Kertalaina – vertaile ja kilpailuta itsellesi edullisin kertaluotto

Päivitetty 27.11.2020
  • Mainittu
  • Etuovi
  • Kaleva.fi
  • Iltalehti
  • Kauppalehti
  • Talouselämä
Kertalaina – vertaile ja kilpailuta itsellesi edullisin kertaluotto: 4.3/5 tähteä, perustuen 22 arvioon - Lisää arvio

Kertaluotto – lyhyeen lainantarpeeseen

Kertalaina voi olla esimerkiksi laina-ajaltaan muutaman kuukauden mittainen ja 50 – 1000€ suuruinen pikavippi, tai jopa 70 000 euron suuruinen kulutusluotto yli 10 vuoden maksuajalla. Kertalainan keskeisin ominaisuus on se, että saat koko summan tilille käyttöösi kerralla.

Täten myös kertalainan lyhennys voidaan hoitaa eri tavoin. Usein pienemmät pikavipit pyritään maksamaan kerralla pois, kun taas suuremmat kulutusluotot maksetaan sovitun takaisinmaksusuunnitelman mukaisesti, usein ennalta määritellyin tasaerin.

Vakuudeton kertalaina soveltuu hyvin arjen hankintojen ja kulujen rahoittamiseen. Vältä velkakierre arvioimalla lainan tarve ja takaisin maksukykysi kriittisesti.

Pikavipit ja pienemmät kulutusluotot on saatavilla tilille usein jo parissa tunnissa. Suurempien, yli kymmenen tuhannen euron kulutusluoton tai kertalainan saaminen tilille voi kestää hiukan kauemmin, usein kuitenkin vain 1 – 2 arkipäivää.

Oli kertalainan summa mikä tahansa, on ennen lainan ottamista suurimpien kompastuskivien välttämiseksi tärkeää huomioida seuraavat neljä seikkaa:

Kertalainan muistilista:

Kun olet varmistanut laina tarpeesi on aika siirtyä hakemaan sekä vertailemaan kertalainoja.

Usein kysyttyä kertalainoista

Mikä on kertalaina?

Kertalainalla tarkoitetaan kertaluonteista kulutusluottoa tai esim. pikavippiä. Kertalaina ei siis varsinaisesti ole oma lainatyyppinsä, vaan se tarkoittaa mitä tahansa kerralla nostettavaa lainaa.

Voinko saada kertalainan heti tilille?

Kyllä, jos haet kertalainaa kello 7 – 23 välillä, tapahtuu rahojen siirto usein jo saman päivän aikana. Varmista kuitenkin, että luottolaitos on yhteistyössä oman verkkopankkisi kanssa, jotta rahaliikenne heidän välillään on saumatonta.

Voinko saada kertalainan ilman vakuuksia?

Kyllä, kaikki lainalistamme yritykset tarjoavat kertaluottoja täysin ilman vakuuksia tai henkilö takaajia. Lainan saamiseksi sinun tulee kuitenkin täyttää luotonmyöntäjän minimikriteerit. Hakijalta vaaditaan esimerkiksi täysi-ikäisyyttä, kykyä osoittamaan lainan takaisinmaksukyky sekä suomalaiset verkkopankkitunnukset ja osoite.

Kuinka suuren kertalainan voin saada?

Lainalistamme luotonmyöntäjiltä on mahdollista saada kertalainaa jopa 70 000 euroon asti. Se, kuinka paljon tietty hakija voi saada kertalainaa riippuu pitkälti hakijan luottokelpoisuudesta. Hakemalla lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa, tai asettamalla lainalle esinevakuuksia, voit saada suuremman sekä edullisemman lainan.

Kertalaina hakemukseni hylättiin, mitä nyt?

Listamme yritykset käyttävät erilaisia kriteerejä määrittelemään lainanhakijoiden maksukykyä, tämän vuoksi vaikka lainahakemuksesi hylättäisiin, voit hyvinkin saada lainaa toiselta luotonmyöntäjältä. Voit myös parantaa luottokelpoisuutta lainanantajien silmissä esimerkiksi maksamalla pois aiemmat lainasi tai vakuuttamalla omaisuuttasi.

Näin haet kertalainaa helposti

  1. Siirry lainalistallemme, ja vertaile eri luotonmyöntäjien esimerkki korkoja, laina-aikoja sekä ikärajoja.
  2. Valitse listalta yksi, tai useampi sinulle soveltuva luotonmyöntäjä tai kilpailuttaja, ja siirry heidän sivuilleen täyttämään lainahakemus.
  3. Vertaile saapuneiden lainatarjousten lainaehtoja ja todellista vuosikorkoa. Vältät ikävät yllätykset ja kulut selvittämällä mitä kuluja esim. lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta tai eräpäivän siirtämisestä koituu.
  4. Kun löydät mieleisen lainatarjouksen, hyväksy se verkkopankkitunnuksillasi, useimmiten saat rahat tilillesi jo saman päivän aikana.

Voit säästää huomattavasti rahaa ottamalla useamman tarjouksen kertalainastasi ja vertailemalla niiden todellisia vuosikorkoja.

Lainalistamme avulla pääset vertailemaan yli kymmenen luotettavan lainanantajan lainaa samanaikaisesti. Listamme avulla vertaileminen ja lainatarjousten vastaanottaminen on täysin ilmaista, eikä se veloita sinua mihinkään

Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu