Lainaa ilman luottotietoja – lainaa myös luottotiedottomalle

Päivitetty 26.1.2021
  • Mainittu
  • Etuovi
  • Kaleva.fi
  • Iltalehti
  • Kauppalehti
  • Talouselämä
Lainaa ilman luottotietoja – lainaa myös luottotiedottomalle: 4.1/5 tähteä, perustuen 56 arvioon - Lisää arvio
Lainaa ilman luottotietoja

Parhaan pikavipin tai kulutusluoton löytäminen ei aina ole yksinkertaista, etenkin jos etsit lainaa ilman luottotietoja. Internet on puolillaan erilaisia pikavippejä ja pikalainoja tarjoavia yrityksiä, joiden lainaehdot poikkeavat toisistaan huomattavasti.

Lainan saaminen vaikuttaa helpolta, mutta erityisesti maksuvaikeuksia aiemmin kohdanneille lainan saaminen voi olla haastavaa. Jos tavoitteenasi on saada lainaa ilman luottotietoja, joudut todennäköisesti tekemään hieman enemmän tutkimustyötä sopivan luoton löytämiseksi.

Lainaa ilman luottotietoja – Miksi ja mistä?

Jokainen pikavippiä joskus etsinyt on varmasti huomannut, miten vaikeaa eri sivustoilla esitettyjä tietoja on vertailla luotettavasti. Meidän tavoitteenamme on auttaa sinua vertailemaan eri vaihtoehtoja ja hakea vertailun avulla parasta pikavippiä tai muuta lainaa ilman luottotietoja.

Saat sivustoltamme myös paljon tietoa erilaisista lainavaihtoehdoista ja yleisesti oman talouden hallinnasta. Palvelumme on täysin ilmainen ja 100-prosenttisen luotettava.

Luottotietojen menettäminen aiheutuu yleensä aina siitä, että henkilö on laiminlyönyt raha-asioidensa hoitamisen ja ainakin osa laskuista on päätynyt oikeuteen ja sitä kautta ulosottoon.

Maksuhäiriömerkintä ei synny yllätyksenä, mutta toisinaan muut ihmiset voivat myötävaikuttaa sen syntyyn. Tällainen tilanne saattaa olla esimerkiksi silloin, kun henkilö takaa toisen ihmisen lainan, jota ei kuitenkaan pystykään lopulta maksamaan takaisin.

Vaikka maksuhäiriömerkinnän syntyminen kertookin yleensä siitä, että henkilön kyky hoitaa talousasioitaan on heikentynyt eikä hänelle kannata myöntää uutta lainaa heti, lainaa ilman luottotietoja on myös mahdollista saada.

Lainanantaja arvioi hakijan kokonaistilanteen ja tekee sen perusteella luottopäätöksen, joka voi olla myös luottotiedottoman kohdalla positiivinen.

Maksuhäiriömerkinnöistä voit lukea Suomen Asiakastiedon sivulta.

Varma laina luottotiedottomalle – Onko sellaista olemassakaan?

Pankkien ja rahoituslaitosten velvollisuus on selvittää lainanhakijan taloudellinen tilanne riittävällä tarkkuudella, siksi varma laina luottotiedottomalle on erittäin vaikeaa taata.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lainaa myöntävä taho tavalla tai toisella pisteyttää hakijan takaisinmaksukyvyn ja arvioi sen perusteella hänen mahdollisuutensa maksaa haettu laina takaisin.

Pieni pikalaina maksuhäiriöiselle on kuitenkin todennäköisempi kuin suurempi, usean kymmenen tuhannen euron luotto. Jos lainanhakija käy työssä ja pystyy osoittamaan maksukykynsä esimerkiksi tilitietojensa perusteella, ei estettä lainan saamiselle periaatteessa ole.

Pikavippi ilman luottotietoja – Kenelle lainoja yleensä myönnetään?

Hyvin erilaisissa elämäntilanteissa olevien on teoriassa mahdollista saada pikavippi ilman luottotietoja. Opiskelu, määräaikainen työ, työttömyys tai edes maksuhäiriömerkintä eivät automaattisesti ole esteitä lainan saamiseksi.

Merkittävää on, että haettu laina on suhteessa nykyisiin tuloihin ja että hakijan maksukyky on lainaa haettaessa riittävä luoton takaisinmaksua ajatellen.

Laki velvoittaa pankkeja ja rahoituslaitoksia toimimaan vastuullisesti lainoja myöntäessään. Yleensä pikavippiä tai lainaa hakevan tulee täyttää ainakin seuraavat kriteerit:

On tärkeää tiedostaa, että eri rahoituslaitosten lainaehdot poikkeavat toisistaan. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä ja tarvitset lainaa, varaudu siihen, että joudut todistamaan maksukykysi esimerkiksi tulotietojen tai muiden pankkitositteiden avulla.

Vippi luottotiedottomalle on rahoituslaitoksen kannalta aina tavallista suurempi riski, joten on ymmärrettävää, että he haluavat selvittää hakijoiden taloudellisen tilanteen riittävällä tarkkuudella.

Lue lisää maksuhäiriömerkinnän vaikutuksista Kuluttajaliiton sivuilta.

lainaa luottotiedottomalle vastuullisesti

Pikalaina maksuhäiriöiselle – Onko valinta taloudellisesti kestävä?

Taloudellisissa asioissa kannattaa olla erittäin huolellinen.  Yksi maksuhäiriömerkintä ei tuhoa koko tulevaisuutta, mutta se väistämättä tuo haastetta tiettyihin asioihin vähintäänkin muutamaksi vuodeksi merkinnän syntymisestä.

Maksuhäiriömerkintä

Merkintä hankaloittaa paitsi lainan saantia, myös asunnon vuokraamista ja puhelinliittymän hankkimista. Pikalaina maksuhäiriöiselle on erittäin vaikea löytää vakuudettomien lainojen tarjonnasta.

Oli sinulla maksuhäiriömerkintä tai ei, ulkopuolisen rahoituksen hankkiminen on aina suuri päätös. Jos tiedät, että oma taloudellinen tilanteesi on parantunut merkittävästi maksuhäiriömerkinnän syntymisen jälkeen, voi uuden luoton tai pikavipin hakeminen olla taloudellisesti perusteltu ratkaisu.

Oleellista on kartoittaa oma tilanne ja pyrkiä taloustilanteen kohentamiseen.

Lainaa luottotiedottomalle – Vertailupalvelu avuksi sopivan lainan löytämiseen

Sähköinen toimintaympäristö on monille helpotus, sillä se on vapauttanut myös pankkitoiminnan sen perinteisistä ajan ja paikan kahleista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea verkossa lainaa missä tahansa ja milloin tahansa.

Hakuprosessit ovat helppoja, mutta hakijan kannalta haastavaa nykytilanteessa on se, että tarjolla on niin monia rahoituspalveluja. Toisinaan parhaan vaihtoehdon löytäminen saattaa tuntua jopa mahdottomalta tehtävältä.

Me Lainaa helposti -sivustolla olemme ymmärtäneet tämän ja pyrimme tekemään sopivan luoton löytämisesti sinulle helpompaa. Lainavertailumme käytöllä saavutat seuraavat edut:

Pyrimme aina pitämään tarjoamamme tiedot ajan tasalla. Rahoitusala muuttuu kuitenkin erittäin nopeasti, minkä vuoksi on mahdollista, että osa näkemistäsi tiedoista on vanhentunutta.

Tämän vuoksi kehotammekin aina tarkistamaan yksityiskohdat suoraan lainantarjoajan sivuilta ennen hakemuksen tekemistä. Tällä tavoin varmistat sen, että tiedät, mitä olet tekemässä. Pyrimme myös ilmoittamaan, mikäli lainantarjoaja myöntää lainaa luottotiedottomalle.

Vakuudettomat lainatVakuudelliset lainat
Et aseta omaisuuttasi vakuudeksiOmaisuutesi toimii lainan vakuutena
Esimerkiksi luottokortit ja kulutusluototEsimerkiksi autolaina ja asuntolaina
Vakuudettomuus nostaa korkojaVakuus laskee korkotasoa

Jos sinulla on lisäkysymyksiä, autamme sinua mielellämme. Voit myös jättää palautetta sivustostamme. Jatkuva kehittyminen ja tietojen päivittäminen on meille erittäin tärkeää.

Vertaile lainat – löydä omaan tilanteeseesi parhaiten sopiva vaihtoehto

Etsitkö rahaa helposti ilman luottotietoja? Vertailusivustoltamme löydät myös kaikki palveluntarjoajat, jotka myöntävät luottoja maksuhäiriöisille. Vertaile lainoja ja löydä omaan tilanteeseesi parhaiten sopiva lainatuote.

Tutustu myös tähän Karjalaisen artikkeliin lainojen hintaan vaikuttavista tekijöistä.

Voit saada lainaa heti tilille ilman luottotietoja, mutta on tärkeää ymmärtää, ettei velkaa kannata ottaa vain siksi, että se on mahdollista. Omasta taloudellisesta tilanteestaan kannattaa pitää huolta ja välttää ylivelkaantuminen ja uusien maksuhäiriömerkintöjen syntyminen.

Huolellisesti, viimeistään eräpäivänä suoritetut lyhennykset parantavat aina luottokelpoisuuttasi lainanantajien silmissä ja auttavat rakentamaan positiivisempaa luottohistoriaa.

Jos maksuhäiriömerkintä on jo ehtinyt syntyä, uuden lainan hakemista kannattaa harkita tarkoin. Ennen kuin vertailet lainoja, pohdi seuraavia asioita:

Luoton määrä

Eräät yritykset tarjoavat uusille asiakkailleen ensimmäisen lainan ilmaiseksi, mutta yleisesti voidaan sanoa, ettei ilmaisia lainoja ole olemassa. Mieti siis tarkasti etukäteen, minkä verran rahaa todellisuudessa tarvitset. Vaikka lainaamisesta on tehty helppoa ja suoraviivaista, se ei tarkoita sitä, että luottoa kannattaisi ottaa liikaa maksukykyynsä nähden.

Korko ja muut lainaehdot

Yleisellä tasolla voidaan sanoa, että mitä pienempi lainasumma on, sitä korkeampi on sen korko. Tämä periaate on useimmiten totta, mutta ei tosiaankaan aina. Pelkkää korkoa ei kuitenkaan kannata tuijottaa, sillä usein minkä tahansa luoton nostamisesta aiheutuu myös muunlaisia kuluja, kuten nostokuluja ja tilinhoitopalkkioita.

Uudet lainamuodot, kuten vertaislainat, mahdollistavat täysin yksilöllisen korosta sopimisen. Lainaa yksityiseltä maksuhäiriöiselle on siis ehkä tarjolla hieman korkeammalla korolla kuin muille.

Laina-aika

Pienet, muutaman kymmenen tai sadan euron vipit maksetaan takaisin viikkojen tai korkeintaan muutamien kuukausien kuluessa. Maksua ei kannata viivyttää, sillä elämä saattaa tuoda eteen uusia yllättäviä kuluja, joihin et ole varautunut. Ennen lainan hakemista kannattaakin siis tarkasti miettiä, millaisen laina-ajan luotollesi tarvitset.

Lainaehtojen joustavuus

Monet pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat ehtoihin joustoa, tosin yleensä maksua vastaan. Eräs joustavuuden muoto on mahdollisuus siirtää pikavipin tai kulutusluoton lyhennyksen eräpäivää pientä korvausta vastaan. Myös lisälainan nostaminen on mahdollista joidenkin lainanantajien tuotteissa, joten muista perehtyä myös näihin vaihtoehtoihin lainantarjoajaa kilpailuttaessasi.

Andreas Linde
Kirjoittanut
Andreas Linde
Andreas Lindellä on yli 7 vuoden kokemus lainamarkkinoista. Vuosikorot, annuiteettilainat, joukkovelkakirjat ja muut alan termit ovat olleet hänelle tuttuja jo vuosien ajan.
Mainittu