja ole olemassakaan, markkinoilla on myös yrityksiä, jotka tarjoavat uusille asiakkailleen lainaa ilman korkoa tai muita kuluja.

Miksi rahoituslaitokset myöntäisivät ilmaisia lainoja? On ilmeistä, että mikään pankki tai rahoituslaitos ei voi tarjota kaikkia tuotteitaan ilmaiseksi asiakkaille.

Ensimmäistä pikavippiä tai pikalainaa etsiville koroton pikavippi on suuri houkutin, jonka avulla yritys saa itselleen uusia asiakkaita. Kyseessä ei ole ansa, vaan yksinkertaisesti markkinointikeino. Asiakkaan kannalta koroton laina on mahdollisuus luoda asiakassuhde yritykseen ja osoittaa olevansa luottokelpoinen lainanhakija.

Lainaa ilman korkoa

Rahoitusmarkkinoilla on hyvin erilaisia lainatuotteita, jotka sopivat erilaisille ihmisille ja heidän erilaisiin elämäntilanteisiinsa. Kun haet lainaa ilman korkoa, on kyseessä yleensä suhteellisen pieni ensilaina.

Koroton laina on yleensä pieni, muutaman sadan euron kuluton pikavippi, jotka maksetaan kokonaisuudessaan takaisin laina-ajan päättyessä.

Rahoituslaitokset ja pankit ovat velvollisia selvittämään hakijan luottohistoriaa ja kykyä hoitaa lainan takaisinmaksu.

Yleensä korotonta pikavippiä tai muita suhteellisen pieniä lainoja hakevan tulee täyttää ainakin seuraavat vaatimukset.

Voit lukea lisää maksuhäiriömerkinnöistä Oikeus.fi -sivustolla.

Vaikka suurin osa yrityksistä ei myönnä vippejä tai lainoja luottotiedottomille, on tärkeää tiedostaa, että lainaa ilman luottotietoja on kuitenkin mahdollista saada.

Rahoitusta tai luottoa myöntävä taho arvioi hakijan luottokelpoisuutta kokonaisuutena ja tekee luottopäätöksen kokonaisarvion perusteella.

koroton_laina

Kuluton pikavippi – Millaisia lainatuotteita markkinoilla on?

Kuluton pikavippi on suosittu lainavaihtoehto , mutta tarjolla on myös monia muita lainatuotteita, jotka sopivat pikavippejä paremmin muihin elämäntilanteisiin. Seuraavassa esittelemme lyhyesti tyypillisemmät lainatyypit.

Pikalaina

Perinteiset pikalainat ovat pieniä, muutaman kymmenen tai sadan euron vakuudettomia lainoja, jotka maksetaan täysimääräisenä takaisin laina-ajan päättyessä. Laina-aika vaihtelee muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Pikavippejä myönnetään jo 18-vuotiaille ja mahdollisesti myös luottotiedottomille.

Kulutusluotto tai joustoluotto

Näissä joustavissa luottotyypeissä asiakkaalle myönnetään yleensä henkilökohtainen luottoraja, jonka puitteissa hän voi nostaa luottoa tililleen. Korkoa kertyy vain nostetusta luotosta, mutta toisaalta tähän luottotyyppiin voi liittyä myös toisenlaisia kuluja, kuten nostokuluja ja tilinhoitopalkkioita. Kulutusluottoa lyhennetään kuukausittain sovitulla summalla, ja laina-aika voi olla jopa vuosia.

Lukuisat pienet pikavipit tulevat yleensä pitkän ajan kuluessa kalliiksi ja joskus on edullisempaa ottaa yksi suuri laina, jolla pienemmät vipit ja luotot maksetaan pois. Yhdistelylainan ehdot vaihtelevat yrityksestä toiseen, mutta pääsääntöisesti suuremman luoto korkokustannukset ovat pienemmät kuin pienten pikavippien yhteenlasketut kulut.

Vertaislaina

Vertaislainat ovat melko uusia lainatuotteita, jotka yksityishenkilöt tarjoavat toisille yksityishenkilöille. Vertaislainojen eräs suurimmista eduista on se, että lainaehdoista voidaan sopia hyvin yksilöllisesti, joten lainamäärä ja laina-aika voivat siten olla melkein mitä tahansa.

Jos arvioit tarvitsevasi lähiaikoina lisää lainaa esimerkiksi remonttikustannuksia varten, voi olla järkevää alun perinkin hakea suurempaa, joustavampaa lainaa kuin pikavippiä. Vertailemalla eri vaihtoehtoja etukäteen säästät aikaa, vaivaa ja selvää rahaa.

Muut vaihtoehdot

Vaikka kuluton pikavippi on ensilainana edullisin vaihtoehto, kannattaa omaa rahoitustarvetta miettiä aina pidemmällä aikavälillä.

Artikkeli kulustusluoton eduista [Uusimaa].

Pikalaina ilman korkoa – Vertaile rahoituslaitokset

Lainaa-Helposti on lainojen vertailuun keskittynyt palvelu, joka tekee erilaisten lainojen, vippien ja kulutusluottojen vertailusta sinulle helppoa, vaikka kyseessä olisi pikalaina ilman korkoa. Vertailumme sisältää lähes kaikki markkinoilla olevat palveluntarjoajat ja auttaa sinua löytämään omia tarpeitasi vastaavan lainan ja rahoituslaitoksen, jonka palveluvalikoima on sinulle sopivin.

Kun olet vertaillut rahoituslaitokset ja niiden tarjoamat tuotteet, voit siirtyä vertailustamme suoraan lainanantajan sivuille tekemään hakemusta. Lainan hakeminen sähköisesti on helppoa ja nopeaa, ja voit lähettää yleensä myös kaikki hakemuksen liitteet, kuten palkkatositteet, sähköisessä asiointipalvelussa.

Monetkaan lainantarjoajat eivät vuoden 2019 korkokaton jälkeen tarjoa korotonta lainaa. Tässä muutamia edullisimpia lainoja:

LainoittajaKorko
RahoituAlkaen 4.5%
Fellow FinanceAlkaen 5%
Bank NorwegianAlkaen 6.99%

Vaikka etsisit vain pientä pikalainaa ilman korkoa, ei ole yhdentekevää, mistä lainasi otat. Jos nimittäin tarvitset tulevaisuudessakin lainaa, on tärkeää vertailla myös saman lainanantajan muita lainatuotteita. Yleensä toisen lainan hakeminen on suoraviivaisempaa ja nopeampaa, kun yrityksellä on jo asiakkaasta perustiedot tallessa.

Lainavertailu on kätevä vaihtoehto, sillä:

Vastuullinen lainanotto – Pidä huolta luottokelpoisuudestasi

Koroton laina kuulostaa halvalta ja helpolta rahoitusvaihtoehdolta, mutta todellisuudessa ilmaisia lainoja on markkinoilla melko vähän. On tärkeää tiedostaa, että vaikka pikavipistä ei kertyisikään laina-aikana korkoa, saattaa siitä aiheutua muita kustannuksia.

Korottomuus on voimassa vain laina-aikana, joten muista aina maksaa vipit ja muut laskut viimeistään eräpäivänä takaisin. Laskujen maksaminen myöhässä tulee aina pitkällä tähtäimellä kalliiksi ja saattaa johtaa velkaantumiskierteeseen.

Lisätietoja luottosopimuksista (Kilpailu- ja kuluttajavirasto)

Kun hoidat raha-asiasi huolellisesti ja pidät luottotietosi kunnossa, uusien lainojen saaminen tulevaisuudessa on helpompaa.

Oli kyseessä siis koroton pikavippi tai muu luotto, hoida maksuvelvoitteet ajallaan. Jos kohtaat maksuvaikeuksia, ota yhteyttä lainanantajaan ja neuvottele asiasta etukäteen.

Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu