Käyttölaina – hae joustavuutta arkesi rahoitukseen käyttölainalla

Päivitetty 26.1.2021
  • Mainittu
  • Etuovi
  • Kaleva.fi
  • Iltalehti
  • Kauppalehti
  • Talouselämä
Käyttölaina – hae joustavuutta arkesi rahoitukseen käyttölainalla: 4.2/5 tähteä, perustuen 21 arvioon - Lisää arvio

Käyttölaina rahoittaa hankintasi

Käyttölaina soveltuu erinomaisesti silloin, jos lainan tarpeesi saattaa muuttua suuntaan tai toiseen, tai tarvitset mahdollisesti jatkuvaa rahoitusta.

Käyttölainan parhaita puolia on sen joustava takaisinmaksutapa. Pystyt lyhentämään käyttölainaa juuri valitsemasi suuruisilla lyhennyksillä, halutessasi voit myös milloin tahansa lyhentää lainaa nopeammin, tai maksaa sen kokonaan pois. Peukalosääntönä suosittelemme ottamaan mieluummin liian pitkän laina-ajan, kuin liian lyhyen.

Mikäli harkitset lainan pois maksamista ennen määräaikaa, kannattaa lainaehdoista varmistaa ettei tästä koidu odottamattomia kuluja.

Käyttölaina on toiselta nimeltään kulutusluotto, maksat siis joustavasti korkoa vain nostetusta lainamäärästä, huomioi kuitenkin lainan ehdot!

Palvelumme kautta pääset helposti ja nopeasti vertailemaan useimpien luotettavien luotonantajien käyttölainat. Vertaillessa lainoja, kiinnitä erityisesti huomiota lainojen todelliseen vuosikorkoon, sekä lainan-ehtoihin. Todellinen vuosikorko on helppo ja nopea tapa vertailla useita lainoja, ja löytää niistä edullisin.

Luonnollisesti kuitenkin hakemasi limiitti, nostamasi lainan määrä, sekä sovittu käyttölainan lyhennystapa ja laina-aika vaikuttavat huomattavasti tarjottaviin korkoihin. Mahdollisimman hyvien tulosten saavuttamiseksi varmista, että vertailet laina-ajalta ja summaltaan mahdollisimman samankaltaisia lainoja keskenään.

Muistathan, että lainalistamme käyttäminen lainasi vertailuun sekä hakemiseen on täysin ilmaista, eikä sen käyttäminen, tai sen kautta lainatarjousten vastaanottaminen veloita sinua mihinkään. Mikäli et löydä miellyttävää käyttölainaa, ei sitä kannata hyväksyä.

Usein kysyttyä käyttölainoista

Voidaanko minulle myöntää käyttölaina?

Se, kenelle käyttölaina voidaan myöntää, riippuu usein pankista ja heidän käsityksestä hakijan luottokelpoisuudesta. Yleisimpiä kriteerejä käyttölainan myöntämiseksi on muun muassa täysi-ikäisyys, kyky maksaa laina takaisin (tuloja) sekä moitteettomasti hoidetut raha-asiat (ei julkisia maksuhäiriömerkintöjä), lisäksi suurin osa listamme lainanantajista vaativat suomalaisen henkilötunnuksen, verkkopankkitunnukset sekä kotimaisen osoitteen kolmen vuoden ajalta.

Mikä on käyttölaina?

Käyttölaina, toiselta nimeltään joustolaina, on jatkuvasti voimassa oleva luotto hankintojen sekä arjen yllättävien menojen rahoittamiseen. Myönnetystä lainalimiitistä voit halusi mukaan nostaa rahaa tilillesi, ja kuluttaa sitä mihin tahansa haluat. Nostettua lainaa, korkoja ja kuluja lyhennetään kuukausittain, esimerkiksi tasaerissä.

Miten haen käyttölainaa?

Kun olet vertailemalla lainoja löytänyt listaltamme yhden tai useamman potentiaalisen lainantarjoajan, on aika siirtyä itse hakemisprosessiin.

Käyttölainan tasaerä lyhennykset ja lainan noston joustavuus tuo varmuutta ja tekee talouden suunnittelemisesta helppoa.

Käyttölainan hakeminen on nopeaa ja vaivatonta, lainaa on mahdollista hakea jopa muutamassa minuutissa. Vaikka kaikki listamme luotonantajat ovat 100% luotettavia, suosittelemme hakijaa lukemaan tarjousten lainasopimusten ehdot tarkoin, jottei esimerkiksi mahdolliset viivästys- tai hallinnointikulut tule yllätyksenä. Alta löydät ohjeet käyttölainan hakuun kolmella helpolla askeleella.

  1. Vertaile lainat, ja siirry listalta suoraan lainantarjoajan omille verkkosivuille täyttämään lainahakemus, sekä tutustumaan lainan ehtoihin. Lainahakemuksen täyttämiseen et tarvitse kuin internet-yhteyden, verkkopankkitunnukset sekä 5 – 10 minuuttia aikaasi.
  2. Hakemuksen lähetettyäsi saat lainapäätöksen usein minuuteissa sähköpostiisi. Tarkista vielä tarjotun lainan ehdot, ja mikäli tarjottu korko ja ehdot ovat mielestäsi kohtuullisia, hyväksy se verkkopankkitunnuksillasi.
  3. Mikäli et vielä löytänyt itsellesi sopivaa lainaa, tai hakemuksesi hylättiin, palaa takaisin lainalistaamme ja yritä hakea lainaa toiselta tarjoajalta. Voit myös parantaa omaa luottokelpoisuutta hakemalla lainaa yhdessä esim. perheenjäsenen, puolison tai parhaan kaverin kanssa.

Käyttölainaa heti tilille

Käyttölainan suuruudesta riippuen, on suurin osa listamme lainoista nostettavissa tilille jo saman päivän aikana lainan myöntämisestä. Uusia lainoja Suomen lainsäädännön mukaan ei kuitenkaan voi myöntää tai siirtää kello 24 – 06 aikana. Aiemmin myönnettyä käyttölainaa tai joustoluottoa voit kuitenkin nostaa vapaasti milloin ja mistä tahansa.

Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu