Joustolaina – rahaa joustavasti käyttöön

Päivitetty 26.1.2021
 • Mainittu
 • Etuovi
 • Kaleva.fi
 • Iltalehti
 • Kauppalehti
 • Talouselämä
Joustolaina – rahaa joustavasti käyttöön: 4.1/5 tähteä, perustuen 22 arvioon - Lisää arvio

Joustolainalla lainaat tarkasti tarpeesi mukaan

Joustolaina on kulutusluotto, jota voit nostaa ja maksaa takaisin lähes täysin omilla ehdoillasi. Useiden lainanmyöntäjien joustolainat ovat sellaisia, ettei niistä tarvitse maksaa kuukausittain kuin kulut ja korot, mikäli taloudessasi on tiukempi jakso menossa.

Kaikkien lainantarjoajien kohdalla tämä ei kuitenkaan päde. Usein kuitenkin joustolaina-sopimukseen kuuluu vähintään muutama lyhennysvapaa kuukausi vuotta kohden, mikä tekee siitä joka tapauksessa hyvin joustavan vaihtoehdon muihin lainoihin verrattuna.

Joustolaina on tyypillesesti noin 2 000 – 5 000 € kokoinen jatkuva tililuotto. Lainalistamme kautta voit hakea kuitenkin jopa 70 000 € kokoista lainalimiittiä käyttöösi.

Usein kysyttyä joustolainoista

Kuinka suuri joustolaina voi olla?

Yleisimmin joustolainat ovat kooltaan noin 2 000 – 5 000 €. Kauttamme voit vertailla ja hakea joustolainaa aina 70 000 € asti. Loppupeleissä lainoittajat tekevät aina omat päätöksensä, kuinka suuren joustolainan he voivat sinulle myöntää.

Onko joustolaina helpompi saada jos haen lainaa toisen henkilön kanssa?

Mitä tahansa lainaa haettaessa, lainaa on lähes aina helpompi saada kun hakijoita on kaksi. Tämä johtuu siitä, että lainayhtiölle on pienempi riski myöntää lainaa kahdelle henkilölle. Paitsi että lainansaanti voi olla helpompaa, rinnakkaishakija myös vaikuttaa usein lainan korkoon laskevasti.

Onko joustolaina vakuudeton?

Joustolaina lainalistamme kautta haettuna on aina vakuudeton laina. Löydät lainalistamme kautta joustolainaa aina 70 000 € asti.

Joustolaina soveltuu moneen tarkoitukseen

Joustolaina on erityisen näppärä niissä tilanteissa kun lainan määrä ei ole täysin selkeä tai jos kaikkea lainaa ei ole tarvetta nostaa kerralla käyttöön. Olemme listanneet alle muutamia käyttötarkoituksia joihin joustolaina, toiselta nimeltään joustoluotto sopii erityisen hyvin.

Matka – Joustolaina on oiva valinta matkaa varten. Voit käyttää sitä niin reissusi rahoittamiseen kuin varakassana reissun aikana.

Kuvitellaan esimerkiksi, että matkasi Thaimaaseen maksaisi 1 000 € ja ajattelet, että voisit varmuuden vuoksi varata itsellesi 1 000 € varakassan. Tällöin voit hakea esim. 2 000 € limiittiä ja varata matkasi lainan avulla.

Sinulle jäisi vielä limiitin puitteissa 1 000 € limiittiä siltä varalta, jos tarvitset lisää rahaa käyttöösi. Jos et käytä enempää rahaa limiittisi puitteissa, niin maksat korkoja vain 1 000 € lainasta.

Jos taas tarvitset rahaa käyttöösi, voit nostaa sitä milloin vain tilillesi välittämättä, eletäänkö Suomessa yöaikaa.

Joustolaina on erityisen näppärä tilanteissa, joissa tarvittava lainan määrä ei ole täysin selvä, lainan tarve on jatkuva tai koko lainasummaa ei tarvita kerralla käyttöön.

Remontti – Remonteilla on usein tapana hieman paisua ja siksi lainaa kannattaa hakea ennemmin ylä- kuin alakanttiin. Lisäksi remontin kulut muodostuvat vaiheittain.

Joustoluoton avulla voit hakea lainalimiittiä hieman yläkanttiin, koska maksat korkoja vain käyttämällesi summalle, et koko lainasummalle kuten muiden lainojen kohdalla. Lisäksi pystyt nostamaan rahaa käyttöösi sitä mukaan, kun remontista muodostuu laskuja.

Talouden varakassa – Vaihtelevatko tulosi ja elinkustannuksesi kuukausittain? Joustolainan avulla saat näppärän lisätilin käyttöösi tasamaan kuukausien välisiä eroja.

Joinain kuukausina kun tulosi ovat matalammat, voit nostaa lainaa käyttöösi ja sitä vastoin parempina kuukausina lyhentää lainaa, jolloin sitä myös vapautuu käyttöösi takaisin.

Tässä oli vasta muutamia esimerkkejä, joissa joustolainan erityisominaisuudet kuten:

Näin haet joustolainaa heti

Kuulostaako, että joustolaina sopisi tilanteesesi? Neuvomme sinulle seuraavaksi kuinka saat joustolainan käyttöösi:

 1. Vertaile lainalistamme kautta lainayhtiöitä, jotka tarjoavat joustolainaa. Kiinnitä huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon, sillä sen avulla vertailu onnistuu helpoiten.
 2. Klikkaa Lainaa heti -painiketta valitsemasi lainayhtiön tai kilpailutuspalvelun kohdalla siirry heidän palveluunsa.
 3. Täytä lainahakemus huolellisesti, jotta voit saada alustavan lainapäätöksen saman tien. Muista että lainahakemuksen tekeminen on aina maksutonta, eikä sido sinua mihinkään. Kannattaa siis hakea tarpeen mukaan useampaa eri lainaa.
 4. Kun saat ehdoiltaan sopivan lainatarjouksen, allekirjoita se verkkopankkitunnustesi avulla. Varaa myös läheisyyteesi mahdollisesti kysyttävä palkkatodistus kaiken varalta.
 5. Tee ensimmäinen nostopyyntösi. Usein ensimmäisen rahaerän siirrossa voi mennä joitain tunteja, mutta rahat ovat käytössäsi lähes aina samana päivänä.

Jatkossa voit tehdä nostopyyntöjä aina, kun lisärahalle on tarvetta. Joustolainaa on saatavilla muun muassa seuraavista paikoista:

Palvelun nimiHaettavan limiitin koko
Komplettbank1 000 – 50 000 €
Blue Finance100 – 5 000 €
Ferratum 1 – 4 000 €
Lainapalvelusi100 – 60 000 €
Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu