Järjestelylaina – Helpota lainojen takaisinmaksua järjestämällä lainasi

Päivitetty 26.1.2021
 • Mainittu
 • Etuovi
 • Kaleva.fi
 • Iltalehti
 • Kauppalehti
 • Talouselämä
Järjestelylaina – Helpota lainojen takaisinmaksua järjestämällä lainasi: 4.7/5 tähteä, perustuen 29 arvioon - Lisää arvio

Järjestelylainalla keräät kalliit pienlainat yhteen

Nykytekniikan myötä lainan hakeminen on tehty niin helpoksi, että monille kertyy useita päällekkäisiä lainoja täysin huomaamatta. Jonkinasteiseen velkakierteeseen päätyminen onkin arkipäiväistynyt viimeisen parin vuosikymmenen aikana.

Viime aikoina lainamarkkinoilla on puhuttu paljon lainojen yhdistämisestä ja sen tuomista eduista lainaajalle. Termit kuten järjestelylaina, yhdistelylaina ja yhdistelmälaina esiintyvätkin hyvin tiheästi lainoihin liittyvillä sivuilla ja artikkeleissa.

Lyhyesti sanottuna, järjestelylainan avulla voit parhaassa tapauksessa yhdistää kaikki nykyiset pienlainasi ja keskittyä kalliimpien pienlainojen sijaan maksamaan takaisin yhtä edullisempaa lainaa.

Äkkiseltään ajatus uuden lainan ottamisesta vanhojen lainojen poismaksamiseksi voi tuntua hieman erikoiselle ajatukselle. Tosiasiassa lainojen takaisinmaksu voi kuitenkin helpottua järjestelylainan myötä huomattavasti.

Järjestelylaina antaa mahdollisuuden yksinkertaistaa lainojen hallintaa. Esimerkiksi mahdollisten lyhennysvapaiden neuvottelu on helpompi käydä yhden, kuin viiden eri lainayhtiön kanssa.

Sen lisäksi, että yhden lainalyhennyksen laskeminen kuukausibudjettiisi on helpompaa, myös korot ja kulut todennäköisesti laskevat, jopa tuntuvasti.

Käymme tässä artikkelissa järjestelylainaa tarkemmin läpi ja neuvomme myös, mitä kaikkea sinun tulee ottaa huomioon lainojen yhdistämiseen käytettävää lainaa hakiessasi.

Usein kysyttyä järjestelylainoista

Mikä on järjestelylaina?

Järjestelylaina on kulutusluotto, jonka avulla pyritään maksamaan pois kaikki tai ainakin mahdollisimman moni aiemmin otettu pienlaina. Järjestelylainan päätarkoitus on laskea lainantakaisinmaksun kuluja ja yksinkertaistaa lainanhoitoa.

Kuinka suuri järjestelylaina on?

Järjestelylainan on tarkoitus kattaa kaikki nykyiset pienlainasi sekä niistä mahdollisesti aiheutuvat kulut. Jos sinulla siis esimerkiksi on 1 000, 3 000 ja 5 000 euron lainat, järjestelylainasi voisi olla noin 9 000 €. Kauttamme voit hakea järjestelylainaa 60 000 € asti ilman vakuuksia.

Kuka voi saada järjestelylainaa?

Järjestelylainaa koskevat samat myöntämisen edellytykset kuin muitakin kulutusluottoja. Edellytyksiä ovat vähintään 18 vuoden ikä, puhtaat luottotiedot sekä suomalainen osoite, pankkitili ja verkkopankkitunnukset.

Miksi järjestelylaina kannattaa ottaa?

Lainojen yhdistäminen järjestelylainan avulla on kannattavaa muun muassa seuraavista syistä:

Järjestelylainaa saat muun muassa seuraavista paikoista:

LainayhtiöLainamäärä
Bank Norwegian1 000 – 60 000 €
Advisa500 – 60 000 €
Lainakerääjä100 – 60 000 €
Lainapalvelusi100 – 60 000 €

Järjestä lainasi – miten se tapahtuu?

Järjestelylainan hakeminen onnistuu käytännössä yhtä helposti kuin minkä tahansa muunkin kulutusluoton. Oikeastaan ainoa erottava tekijä on se, että järjestelylainaa hakiessasi, sinun tulee kiinnittää myös hieman huomiota nykyisiin lainoihin ja laskea, onko järjestelylaina varmasti sinulle kannattavampi vaihtoehto.

Olemme koonneet alle ohjeet, joita seuraamalla voit varmistaa, että järjestelylaina on suurella todennäköisyydellä tilanteeseesi sopiva ratkaisu:

 1. Laske kaikkien nykyisten lainojesi kuukausikulut yhteen, jotta tiedät tarkasti kuinka paljon maksat nykyisistä lainoistasi joka kuukausi.
 2. Laske paljonko nykyisten lainojesi jäljellä oleva velkamäärä on. Tässä vaiheessa kannattaa myös varmistaa, ettei nykyisten lainojen ennenaikaisesta takaisinmaksusta muodostu sinulle lisäkuluja. Mikäli kuluja muodostuu, muista laskea nekin mukaan laskiessasi tarvittavaa järjestelylainan määrää.
 3. Siirry lainalistallemme ja hae lainayhtiöt, jotka tarjoavat tarpeeksi isoa lainaa, täyttämään lainan tarpeesi. Vertaile lainoja todellisen vuosikoron avulla, sillä kyseisen luvun kautta saat nopeasti verrattua lainojen korkoja ja muita kuluja.
 4. Kirjaudu parhaaksi kokemasi lainayhtiön palveluun verkkopankkitunnustesi avulla ja tee lainahakemus huolellisesti. Lainahakemuksen tekemiseen ei itsessään mene montaa minuuttia, eikä se myöskään sido sinua mihinkään.
 5. Saat alustavan lainapäätöksen saman tien. Vertaa vielä kerran saamaasi tarjousta nykyiseen tilanteeseesi. Jos kaikki näyttää hyvältä, hyväksy uusi lainasi. Useimmiten saat rahat käyttöön samana tai viimeistään seuraavana päivänä.

Käytännössä järjestelylainan hakeminen onnistuu siis hyvin vaivattomasti verkon kautta. Parhaassa tapauksessa haet lainaa aamulla ja iltaan mennessä olet jo maksanut kalliit pienlainasi pois.

Muistathan, että mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä tai tarvitsemasi summaa varten tarvitaan vakuuksia, voit hakea järjestelylainaa myös Takuusäätiön kautta.

Yhteenveto järjestelylainoista

Järjestelylaina on oiva apu tilanteeseen, jossa sinulle on kertynyt useita erilaisia, mahdollisesti kalliitakin lainoja.

Järjestelylaina on kulutusluotto, joka on tarpeeksi iso kattamaan kaikki tai ainakin useimmat aiemmista lainoistasi.

Sen lisäksi, että useimmat pienlainat ovat kuluiltaan ja koroltaan korkeampia, myös usean lainan päällekkäiset kulut kerryttävät kuukausittaista takaisinmaksutaakkaa nopeasti.

Mikäli huomaat, että lyhennät lainaa useaan eri paikkaan tällä hetkellä, kannattaa järjestelylainan hakemista miettiä vakavasti.

Olemme koonneet vielä alle lyhyesti plussat ja miinukset järjestelylainasta.

Hyvää:

Huonoa:

Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu